Tradicionalne žene

  Tradwives ili na hrvatskom tradicionalne žene je postao popularni trend na Zapadu. Dok neki glorificiraju život kada je žena bila domaćica i majka prije svega liberali i mediji ga proglašavaju pa gotovo nacizmom.

   Trend tradwives se pojavio još tamo 2017 godine iako je tada bio praktički nevažan. Korona pandemija je dovela do promjena u razmišljanju ljudi, a jedna od tih promjena biva popularnost povratka tradicionalnih obiteljskih vrijednosti.

  Najbolji primjer popularnosti ovog trenda nam biva da je u studenom 2022 godine 96 milijuna ljudi gledalo objave označene s hashtagom #tradwives. Već u siječnju 2023 godine ovaj hashtag je bio gledan 110 milijuna puta na TikTok što je izazvalo alarm zapadnih medija. Prije nego što njih spomenemo red je navesti konkretne primjere tradicionalnih žena.

  Da bi razumjeli pojam i stvarnost ovog trenda citirati ćemo ovdje jednu tradicionalnu ženu. Ona nam govori: „Za mene nije moderna radna kultura. Biti žena, majka, raditi ukusna jela za moju obitelj i održavati topli čisti dom je ono što mene privlači”.

  Drugi sličan primjer nam daruje bivša Miss Kanade Cynthia Loewen koja je napustila medicinsku karijeru da postane domaćica. Ona nam govori: „Prije par godina sam bila frustrirana s svojim životom. Stvarno nisam osjećala želju da postanem žena-šef. Osjećala sam poziv da postanem domaćicom. Radeći po kući mi daruje puno veće zadovoljstvo u odnosu na bilo koji posao koji sam ranije obavljala”.

   Nakon što smo naveli te primjere red je skočiti do medijske interpretacije ovog trenda. The Guardian tako navodi da se dio ovog pokreta temelji u bijelom suprematizmu, u želji da se ima što više bijele djece. Svoj tekst o ovom trendu portal završava s dva komentare. Prvi biva da žene koje ga zagovaraju nisu neonacistkinje, a drugi pozivom da ga prestanu reklamirati na internetu.

   CNN nas isto upozorava da je riječ o trendu vezanom s radikalnom desnicom. On nam govori da neke zagovornice ovog trenda vjeruju u teoriju zamjene stanovništva, protive se LGBT-u i slično. Kako se ovaj trend temelji na idealiziranju života tijekom pedesetih godina dvadesetog stoljeća CNN navodi da se tada nije baš tako živjelo.

  Australski ABC ovaj trend također označava ekstremističkim. On je po njima ekstremistički jer idealizira pedesete godina dvadesetog stoljeća kada nije bilo jednakosti spolova, migranata i raznolikosti.

  Mogli smo ovdje bez problema nastaviti navoditi bezbrojne primjer negativnih medijskih reakcija na ovaj trend, ali to nema smisla. Protivljenje zapadnih medija ovom trendu dolazi iz dva smjera. Prvi je onaj ideološki koji tvrdi da zapadne žene ne smiju postati domaćice, a drugi je onaj iz poslovne zajednice.

  Poslovna zajednica je uplašena samom idejom da žene odustanu od na primjer biti prodavačice i postanu domaćice. To za njih predstavlja jezu jer dovodi do smanjenja broja potencijalnih radnika, do smanjenja natjecanja za radna mjesta. Jedino njihovo rješenje za to bi bilo borba za radnika putem povećanja plaća što nije u njihovom interesu.

  Pretpostavljamo kako ste primjetili da smo napisali „zapadne žene ne smiju postati domaćice” !? To smo napisali jer su žene u arapskim i mnogim drugim društvima domaćice. Zašto to ne mogu biti i žene na Zapadu bi nam trebali objasniti zapadni ideolozi. Na žalost oni na to pitanje neće nikada odgovoriti jer na njega ne postoji logični odgovor !?

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Tradicionalne žene […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina