Demografska 2020 godina

  Demografska 2020 godina je bila teška u Hrvatskoj i ostatku Europske unije. Tijekom nje se povećala razlika između broja rođenih i umrlih dok se istovremeno smanjio broj migranata.

  Za početak red nam je naglasiti kako je Europska unija po drugi put u 10 godina promjenila način kako prikazuje demografske podatke. Prvi put su napravili ovu promjenu u doba velike migrantske krize, a drugi puta sada. Smatramo da najvjerojatniji razlog predstavlja prikrivanje podataka o migrantima, ali to je sada već druga priča.

  Sve u svemu kao što su naši mediji već pisali mi imamo praktički uravnoteženi migracijski saldo u 2020 godini. Iz inozemstva se bilo doselilo 33.414 osoba, a odselilo se 34.046 osoba. To je iz perspektive naših medija i vlade pozitivno dok iz naše baš i nije na čemu ćemo stati.

  Ukratko mi smo imali migracijski gubitak od 632 osobe i tako to prikazuje eurostat. On prikazuje neto, a ne bruto saldo kako se Europljani ne bi pretjerano nervirali oko svoje budućnosti.

  Po službenim europskim podacima prošle godine je na području Europske unije umrlo 1139 tisuća stanovnika više nego što je rođeno. S druge strane u Europsku unije se doselilo 827 tisuća više stanovnika nego što je iz nje pobjeglo. Zbog toga je prošle godine Unija zabilježila demografski gubitak od 312 tisuća stanovnika.

  Tako nam Europska unija prikazuje podatke dok ono što ne govori je da se vjerojatno bilo doselilo oko milijun i 800 tisuća migranata(brutto). Za to koristimo podatke iz 2020 godine kada je komesarica za migrante navela da se doselilo 2,5 milijuna migranata. To je inače isto doba kada Europska unija službeno navodi da ih se neto doselilo 1,379 milijuna. Na taj način europske institucije prikrivaju pravo stanje stvari !?

  Najveću razliku između broja rođenih i umrlih je 2020 godine imala Italija. Tamo je umrlo 342 tisuća ljudi više nego što ih se rodilo. Nakon Italije dolaze Njemačka, Španjolska, Poljska i Rumunjska s kojom zatvaramo broj država s 100 tisuća više umrlih nego rođenih. Države s pozitivnim prirodnim prirastom su bile Francuska, Irska, Švedska, Danska, Cipar i Malta.

  S druge strane najviše neto migranata je došlo u Španjolsku i Njemačku. To su ujedno jedine dvije države u koje je došlo više od 100 tisuća neto migranata. Gledajući podatke za istočnoeuropske članice Europske unije otkrivamo da su samo Hrvatska, Latvija i Rumunjska imali negativni neto saldo. To bi nam trebalo dati za razmišljanje, ali čisto sumnjamo da tako nešto zanima našu vladajuću elitu.

  Tim podacima ujedno završavamo demografsku raspravu o korona podacima za 2020 godini. Iz njih je prilično jadno vidljiv porast smrtnih slučajeva u Europskoj uniji pa stoga rasprave oko ovog pitanja nemaju smisla.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Demografska 2020 godina […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina