Promjene spola

  Prije gotovo 3 godine Visoki britanski sud je donio presudu po pitanju promjene spola kod maloljetnika. Potom je sljedeću godinu uvažena žalba što dovodi do poništavanja presude,a 2022 je Vrhovni sud odbio žalbu čime priča biva završena.

  Jedan od naših prvih tekstova se bavio trans i općenito LGBT osobama na području Velike Britanije. Tada smo pored ostalog naveli da je Škotska bila donijela smjernice kojim je dužnost škola da prijave roditelje koji se protive promjeni spola djeteta. Po tom pitanju nema baš nikakve veze da li dijete o kojemu se govori ima 4 ili 14 godina jer dijete zna bolje od roditelja što je za njega dobro.

  U određenom smislu rasprava o trans i LGBT osoba se svodi na jednostavno pitanje. To pitanje glasi: „Da li dijete postane LGBT ili trans osoba edukacijom ili je riječ o urođenoj osobini ?” Ako to postane edukacijom tada ih zapadni školski sustavi stvaraju, dok ako je riječ o genima tada imamo drugu priču.

  James Watson, dobitnik Nobelove nagrada za otkriće DNK je sada već prije 26 godina izjavio: „Ako možemo naći gen koji određuje seksualnost osobe i žena/majka ne želi imati homoseksualno dijete recimo joj to pa da može ako želi abortirati”. Nužno je navesti da James Watson nije protiv LGBT osoba nego je zagovornik apsolutnog prava izbora !?

  Kako gen za trans i LGBT osobe nije nađen tada se sve svodi na edukaciju po čemo je Velika Britanija „prvak” svijeta. Sada već možemo reći cijelo 21 stoljeće britanske škole promoviraju edukaciju u stilu budi što želiš. Time želimo navesti da su škole podržavale učenice i učenike ako oni žele promjeniti rod. One su školske djevojčice zvale dečkim i obratno ako su oni izjavili da to žele biti. Roditelji o tome nisu ništa znali, a čak i ako bi otkrili kao što vidimo u Škotskom edukacionom sustavu…

  To edukaciona politika je stvorila ogromni pritisak na britanski zdravstveni sustav kojem se tisuće i tisuće djece obratilo po pitanju promjene spola. U prvom dijelu procesa promjene spola bivaju korišteni blokeri puberteta, a kasnije i kirurška promjena spola.

  Tu na scenu stupa sudski slučaj o kojemu smo u uvodu govorili. Riječ je o slučaju Keire Bell protiv odjela britanskog zdravstvenog sustava koji joj je promjenio spol. U priči o svom životu ona otvoreno govori kako je poželjela biti dječak, kako su je roditelji u tome podržali i kako je s 15 godina počela proces promjene spola. S 16 godina podržana od državnog zdravstvenog sustava Keire počinje uzimati blokatore pubertera s 17 testoteron,a s 20 godina je napravila prvu operaciju promjene spola.

  Ubrzo nakon te operacije ona zaključuje da je počinila užasnu grešku i da je ona kao tinejdžer donijela pogrešnu odluku. U skladu s tim ona tuži Britanski državni zdravstveni sustav NHS i odjelu koji ju je „liječio”.

  Kao što smo na početku rekli Visoki britanski sud 2020 godine donosi presudio u korist Keire „Quincy” Bell. Razlog za takvu sudsku odluku biva nepostojanje znanstvenih, zdravstvenih podataka da je potencijalna korist od ove procedure veća od štete. Konkretno sud navodi da je blokiranje puberteta eksperimentalni postupak s minimalnim dokazima da je koristan. Govoreći dalje o blokatorima puberteta suci su pitali predstavnika zdravstva da li postoje djeca koja su zatražila blokatore puberteta, ali su ih doktori odbili ? Odgovor je bio mi nemamo te podatke. Praktički identični odgovor je bio i na sva druga zdravstena pitanja po ovoj tematici.

  U skladu s svim navedenim činjenicama sud je 01 prosinca 2020 zabranio postupke promjene spola kod tinejdžera mlađih od 16 godina. Razlog za tu odluku biva da tako mladi tinejdžeri nisu svjesni posljedica svoje odluke promjene spola !?

  Manje od godine dana kasnije ova sudska presude biva nakon žalbe poništena. Po toj novoj presudi suci nemaju prava postavljati ograničenja. O tome da li je neki tinejdžer svjestan posljedice promjene spola trebaju procjeniti stručnjaci, doktori. Mi ćemo ovdje još samo dodati da govorimo o „stručnjacima” koji žive od promjena spola pa smo sigurni da oni to „pošteno” procjenjuju.

  Red biva ujedno spomenuti i da Velika Britanija vrši promjene spola čak i djece mlađe od 13 godina čime je sve rečeno o njihovim stručnjacima.

  Ovu tematiku danas spominjemo pošto se tamošnja Sunakova (slika) konzervativna vlada odlučila obračunati s promjenama spola. Prvo je u travnju 2023 naredila školama da obavjeste roditelje ako im se djeca identificiraju kao osobe drugog roda u školama,a potom se odlučila obračunati s promjenama spolova.

  Prvi korak u toj zabrani promjene spolova tinejdžera biva lipanjska odluka da se više djeci ne davaju blokeri puberteta. Liberali i ljevičari su napali tu odluku vlade,a njihove kritike su po nama djelomično opravdane.

  13 godina je Konzervativna vlada vodila politiku kojom se djecu stimulirala, educiralo da prihvate LGBT i trans politike. Sada vlada odustaje od te politike u doba kada ju nacionalisti i tradicionalisti smatraju izdajničkom zbog premijera indijskog porjekla, zbog broja migranata, zbog rodne politike.. 

   Time mi samo konstatiramo da Konzervativna stranka provodi ovu politiku protiv dosadašnjih trans politika zbog svoje iznimne nepopularnosti. Ona trenutačno uživa podršku 25 % stanovnika dok su Liberali na 47 %, a ušla je u svojih posljednjih 12 mjeseci. Ta promjena edukacione politike neće spasiti niti Rishi Sunaka niti njegovu Konzervativnu stranku koja je izdala konzervativne ciljeve.

4.7 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina