food-meat

Završimo s panikom

Trenutačno Hrvatsku potresa histerija umjetno proizvedena od strane medija koji izvještavaju o korona virusa. U toj umjetnoj stvorenoj histeriji povodom koje Hrvati žive u strahu od bolesti, od smrti, od gladi ima jako malo istine i ona na kraju krajeva predstavlja završnu verziju svih onih laži koje su nam godinama servirane.

Tih laži je bilo stvarno bezbroj počevši od onoga da se država ne smije uplitati u ekonomiju, pa sve do toga da ne proizvodimo dovoljno hrane. Kako je kod nas danas prioritet hrana koja se kupuje u trgovačkim centrima kao da je sutra neće biti njoj ćemo dati prioritet i u našem osvrtu.

Redovno smo tokom posljednjih 20 godina medijski bili bombardirani negativnim vijestima o tome koliko hrane Hrvatska uzvozi pri kojima su se ciljano ignorirale pozitivne vijesti o našem izvozu, o našoj proizvodnji. Situacija u Hrvatskoj po proizvodnji hrane je daleko od briljantne, odlične ili pozitivne, ali je isto tako daleko od katastrofalne kakvim se ona prikazuje u medijima.

Ako želimo možemo uzeti kao primjer katastrofalne i netočne vijesti o stanju naše proizvodnje hrane onu iz prosinca 2019 godine kada je na dnevnik.hr izašla vijest da je u Hrvatskoj proizvedeno više od 58.000 tona svinjskog mesa, a da smo uvezli još 87.000 tona. Ta vijest je istovremeno činjenično točna i netočna. Ona je točna jer je riječ o istinitim podacima, a netočna jer je u Hrvatskoj bilo zaklano 1.330.000 svinja, a uvezeno je još njih 472.000. To ujedno znači da mi s svinjetinom možemo zadovoljiti 74 % naših vlastitih potreba tako da nema nikakvih razloga za paniku ako vlada zabrani izvoz svinjetine i svinjskih prerađevina.

Situacija s proizvodnjom govedine kod nas je još puno bolja od one s svinjetinom. Samo tokom 2018 godine Hrvatska je izvezla 60.000 grla junetine. Od tog broja mi smo izvezli 35.000 grla u arapske države (Libanon, Egipat, Libija) dok je većina ostalog izvezena u Italiju. S obzirom da je Libanon prije kojeg dana bankrotirao, a svi znamo kakva je danas situacija u Italiji veliki dio te junetine će po inerciji ostati u Hrvatskoj. Znači niti po ovom pitanju neće biti gladi.

Govoreći dalje o stanju našeg stočarstva, poljoprivrede i ribarstva mogli bi ovdje reći kako mi izvozima više žitarica, šećera, ulja, riba nego što uvozimo što predstavlja apsolutnu istinu, ali bolje nam je da se ponovno pozovemo na službene statistike o proizvodnji mesa. Te službene statistike nam govore da se Hrvatska po broju stočarskih grla nalazi na 18 mjestu u Europskoj uniji dok se po broju stanovnika nalazi na 20 mjestu. Hrvatska danas proizvodi više mesa od Slovačke i Finske koji imaju 1.4 milijuna više stanovnika što bi nam trebao biti dodatni dokaz kako nema nikakvog smisla za paničariti.

Za kraj red nam je ponovno naglasiti kako Hrvati neće gladovati zbog nestašice mesa, kruha i sličnog. Mi toga dovoljno proizvodimo za vlastite potrebe tako da ćemo neupitno imati dovoljno hrane pa i u slučaju dužeg zatvaranja granica. Prestanimo s ovom od strane medija umjetno stvorenom histerijom pošto u njoj stvarno nema nikakve istine.

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina