Demokracija u EU

  Mi ovdje često kritiziramo europske odluke i možemo slobodno reći europsku diktaturu. Kao primjer zašto to radimo navesti ćemo dva primjera koji ukazuju kako funkcionira europska demokracija.

  Najbolji dokaz za funkcioniranje svake demokracije je njen odnos prema temama gdje postoji razlika između elite i stanovnika. Zbog toga ćemo kao prvi primjer navesti odnos prema korona pandemiji, a kao drugi odnos prema Ukrajini.

  Početkom veljače 2022 godine Europska komisija je pozvala stanovnike Europske unije da izraze svoje mišljenje o korona propusnicama. Svi zainteresirani stanovnici su imali mogućnost za izraziti svoje razmišljanje o produženju trajanja propusnica između 03 veljače i 09 travnja.

  Tijekom ovog razdoblja 385 463 stanovnika su izrazila svoje razmišljanje o ovoj tematici. Praktički svi ili biti ćemo precizniji i reći 99 % svih izraženih mišljenja se protivilo produženju postojanja korona propusnica.

  Neki stanovnici su se protivili propusnicama navodeći da one krše ljudska prava. Drugi se protive propusnicima navodeći Pfizer i njegov zahtjev o tajnosti podataka koji će trajati 75 godina. Kao primjer treće grupe ćemo navesti Grazi Cerianija iz Italije koji navodi da u mjestima za koje vrijedi propusnica postoji veliki rizik od zaraze. U skladu s tim od njihovog postojanja nema zdravstvene koristi, a one su same po sebi diskriminirajuće.

  Razlozi protivljenja propusnicima su iz demokratske perspektive nevažni. Jedino važno ispadne da se 99 % stanovnika protivi njihovom postojanju.

  Kakva je bila reakcija Europske unije na to protivljenje građana ? Brutalna istina govori da je reakcija bila „tko jebe vas i vaše mišljenje”. Kulturnije govoreći Europska unija je donijela odluku da produži postojanje korona propusnica za još jednu godinu bez obzira na opće protivljenje građana. Ukratko korona je postala priča bez kraja dok obični stanovnici žele da se ona napokon zatvori.

  Na drugi primjer funkcioniranja europske demokracije nam ukazuje europsko ispitivanje javnog mijenja. Riječ je o službenom ispitivanju javnog mijenja koje provodi Europska unije pa ona sama piše pitanja navodeći ispitanike u „pravom smjeru”.

  Bez obzira na to navođenje kada govorimo o Ukrajini ispitivanje je postalo još jedan debakl koji ukazuje na razlike u razmišljanju običnih stanovnika i vladajuće elite.

  Sada već 6 mjeseci mi pratimo rusku invaziju Ukrajine navijajući naravno za slabiju stranu, za žrtvu invazije. Navodeći to mi ne smijemo zaboraviti da smo ujedno žrtve proukrajinske propagande koju vode zapadni mediji. Toga mi moramo biti svjesni u svojim razmišljanjima o tamošnjim događajima bez obzira koliko mi navijali za Ukrajinu.

  Sve u svemu nakon mjeseci te proukrajinske propagande koja utiče na naše razmišljanje građani su bili upitani: „Da li ste spremni prihvatiti više cijene energije i hrane zbog sankcija Rusije povodom njene invazije Ukrajin ?”

  Na prvo pitanje o energiji 58 % upitanih stanovnika Europske unije je odgovorilo negativno,a samo 40 % pozitivno. Na drugo pitanje o hrani 59 % stanovnika je reklo NE, a 39 % DA.

 Ukratko bez obzira na svu proukrajinsku propagandu i bez obzira na sve manipulacije serijom pitanja apsolutna većina Europljana je izrazila protivljenje sankcijama Rusije. Normalno Europska unija nije promjenila svoje pozicije jer ona nije demokracija nego autokracija kojom upravlja tehnička Europska komisija.

5 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina