solzenjicin

Zapadni politički patuljci

U svom govoru održanom na 1978 godine na Harvardu Aleksandar Solženjicin je bio ustvrdio:

“Pad hrabrosti možda je najupečatljivija osobina koju vanjski promatrač primjećuje danas u zapadnim državama. Zapadni svijet je izgubio svoju građansku hrabrost i to u svakoj zemlji, svakoj vladi, svakoj političkoj stranci i naravno, u Ujedinjenim narodima. Takav pad hrabrosti vidljiv je među vladajućim skupinama i intelektualnom elitom, što izaziva dojam gubitka hrabrosti u cijelom društvu. Naravno, ima puno hrabrih pojedinaca, ali oni nemaju značajan utjecaj na javni život.

Politički i intelektualni birokrati pokazuju depresiju, pasivnost i zbunjenost u svojim postupcima i izjavama, a još više u teorijskim razmišljanjima kako bi objasnili koliko je realno, razumno, moralno, kao i intelektualno utemeljenje državnih politika na slabosti i kukavičluku. Taj pad hrabrosti ironično je naglašen povremenim eksplozijama bijesa i nefleksibilnosti birokrata kada se bave slabim vladama i zemljama koje niko ne podržava ili strujama koje ne mogu pružiti nikakav otpor. S druge strane oni samo sebi vežu jezik i padaju u paralizi kada se bave moćnim vladama i korporacijama.

Treba li uopće istaknuti da se u stara vremena opadanje hrabrosti smatrala početkom kraja?”

Tu istinu o našim elitama koju je Solženjicin uvidio još prije 42 godine mi svi danas otkrivamo. Dok su se zapadne elite pravile da ih se epidemija u Kini uopće ne tiče, Rusija je još 31.01.2020 bila zatvorila svoju kopnenu granicu s Kinom. Za njih je bilo prerigorozno , nezamislivo zatvaranje granica u doba navodne globalizacije. Te političke kukavice su se pravile da ih se epidemija korona virusa uopće ne tiče, da ona neće stići u njihove države, Da su Italija, Francuska, Njemačka i drugi zatvorili svoje granice kada i Rusija tada danas Europska unija ne bi bila svjetski centar epidemije korona virusa. S druge strane da su europske države to tada učinile mediji, poduzetnici i NGO-i bi ih masakrirali zbog odluke zbog čega je za nju trebalo imati političke hrabrosti koja kod nas odavno ne postoji.

Zbog tog političkog kukavičluka Italija na dan 15.03.2020 ima 25.000 oboljelih i 1809 umrlih, Njemačka 4838 oboljelih i 12 umrlih, a Rusija koja je zatvorila svoju granicu s Kinom 31.01. 2020. ima samo 62 oboljele osobe. Ovaj politički kukavičluk zapadne političke i intelektualne elite će na kraju ubiti na desetke tisuća vlastitih stanovnika,a za što ? Za baš ništa.

Sada kada je već kasno blokirati širenje epidemije zapadne demokracije su počele uvoditi mjere zatvaranja granice. Kukavice su zakasnile s ovom mjerom ne jedan ili dva dana nego 45 dana i zajedno s tim s desecima tisuća života. Pitanje svih pitanja je danas da li će bijes stanovnika biti toliko da kukavice makne s vlasti i pošalje ih u ropotarnicu povijesti kao što su i zaslužili.

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina