Zakonita cenzura

  Faktograf se malo uspaničio zbog spominjanja cenzure od strane saborskog zastupnika Domovinskog pokreta. Nekako nam se čini da kako on zaboravlja da u Europskoj uniji postoji zakonita cenzura.

  U svom tekstu od četvrtka 09.05.2024. Faktograf kritizira saborskog zastupnika Baturicu koji najavljuje borbu protiv rodne ideologije, cenzuru u medijima i slično. Konkretno govoreći o medijima zastupnik traži zabranu državnog financiranja onih koji zagovaraju pogrešne vrijednosti. Faktograf tu njegovu izjavu napada navodeći da je riječi o cenzuri i da zabranjivanje knjiga predstavlja prvi fašistički impuls.

  Moramo ovdje priznati da se potpuno slažemo s Faktografom da cenzuriranje i zabranjivanje knjiga i filmova predstavlja fašistički impuls. Mi se s njima slažemo iako nas iznenađuje ta njihova izjava pošto progresivci zabranjuju/cenzuriraju knjige i filmove, a ne nacionalisti. Sve u svemu znači progresivci su po Faktografu fašisti pošto su cenzurirali knjige/filmove Pipi Duga Čarapa, Ubiti pticu rugalicu, Pustolovine Huckleberry Finna, Profujalo s vihorom i slično.

  Potom ćemo ovdje spomenuti da je Faktograf osudio izjavu Bartulice o zabrani rodne ideologije. U svojoj osudi on govori da ne postoji definicija rodne ideologije nego da to desničari koriste kako žele, izmišljaju. To je po njemu prazni označitelj, floskula bez stvarnog sadržaja. Izgleda da taj dopis oni nisu poslali prilično liberalno nastrojenom papi Franji koji 01.03.2024. govori o opasnosti rodne ideologije. Po njemu rodna ideologija predstavlja pretnju pošto joj je cilj pobrisati razliku među spolovima.

  Nakon što smo se bavili tekstom Faktografa sada prelazimo na europske zakone i političke smjernice. Europska unija prije par godina donosi zakon o zabrani financiranja nepodobnih medija i organizacija. Normalno ta uredba se tako ne zove nego demonetizacija dezinformacija.

  Cilj te demonetizacije je ukinuti medije koji često objavljuju dezinformacije. Do tog ukidanja će doći pošto će ti „pogrešni” mediji ostati bez financijskih sredstava i zbog toga zatvoriti vrata. Tu službenu politiku su još 26.05.2021. bili najavili europska komesarka Vera Jourova i europski komesar Thierry Bretton čime je sve rečeno.

  U osnovi pošto je riječ o službenoj politici Europske unije nitko ne može zaustaviti sličnu politiku Hrvatske. Kao što Europska unija odlučuje tko može dobiti novac od reklama i europskog financiranja tako i Hrvatska može donijeti identične nacionalne smjernice.

  Kada govorimo identične smjernice ciljamo na to da Hrvatska ima zakonito pravo donijeti odluku o ne financiranju zagovornika rodne ideologije. Ona ima zakonito pravo da ne financira zagovornike migrantskih prava nego da financira na primjer glorifiricanje hrvatske kulture i povijesti. Sve troje navedeno su primjeri mogućnosti koje imamo.

T  o je pravo koje Hrvatska neupitno ima. Riječ je o zakonitoj cenzuri koju provodi Europska unija pa ju stoga može provoditi i Hrvatska. Govorimo zakonita cenzura pošto danas gotovo da ne postoje mediji ili nevladine organizacije koje ne dobivaju strani, europski ili hrvatski novac.

  Za kraj ćemo samo napomenuti da se najoštrije protivimo ukidanju glasila srpske manjine, Novosti. Da financiranje Novosti se može ukinuti isto kao i ono Voce del popolo (2016), ali to u određenom smislu predstavlja napad na našu prošlost. Riječ je o medijima naših autohtonih manjina koje bi u današnjem brzo promjenljivom svijetu morali poštivati.

  Kako se stvari razvijaju pitanje svih pitanja je da li će Hrvati u Hrvatskoj 2100. biti nacionalna manjina,a naše manjine praktički nestati. Pri donošenju odluka uvijek treba gledati u budučnost jer se Hrvati, Srbi, Talijani, Mađari… Hrvatske nalaze u istom brodu. Taj dio nikada ne smijemo zaboraviti.

4.3 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
rubmd
6 dani prije

My brother suggested I might like this blog He was totally right This post actually made my day You can not imagine simply how much time I had spent for this info Thanks

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina