Aleksej Navalni

  Smrt Alekseja Navalnijeg u ruskom zatvoru je izazvala najoštrije osude onog istog Zapada koji ubija Assangea. Bez obzira na to danas govorimo o karijeri političara koji je svjesno žrtvovao svoj život.

  Životnu priču Navalnog započinjemo njegovim izbacivanjem iz stranke Jabloko 2007. U trenutku izbacivanja on je bio šef Moskovskog ogranka ove stranke čiji predsjednik je smislio rusku pljačkašku privatizaciju. Razlog za izbacivanje je bilo njegovo insistiranje uvođenja unutarstranačke demokracije !?

  Napuštanjem stranke Navalni počinje svoju borbu protiv korupcije u Rusiji. U toj svojoj borbi on ima podršku izbjeglog oligarha Dimitrija Zimina i njegovog fonda Dinastija. Sin ovog oligarha je bio javno izjavio da ako Aleksej radi svojim rukama i glavom ja mu trebam pomoći novcem. Dok se Putin diplomatski odnosi prema ovom oligarhu koji financira Navalnog prema drugom nije. Taj drugi biva Vladimir Ašurkov koji 2013. pod pretnjom uhićenja bježi iz Rusije i reže sve veze s njom.

  Prvi kritični trenutak života Navalnog postaju ruski predsjednički izbori 2012. Na njima Putin osvaja treći predsjednički mandat, ali i manje od 50 % glasova u Moskvi. Dan prije polaganje Putinove predsjedničke zakletve Navalni vodi relativno velike protuputinovske demonstracije zbog čega je uhićen. Te demonstracija kao i kasnije Majdan revolucija predstavljaju okidače nakon kojih nastaje današnji Putin koji mrzi zapad.

  Politički vrhunac Alekseja Navalnog postaju izbori za gradonačelnika Moskve. Na tim izborima održanim 2013. sam Navalni najavljuje da će osvojiti 25%, a Putinov kandidat 50%. U prevodu on najavljuje da će izgubiti, ali kada stvarno gubi on viče o izbornoj prevari.

  Ta nelogičnost zajedno s povicima protiv Putina i njegove korupcije Navalnog pretvara u Neprijatelja predsjednika s velikim N. To je vjerojatni razlog za napad na njega 2017 i vjerojatnog trovanja 2020. U određenom smislu napad 2017. je bilo upozorenje, a onaj 2020. finalno upozorenje.

  Od trovanja se Navalni liječio na Zapadu i potom znajući što ga čeka vratio u Rusiju. Po povratku u Rusiju odmah je bio uhićen i potom osuđen na zatvorsku kaznu. Na izdržavanju zatvorske kazne on iznenada umire 16.02.2024.

  Aleksej Navalni se tijekom svog života borio za drugačiju Rusiju i stvarno vjerovao u ono što propovjeda. Danas je u svijetu stvarno teško naći ljude koji stvarno vjeruju u ono što propovjedaju i zbog toga mu treba dati priznanje.

  Glavna Navalnijeva greška je bila ignoriranje ruske povjesti i strahova,a neki bi rekli i ruske duše. Kroz svoju povijest ruska vlada je manje od 5 puta bila srušena/radikalno promjenjena. Prvi put se to dogodilo 1605 godine, drugi put 1917, a teoretski treći 1992. Sva tri prevrata, radikalne promjene su rezultirale gotovo s 8 godina velikih ruskih patnji. Između novih potencijalnih promjena i neke osobe tipa Staljina Rusi će uvijek izabrati drugu opciju !?

  Druga Navalnijeva greška je bilo nerazumjevanje osnove ruske politike. Moskva i Petrograd nisu Rusija jer je ona puno veća od njih. Jednostavno politički tempo ne diktira niti prvi niti drugi grad. Leon Trotsky je to naučio u borbi s Staljinom koju gubi bez obzira na podršku Moskve. Po pitanju Petrograda tu lekciju su naučili Kirov (1934), Voznesneskij (1949) i Romanov (1985). Na kraju će tek Putin razbiti političko prokletstvo Petrograda, ali on će biti instaliran na vlast.

  Nakon što smo odali počast Navalnom koji je dao život za ono u što vjeruje red je vratiti se na zapadne licemjere. SAD, Velika Britanija, Švedska i druge zapadne države su uložile službeni protest Rusiji zbog ubojstva Navalnog. U svoj kritici ćemo čak preskočiti da se oni nemaju pravo uplitati u unutrašnje stvari druge neovisne države i odmah skočiti na glavno.

  Dok ove tri države protestiraju ubojstvo Navalnog one su se istovremeno urotile da ubiju Assangea. Švedska je 2010. optužila Juliana Assange-a za manje silovanje. On tada prihvaća da će doći na sud u Švedskoj ako dobije pravna jamstva da ga Švedska neće predati SAD-u. Od 2012. do danas se Julian Assange nalazi u jednoj ili drugoj vrsti zatvora iz koje se u Velikoj Britaniji bori protiv izručenju SAD-u.

  Mnogi će reći da se SAD i Rusija razlikuju pošto prvi ne želi ubiti Assange. Oni ga samo žele poslati na 175 godina robije zbog Wikileaksa,a kada izdrži kaznu će ga pustiti. To nije ubojstvo dok je s druge strane Navalnijeg država ubila !?

  Danas smo spomenuli Juliana Assange pošto je ovaj tjedan počeo njegov posljednji pokušaj da izbjegne izručenje SAD-u !?

4.5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina