karta-europe

Tko su Europljani ?

Tokom razdoblja posljednjeg ledenog doba Protoeuropljani koji su živjeli od lova bivaju jedini stanovnici Europe. Zbog velikih hladnoća najsjevernije mjesto njihovog života je bila današnja sjeverna obala Jadranskog mora, možemo reći današnja Hrvatska. Povlačenjem leda, snjega i hladnoće oni su počeli naseljavati sve sjevernija područja Europe,a danas se zna da su prije minimalno negdje 10 tisuća godina naselili Skandinaviju i britanske otoke. U to vrijeme svi muški stanovnici Europe su pripadnici genetičke Y-DNA haplogroupe I, a ženski haplogrupe H zbog čega se njene pripadnike kao što smo već rekli naziva Protoeuropljani.

Do prve drastične demografske promjene u Europi dolazi prije približno 8.000 godina kada migranti s Bliskog Istoka gdje je izumljena poljoprivreda počnu naseljavati naš kontinent. Procjenjuje se da je ovim kolonizatorima potiskujući Protoeuropljane trebalo 2.500 godina da dođu s Balkana do Engleske i 3.500 godina da izađu na Baltik gdje se pojavljuju oko 3.500 prije Krista. Izum poljoprivrede koji je ovim stanovnicima dao brojčanu prednost nad protoeuropljanima će kasnije postati osnovni razlog istrebljenja pripadnika Y-DNA Haplogrupe G u Europi.

Dok su se ove promjene događalo na području gdje će kasnije postojati Europska unija na području današnje Ukrajinske i Ruske stepe je živio narod kojega su moderni naučnici nazvali Protoindoeuropljani. Genetički gledajući oni su se razlikovali od ostalih tadašnjih stanovnika Europe jer su bili pripadnici genetičke Y-DNA Haplogrupe R koja je nastala prije 27.000 godina. Slično kao i pripadnici Protueuropljana oni su imali potomke s Neandertalcima zbog čega su po mišljenju današnje genetičke nauke dobili svijetliju boju kože. U svjetskim značajima oni postaju važni zbog pripitomljavanja konja što je praktički odmah postalo tehnološko otkrića od iznimnog značaja.

Pretpostavlja se da do ovog pripitomljavanja dolazi približno 5.500 godina prije Krista kasnije dovodi do stvaranja prve, neorganizirane, ali ujedno i najveće Horde. Pripadnici ove genetičke grupe su koristeći konje krenuli su na neorganizirano, ali ipak stvarno osvajanje svijeta. U svom pohodu oni će u Europi praktički istrebiti pripadnike haplogrupe G pošto su obje grupe težile imati kontrolu nad plodnim ravnicama. Za genetičku grupu G te ravnice su predstavljale poljoprivredno zemljište dok su za haplogrupu R one predstavljale ispašu za stada pripitomljenih konja.

U svom pohodu na Europu Protoindoeuropljani ili genetički gledano pripadnici Haplogrupe R prvo dolaze na ušće Dunava prije 6.200 godina,a potom se širi po cijeloj Europi. Osim ovog zapadnog osvajanja koristeći konja pripadnici ovog naroda su krenuli i na osvajanja prema istoku koja se realnog gledajući ne tiče tematike ove knjige, ali red je da ih ipak spomenemo. Tokom ovog prodora kojeg možemo nazvati Prva Horda oni pored ostalog osvajaju i naseljavaju središnja područja današnje Indije prije približno 2.500 godina i još ranije dio sjeverozapadne Kine. Genetički rezultat ovog osvajanja možemo danas vidjeti u činjenici da u nekim područjima 70 % pripadnika Brahmani kaste, najviše kaste Hinduizma čine pripadnici Haplogroupe R. To nam ukazuje da su protoindoeuropejci nakon osvajanja stvorili sistem kasti kako bi pokušali zauvijek isključiti lokalne stanovnike iz vlasti.

Kako su konjanici postepeno osvajali Europu tako su pripadnici genetičke skupine poljoprivrednika nestajali. Pošto su osvajači došli u Španjolsku i Italiju tek prije 3.200 godina tako je u tim državama preživio najviši postotak (u ukupnom stanovništvu) predstavnika Haplogrupe G tako da oni danas ipak predstavljaju dio stanovništva Europe. U stvarnosti govorimo o minimalnom postotku Europljana, ali taj dio nam je na kraju krajeva dao Rikarda III i Staljina.

Osvajanjem i s njima pratećim pokoljima od strane Proto-indoeuropljana dolazi do završnog genetičkog formiranja autohtonih Europljana. Njihovu invaziju su iz nama nepoznatih razloga najbolje uspjeli zaustaviti jedino Protoeuropljani zapadnog Balkana (Hrvatske i Bosne južno od rijeke Save) i zapadne Skandinavije čiji direktni muški potomci predstavljaju i danas relativnu ili apsolutnu većinu stanovnika na svom teritoriju. S druge strane potomci Protoindoeuropljana čine apsolutnu većinu stanovnika u praktički svim drugim europskim državama počevši od Španjolske gdje čine 71 % pa završivši s geografski ogromne Rusije gdje čine 52 % stanovnika. Sveukupno danas prije svega genetički potomci protoeuropljana i protoindoeuropljana ili skraćeno Europljani čine između zavisno od države između 78 % i 95 % stanovnika Europe.

Tekst je preuzet iz knjige 25 godina Europske unije koju možete download s portala Hladna istina

 

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina