Pariz-zapaljen-Citroen-C3

Pariz ponovno gori

Neke stvari se mjenjaju, a neke ne. Jedna od tih stvari koje se ne mjenja već 15 godina su pobune prije svega migrantskih kvartova u Parizu. To nam je jedan od neuspornih primjera koristi koje Europljani imaju od multikulturalizma.

Neupitno najpoznatija pobuna je ona iz 2005 godine do koje dolazi kada se dva stanovnika Francuske porjeklom iz Alžira bježeći od policije skrivaju u trafostanici gdje će naći smrt. Taj događaj će dovesti do velike pobune migranata i njihovih potomaka koja traje 20 dana i biva ugušena samo nakon proglašavanja izvanrednog stanja u Francuskoj. Tokom ove pobune računa se da je 8.000 vozila bilo spaljeno, 126 policajaca i vatrogasaca je bilo povređeno, a 3 osobe su bile ubijene. Ovaj pobuna je istovremeno dobila posebni značaj za policiju, jer su dva policajca provela više od 7 godina po sudovima jer nisu pomogli onima koji su se sakrili u trafostanici i tamo našli smrt. Dok se ova pobuna događala medijske kuće su vršile cenzuru kako te događaje ne bi mogli u svoju korist iskoristiti bijeli “nacisti”.

Do nove pobune isto tako u Parizu dolazi 2009 godine. Ovaj put okidač je bio samoubojstvo u zatvoru osobe alžirskih korjena što je dovelo do nemira koji će trajati 7 dana i tokom kojih je 13 policajaca bilo ranjeno , a 317 automobila spaljeno. BBC je komentirajući ove nemira bio izjavio da je to postalo nešto potpuno normalno na Dan Bastilje.

Novu dovoljno veliku pobunu da bi bila registrirana u medijima se trebalo čekati do 2017 godine kada izbija Theo afera. Mladi potomak migranata iz crne Afrike je bio optužio bijele Francuske policajce za sodomizaciju. Pobuna je ličila na onu iz 2005 godine , ali sada puno spremnija vlada ju je relativno brzo ugušila. Dva mjeseca kasnije na sudu suočen s snimkom Theo je promjenio svoju priču, ali tada je već bilo kasno, prekasno za Pariz koji je ponovno bio gorio.

Sada u doba najstrože karantene u Francuskoj Pariz je ponovno 18 svibnja 2020 godine počeo dovoljno snažno da gori da to bude registrirano u medijima. Ovaj put službeni razlog je smrt mladog motociklista kojeg policija nije niti proganjala. Bez obzira na to stanovnici kvartova ili preciznije no-go zona za smrt optužuju policiju pošto se policijski automobil nalazio u blizini. Pobuna u pariškim kvartovima Bezons i Argenteuil traje već 4 dana. To su 4 dana u kojima tamošnji stanovnici pale požare po ulicama i gađaju policajce raketama tako da je njih minimalno 3 ranjeno.

U stvarnosti može se reći da to niti nisu nove demonstracije, to nije nova pobuna nego nastavak stare travanjske višednevne pobune protiv karantene o kojoj se nije pretjerano govorilo, koja se puno bolje cenzurirala. Pariške takozvane no-go zone se nisu mirile s uspostavom karantene ili kako je to njihov zagovornik objašnjavao “Mladići ne mogu sjediti u kućama. Oni trebaju svježi zrak“.

Kako god da ispadne dovoljno je reći da Pariz ponovno gori jer time je rečeno pa baš sve o tamošnjem stanju.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
4 godine prije

[…] Pariz ponovno gori […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina