Britanska pravda

  Migracija je drastično promjenila Veliku Britaniju,a sada je ta promjena preuzela i institucije. Zbog toga današnja Britanska pravda više liči na pravdu neke nerazvijene diktature nego demokratske države.

  Policijskim procedurama Velike Britanije se već prije 5 godina smijao cijeli svijet, iako Britancima to nije bilo smješno. Cijeli svijet im se smijao zbog procedure policijske istrage nezločina mržnje. U ostatku svijeta imamo osobe osumnjičene za zločin ili nevine osobe dok je Velika Britanija izmislila pojam nezločina. Nezločin mržnje se po britanskom zakonodavstvu događao kada bi netko nešto izjavio čime nije prekršio zakon, ali je navodno pripadnike neke manjine uvredio.

  Nakon 120 000 istraženih nezločina mržnje Velika Britanija je ukinula ovu pravnu definiciju. S jedne strane je taj zakon bio predmet ismijavanja, a s druge je jačao bijes Britanaca protiv vlastite vlade i njene migrantske politike.

  To je bila prošlost, dok današnji problem ove zapadnoeuropske demokracije predstavljaju sudovi. Kao prvi dokaz tog problem ovdje navodimo sudski slučaj opasnog kriminalca Samuela Melie.

  BBC nam govori da je policija kod ekstremnog desničara Melia našla rasističke stickere koje je sam proizvodio. On je bio optužen za proizvodnju stickera u cilju širenja rasne mržnje. Iako se mi protivimo širenju rasne mržnje ipak ćemo riskirati i navesti te rasističke stickere zbog kojih je Samuel Melia osuđen na 2 godine zatvora.

  Na tim rasističkim stickerima je pisalo: „Britanci su izgradili Britaniju”; „Jednakost ili kvaliteta – možeš imati samo jedno”; „Dobro je biti bijelac”; „Odbij bijelu krivnju”; „U vlastitoj domovini ćemo biti manjina 2066”;…

  Riječ je inače o policijskoj istrazi i sudskom slučaju koji se vodio u Leedsu, pa ćemo ostati u ovom britanskom gradu. Taj isti sud koji je ovog opasnog rasistu osudio na 2 godine zatvora je prije par godina odbio osuditi pedofila na zatvor. Konkretno on je odbio osuditi na zatvor osobu koja je skupljala „filmove o silovanju djece”.

  Rat u Gazi je u Velikoj Britaniji doveo do stvaranja zanimljivih pravnih definicija kako bi se izbjeglo pokretanje kaznenih procedura. Po mišljenju britanske policije i britanskog sudstva pozivanje na muslimanskih sveti rat (džihad) ne predstavlja niti rasizam niti glorificiranje terorizma. Vidjevši što se događa ministrica unutrašnjih poslova je kritizirala šefove policije i finalni rezultat je bio njen otkaz.

  Bez obzira i dalje su se javljali kritičari koji osuđuju policiju zbog njenog odbijanja uhićenja osoba koje pozivaju na sveti rat ili genocid Izraelaca. Policijska reakcija na kritike zbog neuhićivanja onih koji viču: „Od rijeke do mora” će biti arapska zemlja je izjava (24.02.2024):

Dok postoje scenariji gdje ovaj povik i korištenje drugih riječi može biti nezakonito uzimajući u obzir specifičnu lokaciju ili kontekst njegovo korištenje na jučerašnjim demonstracijama ne predstavlja kazneni prekršaj.”

  Inače od rijeke do mora je pored ostalog povik Hezbolaha, Al Qaide i sličnih multikulturalnih organizacija. Zbog toga ovaj poklič nije po mišljenju britanskog sustava rasistički ili genocidni za razliku od stickera „Britanci su izgradili Britaniju”.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina