drzava-poklanja-ljetovanja

Turistički bonovi

Prvi predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman je puno, neupitno puno učinio za Hrvatsku. Ako pogledamo danas druge države u Europi vidjeti ćemo da Cipar nije povratio kontrolu na svojim teritorijem već 46 godina, a identično se događa s Moldavijom i Gruzijom već 29 godina. Bosna i Hercegovina je realno podjeljena 24, a Kosova 20 godina dok je jedino Hrvatska uspjela povratiti kontrolu nad svojim teritorijem zbog čega zauvijek trebamo biti zaslužni našom prvom predsjedniku.

Dok smo se tako borili od agresije istovremeno se događala i lopovska privatizacija dotadašnjih državnih kompanija što je kod Hrvata rezultiralo neupitnom traumom zbog koje su u mislima građana svi poduzetnici postali lopovi. Ta privatizacija kao što znamo nije dovršena 90tih godina nego se nastavila i u doba Račanove vlade tako da se ništa nije promjenilo po ovome pitanju kada govorimo o političkim strankama.

Privatizacije krajem 20 i početkom 21 stoljeća nisu bile provedene samo u Hrvatskoj nego u svim bivšim komunističkim državama tako da po ovome nismo specifični, ali smo specifični po tipu privatizacije. Možemo reći da su sve države osim Hrvatske u sklopu privatizacije besplatno davale dionice svojim građanima. Tako je dionice davala Srbija 2007 godina, a ranije su to učinili Češka, Slovenija, Bugarska , Mađarska, Rusija ili u prevodu sve druge postkomunističke države. Jedino Hrvatska nije dala svojim građanima besplatne dionice jer tada ih pretpostavljamo ne bi bilo dovoljno za pripadnike naše elite !?

Da jabuka ne pada daleko od stabla dokazuje današnja korona kriza koja uništava europsku turističku industriju. Kao što je prije 20 godina naša politička i gospodarska elita zaključila da neće ostati dovoljno za njih ako podjele besplatne dionice Hrvatima, tako je današnja elita ponovno zaključila da se ništa ne može pokloniti. Jednostavno ne bi ostalo dovoljno za njih.

U cilju pomaganja domaćoj turističkoj industriji Plenkovićeva vlada je odlučila pokrenuti od 01 lipnja 2020 CRO kartice. Riječ je o karticama na koje će poslodavci radnicima moći uplatiti 2.500 kuna te će oni taj iznos moći koristiti samo na fizičkim prodajnim mjestima restorana i smještaja u Hrvatskoj. Znači vladina mjera je dopuštanje poslodavcu u doba gospodarske depresije da uplati novac za ljetovanje svojih djelatnika. U prevodu Hrvatska ništa ne daruje Hrvatima za razliku od svih nama susjednih država.

S druge strane Italija je odlučila Talijanima pokloniti novac zavisno od veličine domaćinstva. Ako je riječ o jednoj osobi ona će dobiti 150 eura za ljetovanje, dok će bračni par bez djece dobiti 300 eura, a onaj s djecom 500 eura. Slovenija će s druge strane svakom punoljetnom građaninu pokloniti po 200 eura za ljetovanje, a isto upravo čine Sjeverna Makedonija, Srbija, Bosna i Hercegovina…. Oni s tim poklonjenim novcem za ljetovanje u stvarnosti gospodarski pomažu turistički sektor dok svojim građanima istovremeno nude odmor od stresa dok mi to ne radimo.

Pošto sve te države poklanjaju novac svojim građanima za ljetovanje ispravno pitanje glasi zašto Hrvatska nema novca za to ? Cinik bi rekao da se to događa jer imamo najveće lopove, a tko zna možda je to ujedno i ispravan odgovor. HDZ vlada je rekla da novca za ljetovanje Hrvata nema, pa je red onda otkriti da li se s tim slažu Restart koalicija i Miroslav Škoro ili će oni nešto ponuditi u izbornoj kampanji ?

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina