Ujedinjeno Kraljevstvo

  Puno ime Velike Britanije je Ujedinjeno kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske. Riječ je o državi ponosnih Engleza, Škota, Velšana i Sjevernih Iraca. Ok, Ok, pa ne baš ponosnih.

  U travnju 2004. britanski premijer je bio održao govor o migrantima. U njemu pored ostalog govori:

Oni koji su najavljivali katastrofu 1960s i 1970s godina ako se ne zaustavi migracija nisu bili u pravu. Oni koji su govorili da Britanija nikada neće postati multirasno društvo su bili potpuno u krivu… …Britanci prihvaćaju migraciju koja je kontrolirana i selektivna. Oni prihvaćaju migrante koje poštuju pravila… …. Mi nećemo biti niti Britanska utvrda niti otvorena kuća…”

  Sada 20 godina kasnije više od milijun migranata godišnje dolazi u Velika Britanija. Taj podatak bolje od svega drugoga govori o migrantskoj, multikulturalnoj politici tamošnje elita. Ako Vam to nije dovoljno red je proći najviše državne dužnosnike Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

  Na prvom mjestu je tu naravno britanski premijer Rishi Sunak. On je pripadnik druge generacije indijskih migranata koji su se bili doselili u Veliku Britaniju. Vjerski gledajući Sunak je hindus, a njegova supruga je ponosna državljanka Indije. Svojim imetkom oni se nalaze u TOP 300 najbogatijih Britanaca. Još možemo samo dodati da osobe porjeklom iz Indije čine 3.1 % stanovnika države i ujedno drže poziciju premijera.

  Sada odlazimo u Škotsku gdje je premijer Humza Yousaf. Kao što je Sunak pripadnik druge generacije indijskih migranata, tako je Yousaf pripadnike druge generacije pakistanskih. Vjerski gledajući Yousaf je musliman oženjen muslimankom koja rodom nije iz Pakistana kao on nego iz Palestine zbog čega je uletio u svađu s Izraelom. Kako podaci iz popisa stanovništva još nisu pušteni u javnost reći ćemo samo da muslimani čine 3.1 % stanovnika Škotske i imaju poziciju premijera.

  Nužno nam je sada uzeti pauzu kako bi naglasili da su na vlasti u Ujedinjenom Kraljevstvu i njenom sastavnom dijelu Škotskoj nacionalisti. Konkretno Rishi Sunak je premijer iz Konzervativne stranke, a Humza Yousaf Škotske nacionalne stranke koja traži neovisnost. Možemo slobodno reći da niti jedna od ovih stranaka nije u pravom smislu te riječi nacionalna nego multikulturna.

  Nakon njih odlazimo u Wales gdje je premijer ovaj tjedan postao Vaughan Gething. Zapadni mediji su pozdravili njegov izbor navodeći da je riječ o prvom crnom premijeru u Europi. Zbog toga red nam je navesti da crnci čine 0.9 % stanovnika Walesa. Ako pitate Gething o sebi on će reći da je Velšanin iz Zambije koji ne govori Velški jezik iako tamo živi od kada je imao 2 godine. Ukratko on je savršen primjer integracije prve generacije migranata u Velikoj Britaniji.

  Posljednji konstitutivni dio Ujedinjenog Kraljevstva je Sjeverna Irska koja je multikulturalno gledajući zaostala. Riječ je o području na kojem se vode vječite svađe katolika i protestanta koje nekada postanu i krvave pa tu nema mjesta za multikulturalnost. Na vlasti u Sjevernoj Irskoj nalazimo Michelle O’Neill čij rođaci i preci se desetljećima bore za ujedinjenje s Republikom Irskom.

  Pošto smo prošli konstitutivne dijelove sada ćemo samo još pogledati stanje u dva najveća grada. To su London kojim vlada Sadiq Khan i Birmighan Chamana Lala. Khan je član treće generacije muslimanskih migranata iz Pakistana dok je njegova žena rođena u njemu. Chaman Lal (slika s ženom) je s druge strane Sikh ili preciznije član sikhske sekte Ravidas koji se bio doselio u Ujedinjeno Kraljevstvo. To znači da je on predstavnik prve generacije migranata.

   Sve u svemu tako danas politički izgleda Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske. Analitičar bi mogao slobodno konstatirati da postoji diskriminacija autohtonih stanovnika. To govorimo jer autohtoni Britanci čine 74.4 % ili ako želite reći općenito bjelci 81.7 % stanovnika,a istovremeno se na svim najvažnijim dužnostima nalaze pripadnici manjina.

4.3 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
qweqttt
19 dani prije

My brother suggested I might like this blog He was totally right This post actually made my day You can not imagine simply how much time I had spent for this info Thanks

qwweq
17 dani prije

Hello Neat post Theres an issue together with your site in internet explorer would check this IE still is the marketplace chief and a large element of other folks will leave out your magnificent writing due to this problem

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina