Uništenje plinovoda

  Novo uništenje plinovoda se pretvara u sve veću baltičku misteriju. Krivac za uništenje plinovoda Sjeverni tok još formalno nije otkriven iako svi upiru prst u Kijev, a sada se traži krivac za uništenje finskog plinovoda.

  Finski plinovod je uništen vrlo blizu godišnjice uništavanja Sjevernog toka. U doba uništavanja plinovoda koji je povezivao Rusiju i Njemačku svi zapadni tradicionalni mediji su se natjecali u laganju. Oni su se natjecali u optuživanju Rusije za uništenje vlastitog plinovoda izmišljavajući sve bizarnije razloge za to.

  Po riječima šefa obavještajne službe Njemačke Rusija je bila uništila vlastiti plinovod kako bi mogla reći: „ne možemo slati plin u Njemačku zbog uništenog plinovoda”. Listopad 2022 godine je bilo doba kada su se bili pojavili i racionalniji glasovi koji govore da je Ukrajina mogla uništiti plinovod i na tome se stalo.

  Gotovo 6 mjeseci nakon uništenja Sjevernog toka, znači kada se smirila medijska histerija po ovom pitanju New York Times izlazi s zanimljivim tekstom. U njemu se navodi kako SAD zna da su Ukrajinci uništili taj plinovod i ubrzo potom staje u obranu tamošnje vlade.

  Službena američka interpretacija uništenja glasi da su ukrajinski „komandosi” na svoju ruku uništili plinovod. Drugim riječima za uništenje plinovoda nisu krivi niti ukrajinska vlada, niti tamošnje državne institucije. Glavni dio američkog zaključka biva da Rusija nije uništila vlastiti plinovoda, a da niti službena Ukrajina za to nije kriva.

  Nakon što je jedan misterij riješen ovog proljeća na jesen smo dobili novi misterij. Taj novi misterij biva tko je uništio Baltički konektor koji povezuje Finsku i Estoniju. Riječ je o plinovodu koji započinje s radom u prosincu 2019 godine,a biva oštećen 08 listopada 2023 godine.

  Prva reakcija Finske vlade biva optužba da ga je uništila Rusija. Ona je optužila Rusiju navodeći pored ostalog da to biva njen odgovor na ulazak Finske u NATO savez. Službena priča Helsinkija na početku biva da plinovod nije mogao uništiti ronioc ili podmornica bez posade.

  Ruski odgovor na te optužbe biva dvojak. Prvi dio glasi da uništenje Baltičkog konektora predstavlja pokušaj da se ne govori o terorističkom uništenju Sjevernog toka. Drugi dio biva da je plinovod mogao biti uništen sidrom ili zemljotresom.

  Nekoliko dana kasnije Finska potpuno mijenja priču pa sada Rusija više nije odgovorna za uništenje plinovoda. Novi glavni krivac postaje Kina čiji brod ga je navodno uništio svojim sidrom.

  Navodno je brod New Polar Bear registriran u Hong Kongu vukao 6 tona teško sidro po morskom dnu i tako razbio plinovod. Sidro je bilo ostalo na mjestu „zločina”, a Finska sada istražuje da li je riječ o pogrešci broda ili namjernom uništenju plinovoda. Mi ćemo ovdje samo konstatirati da bi sidro bilo podignuto u slučaju namjernog uništenja plinovoda, a ne bi ostalo na morskom dnu.

  Sve u svemu nadamo se da je Finska našla svog krivca za uništenja plinovoda. Bilo bi stvarno nezgodno da u novoj objavi za medije optuže Iran ili Sjevernu Koreju za ovo nedjelo. To komentiramo jer Finska prvo optužuje Rusiju koja je neprijatelj broj 1 Zapada, potom Kinu koja je neprijatelj broj 2, pa ne bi bilo čudno da pređe na neprijatelja broj 3 !?

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina