wizzair

Karantena ? Pa i ne

Karantena u Hrvatskoj i svim drugim europskim državama s ciljem sprečavanja širenja zaraze korona virusom je uspostavljena u ožujku 2020 godine. Od tada pa do danas karantena je na snazi u svim Europskim državama kada govorimo o putovanjima u druge države i masovnim okupljanjima.

To je priča ili ako ćemo drugačije to je službena priča europskih vlada od početka izbijanja pandemije u Europi,a jedini problem s njom je da nije potpuno istinita. Za početak svi znamo da kamioni i dalje prevoze proizvode iz jedne u drugu državu, ali druge stvari pa baš i ne znamo.

Te druge stvari najbolje predstavlja kompanija Wizz Air čiji charter letovi uz blagoslov vlada lete i u doba karantene između europskih država. Samo iz Bukurešta u Veliku Britaniju je do 17 travnja, znači u doba najveće karantene bilo doletilo 6 aviona punih Rumunja koji su dovezeni kako bi 2 mjeseca brali plodove na britanskim farmama. Nužno je naglasiti kako ti avioni nisu bili niti približno jedini koji su „narušavali” karantenu u Velikoj Britaniji, ali oni nam mogu poslužiti kao vrlo dobar primjer.

Ti radnici nisu bili dovezeni radi toga što Britanci ne žele raditi ove poslove, nego su dovezeni zbog svoje jeftinoće, zbog rušenja cijene rada Britanaca i zbog nepoznavanja svojih prava. Čak i kada Britanci prihvate sve postavljene uvjete poslodavaca oni bivaju odbijeni od vlasnika farmi izmišljanjem nepostojećih razloga.

Slična situacija se bila dogodila i u Nizozemskoj gdje je zračna luka grada Eindhoven bila početkom travnja preplavljena radnicima iz Rumunjske i Mađarske. Nitko se niti avionu niti u zračnoj luci nije obazirao na činjenicu da bi po nizozemskim zakonima udaljenost između putnika u zračnoj luci treba biti 1.5 metra. Radnici su tamo bili dovezeni kako bi brali jagode, krastavce, rajčice i drugo

S druge strane Austrija je tijekom travnja isto ignorirala vlastita pravila karantene uvozeći radnike iz Bugarske i Rumunjske da bi brinuli o tamošnjim umirovljenicima za manje od 11.000 eura godišnje. To se događalo praktički istovremeno s službenom izjavom predsjednika Rumunjske koji je upozoravao Rumunje da se ne vraćaju iz zapadne Europe svojim kućama u Rumunjskoj.

Dok su tako Velika Britanija, Nizozemska i Austrija praktički nelegalno uvozili radnu snagu kršeći vlastita pravila o karanteni Njemačka je to učinila javno. Tamo je ministrica poljoprivrede Julia Kloeckner javno na televiziji najavila uvoz 40.000 radnika za rad na poljima u travnju i potom novih 40.000 u svibnju 2020 godine. Ti radnici će doputovati avionima Eurowings-a, a prvih 14 dana boravka u Njemačkoj će se nalaziti u kvazikaranteni na svojim radnim mjestima.

Ovo je stvarna situacija s karantenom u Europskoj uniji koja na kraju krajeva izgleda da je uspostavljena samo za domaće stanovnike,a nikako ne za stranu jeftinu radnu snagu i ekstraprofite poduzetnika koji odbijaju dignuti plaće stanovnicima vlastitih država.

U određenom smislu karantena u Europi po pitanju letova je završila obnovom letenja kompanije Wizz Air 01 svibnja 2020 godine tako da se danas ponovno može letiti avionima uz nužne mjere predostrožnosti.

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina