Lažnjak

  Ukrajina će nakon političke drame započeti pregovore o pristupanju Europskoj uniji. U centru ove drame se našao Viktor Orban koji se tome protivio, pa na kraju daje blagoslov praveći se da ga ne daje. Ukratko on je ispao lažnjak.

  Još samo prije tjedan dana Mađarska koju vodi Viktor Orban se kunula da neće dati pristanak za početak pristupnih pregovora Ukrajine s EU. Njena pozicija je bila da se ne mogu započeti pristupni pregovori s državom uništenom u ratu i da nije stvar u novcu.

  Pozicija Mađarske prije održavanja sastanka članica Europske unije ujedno biva da je Ukrajina užasno korumpirana država. U skladu s tim ona nema prava dobiti europske novce dok ih ako ništa drugo ne dobije i Mađarska. Sve u svemu prije sastanka Mađarska je najavila da će dva puta uložiti veto po pitanju Ukrajine.

  Na kraju Viktor Orban nije bio ispunio svoje obećanje. On je bio uložio veto samo na financijsku pomoć Ukrajini dok je dopustio da ona započne pristupne pregovore. Orban je to dopustio koristeći konstruktivnu apstinenciju što je stvarni pojam koji se koristi u europskim ugovorima/ustavu.

  Zavisno od medijskih interpretacija Viktor Orban je bijesno ili „slučajno” napustio dvoranu tijekom glasovanja. Tim načinom, tom konstruktivnom apstinencijom on dopušta početak pregovora s Ukrajinom. To inače nije prvi put da Mađarska tako glasuje o Ukrajini pošto je isto učinila po pitanju obuke ukrajinskih vojnika.

  Povlačeći taj potez podrške tijekom prosinačkog sastanka Vijeća Europe Viktor Orban je nanio sebi veliku političku štetu čega je on sam svjestan. U skladu s tim odmah po povratku u Budimpeštu on trči na državni radio kako bi narodu objasnio da je učinio pravu stvar.

  U svom govoru je objašnjavao da veto za početak pristupnih pregovora i nije tako važan pošto Mađarska ima mogućnost još 75 puta staviti veto. Dalje je govorio da će Budimpešta dobiti 10,2 milijardi eura pa je drugim riječima sve na svom mjestu. Onaj neugodni dio koji nije objasnio biva zašto je ranije dizao prašinu i obećavao veto na početak pristupnih pregovora, ako oni nisu tako važni.

  Sve u svemu Viktor Orban je po ovom pitanju ispao lažnjak pa sada je potrebno uvjeriti tamošnje glasače da to nije istina. Potrebno ih je informirati da on nije skrenuo s pravog puta.

  Dok je po tom pitanju lažnjak po pitanju veta na financiranje Ukrajine nije. U određenom smislu financiranje Ukrajine ostaje taoc financiranja Mađarske. Time želimo reći da je Europska komisija odobrila 10,2 milijardi eura za Mađarsku, ali između odobrenja i stizanja novca će proći vrijeme.

  Kako vjerujemo da Orban prije i poslije svega živi u realnosti očekujemo da će maknuti veto na novac za Ukrajinu kada Mađarska dobije novac. Drugim riječima kada Mađarska dobije u ruke 10,2 milijardi eura tada će Ukrajina dobiti svojih 50 milijardi. To je trenutačna strategija Budimpešte,a sada sve ovisi o brzinu Europske unije.

  Ukratko Ukrajina se ne treba plašiti za svoj novac, a isto sada vrijedi i za Mađarsku !? Jedini koji se trenutačno treba plašiti je Viktor Orban. On se treba plašiti za svoj imidž, ali izbori su daleko pa…

4.5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina