Cass Review

  U Velikoj Britaniji je dovršen Cass Review koji se bavi promjenama spola maloljetnih osoba. Puštanje u javnost te zdravstvene državne studije je izazvalo reakcije političara, medija i aktivista.

  Prije svega nužnom nam je na početku naglasiti da od 2010. Velikom Britanijom upravlja Konzervativna stranka. Riječ je o stranci čije ime nema nikakve veze s njenim programom, ali je taj podatak u dužini vladavine nužno spomenuti zbog tamošnjih političkih prepucavanja.

  Tijekom svoje vladavine ova stranka je možemo to slobodno reći promovirala promjene spola tinejdžera. Konkretno govorimo o vladinoj reformi iz 2019. kada je na snagu stupio britanski zakon o seksu, LGBT odnosima i rodu u školama. Sastavni dio te edukacije je traženje da djece u osnovnim školama razmišljaju o svom rodnom identitetu i da li se on razlikuje od njihovog biološkog spola.

  Riječ je bila o reformi kojom je ta vrsta propagande postala dostupna punom većem broju djece. Time želimo reći da je ona i ranije postojala i stvarala svoje žrtve. Govorimo žrtve ciljajući na sudski slučaj koji „završava” presudom 2020. Tada je britanski sud presudio da ne postoje nikakve medicinski dokazi da promjena spola djece pozitivno utječe na njih. Drugim riječima ne postoje zdravstveni podaci koji ukazuju potencijalna korist procedure veća od štete koju prouzročuje (sterilizacija) zbog toga je država proglašena krivom..

  Ta presuda je u žalbenom postupku poništena, ali onaj dio da ne postoje zdravstveni podaci koji govore o koristi nije. Nakon tih presuda vlada je naredila stvaranje stručnog izvještaja što dovodi do njene odluke iz lipnja 2023. o zabrani davanja blokera puberteta tinejdžerima i mlađoj djeci.

   Tako smo polako došli do 10.04.2024. kada u javnost biva pušten Cass Review. On u osnovi traži da se u pitanjima promjene spola koristi ista ona zdravstvena pedantnost koja se koristi u lječenju drugih bolesti. Konkretno da se zdravstveno utvrdi da li se procedurom pomaže pacijentu ili mu se pogoršava život.

  Po riječima doktorice Cass ne postoje nikakvi dokazi da su blokeri puberteta zdravstveno sigurni. U osnovi njih je britansko državno zdravstvo počelo koristiti u cilju testiranja, ali je ubrzo dano svima. Iz tog razloga se ova testna procedura našla u otvorenoj medicinskoj primjeni. Inači blokeri puberteta predstavljaju prvi korak u promjeni spola djece jer blokiraju razvoj muških ili ženskih spolnih organa.

  Sve u svemu tijekom razdoblja britanskih konzervativnih vlada 9 000 djece prolazi kroz proceduru promjene spola. Bez obzira na to britanska vlada navodno šokirana ovim izvještajem sada izjavljuje da je do svega došlo zbog ideologije. Istovremeno ona je naredila državnim klinikama za promjenu spola davanje radi analize zdravstvene dokumentacije pacijenta kako bi se vidjele posljedice operacije. To je naredila pošto su navedene državne klinike odbile sudjelovati u pravljenju državne studije.

  Nešto slično je izjavio i budući laburistički ministar zdravstva Wes Streeting. On je prihvatio istinitost Cass Reviewa i priznao da Laburisti snose dio krivice za ono što se dogodilo. Istovremeno se izvinio za svešto je ranije govorio o ovoj tematici i najavio da će buduća Laburistička vlada prisiliti klinike da joj daju zdravstvene podatke o osobama koje su počele promjenu spola kada su bile maloljetne.

  Za kraj ćemo još samo spomenuti doktoricu Hillary Cass koja je potpisala tu studiju napisanu na 388 stranica. Ona sada dobiva preteća pisma od strane aktivista za promjene spola i iz sigurnosnih razloga joj je zabranjeno posjećivanje javna mjesta.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
acheteriptvabonnement
22 dani prije

Ive read several just right stuff here Certainly price bookmarking for revisiting I wonder how a lot effort you place to create this kind of great informative website

tvbrackets
21 dani prije

Simply wish to say your article is as amazing The clearness in your post is just nice and i could assume youre an expert on this subject Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post Thanks a million and please carry on the gratifying work

doorhandles
18 dani prije

Hey there You have done a fantastic job I will certainly digg it and personally recommend to my friends Im confident theyll be benefited from this site

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina