Khan review

  Nakon britanskog državnog Cass review koji je otkrio laži po pitanju promjene spola sada spominjemo Khan review. Riječ je o državnom izvještaju napisanom za britansku vladu,a bavi se socijalnom kohezijom.

  Autor studije koju navodimo je Sara Khan, kćer migranata iz Pakistana koja je bila predsjednica islamske mladeži. Laburistička vlada Tonija Blaira ju 2005. kada ima samo 25 godina postavlja da bude jedna od njihovih stručnjaka za borbu protiv ekstremizma. Silazak Laburista s vlasti i dolazak Konzervativaca nije zaustavio njenu karijeru. Dovoljno je navesti da 2018. ona biva postavljena za šeficu komisije koja se bori protiv ekstremizma.

   Poanta ove naše priče o autoru izvještaja bi bila da ona nije niti lijevo niti desno nastrojena. U najboljem slučaju ona je stvarni stručnjak, a u najgorem osoba koja se klanja svakoj vladi.

  Khan review započinje očekivanim riječima svih koji žele zadržati današnje položaje, paradnim klanjanjem demokraciji i multikulturalizmu. Konkretno njena prva rečenica glasi: „Britanska najvažnija vrijednost su naša raznolikost i demokracija”.

  Nakon te definicije koja je isto važna kao kod nas nekadašnje klanjanje bratstvu i jedinstvu dolazi stvarni izvještaj. U njemu se govori o razočaranju u demokraciju, nepovjerenju prema političkoj eliti, ekonomskim, kulturološkim i društvenim problemima koji potkopavaju socijalnu koheziju.

  Konkretno izvještaj govori da je 76% Britanaca uplašeno govoriti što stvarno misli. Oni se samocenzuriraju u strahu od gubitka posla, fizičkog napada ili čak ubojstva. Među tih 76% spada i 27% Britanaca koji su promjenili način života nakon što su nešto pogrešno rekli na društvenim mrežama ili u stvarnom životu. Ukratko 69 % Britanaca osjeća da se mora samocenzurirati u stvarnom životu.

  Potom izvještaj na primjeru profesora koji je 2021. pokazivao slike Muhamede, Isusa i pape navodi državne reakcije. Profesor je dobio pretnje smrću od islamista, a policija ih je odbila istražiti navodeći da on nije žrtva. U osnovi policija je odbila istražiti pretnje smrću da ne bi uznemirila tamošnju muslimansku zajednicu. Izvještaj govori da je policija na taj način potkopala socijalnu koheziju i dala za pravo islamskim ekstremistima da nastave terorizirati građane.

  Tu se potom navodi kako britanski gradovi financijski i organizacijski nisu u stanju poticati socijalnu koheziju. Oni to nisu u stanju jer se praktički 20 % njih nalazi u predbankrotnom stanju.

  Nakon opisa stanja Velike Britanije Sara Khan navodi što treba biti poduzeto u ime zaštite socijalne kohezije. U osnovi ona predlaže osnivanje nekoliko državnih organa čija jedina zadaća će biti zaštita socijalne kohezije i demokracije. One će pored ostalog trebati otkriti i zaustaviti pretnje socijalnoj koheziji čak i prije nego što postanu stvarnost.

  Sve u svemu izvještaj poziva na bezbroj lokalnih, državnih i policijskih akcija u zaštiti britanske socijalne kohezije. Iako ona to ne spominje u izvještaju iz njega postaje očito da je Velika Britanija prije primanja desetaka milijuna migranata imala socijalnu koheziju, a sada ju nema. Sada ona namjesto nje ima raznolikost, pretnje i svađe.

5 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
discoverblog
11 dani prije

My brother recommended I might like this web site He was totally right This post actually made my day You cannt imagine just how much time I had spent for this information Thanks

igameplay
3 dani prije

Hello i think that i saw you visited my weblog so i came to Return the favore Im trying to find things to improve my web siteI suppose its ok to use some of your ideas

itsrider
2 dani prije

I was recommended this website by my cousin I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty You are wonderful Thanks

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina