Tim Scott

  Timothy Eugene Scott ili skraćeno Tim Scott će biti novi predsjednik SAD-a. To je ono što se barem nada vrh Republikanca koji na projektu Scott rade od 2012 godine.

  Projekt Tim Scott nastaje u doba Obama ludila 2008 godine. U prvoj fazi riječ je bila o projektu Republikanaca Južne Karoline nakon čega ga preuzima nacionalni nivo. Njegova politička karijera započinje na izborima za parlament Južne Karoline. Tada Scott nije imao protukandidata pa je 2008 „pobjedio” s 99.27 % osvojenih glasova. Tom „pobjedom” on je postao prvi crnac izabran u parlament Južne Karoline nakon više od 100 godina.

  Dvije godine nakon ovih izbora predstavnik Južne Karoline u Američkom senatu je odlučio otići u mirovinu. Time se oslobodilo mjesto u izbornom okrugu gdje uvijek pobjeđuju Republikanci pa se Tim Scott kandidirao za njega. Na unutarstranačkim izborima koji su stoga bili izbori prije izbora on bez problema pobjeđuje protivnike. Razlog za tu pobjedu bivaju novci. Njegovi financijeri su u kampanju uložili 725 tisuća dolara dok su svi ostali zajedno uložili manje od 20 tisuća.

  Zahvaljujući toj i takvoj pobjedi Tim Scott je ušao u Zastupnički dom Američkog Kongresa 2011 godine. Tamo će se zadržati samo dvije godine. Krajem 2012 godine Senator iz Južne Karoline dobiva ponudu koju nije bilo moguće odbiti. On je dobio ponudu da postane predsjednik The Heritage Foundation pod uvjetom da podnese ostavku u Senatu.

  Tu ponudu senator Jim deMint prihvaća pa se oslobodilo njegovo „radno” mjesto u Kongresu. Kada senator podnese ostavku guverner iz čije države je došao ima zakonsku dužnost izabrati njegovog zamjenika. Nikki Haley, guvernerka Južne Karoline se odlučila u Senat SAD-a poslati Tima Scotta.

  Tom instalacijom u Senat on postaje jedini AfroAmerikanac u Senatu SAD-a i prvi crni Republikanac u Senatu u posljednjih 40 godina. Ujedno on je i prvi crni senator iz Južna Karoline od doba završetka okupacije bivših Konfederalnih Američkih država !?

  To je ujedno postao moment kada su svi u SAD razumjeli da cilj dijela vrha Republikanske stranke biva postaviti Scotta za predsjednika. On je kao što vidimo postao prvi AfroAmerikanac u puno stvari bez da je na izborima “osvojio” ijedno mjesto. Izabran je u parlament nakon što se tamošnji zastupnik povukao u mirovinu, a isto se dogodilo i na svim drugim izborima.

  Nakon što smo to izjavili o političkoj karijeri red je vratiti se čovjeku i njegovim uvjerenjima. Po struci i poslovima koje je radio prije ulaska u politiku Tim Scott je financijer. Konkretno on je financijski savjetnik i ima tvrtku koja se bavi prodajom osiguranja. Možemo stoga reći da financijska zajednica u njemu vidi svog kandidata !?

  Potom red biva navesti da je čovjek i uvjereni vjernik. Mi u Hrvatskoj bi skraćeno rekli da je Tim Scott uvjereni protestant koji živi i propagira svoju vjeru. On se otvoreno zalagao za postavljanje Deset zapovjedi pred zgradu suda u Charlestonu, protivi se pobačaju i bračnoj jednakosti. Za kraj ćemo još samo reći da je protivnik predbračnog seksa. Ukratko vjerska zajednica u njemu vidi svog kandidata.  

  Tome možemo dodati i da ga LGBT zajednica teoretski može prihvatiti kao svog kandidata. Tim Scott je govorio, hvalio se da je kao djevac ušao u Kongres, a i dan danas nije oženjen. Mnogi od naših vjernika će navesti da čovjek ne može biti vjernik koji živi svoju vjeru i podržavati LGBT odnose. Kod nas to možda i ne može, ali u SAD može jer je na primjer Ujedinjena Metodistička crkva prihvatila LGBT osobe što je dovelo do raskola. Ukratko on zbog svoje vjere i činjenice da nije oženjen što otvara par pitanja može dobiti podršku barem dijela LGBT zajednice !?

  Normalno kako je Tim Scott crnac vrh Republikanaca očekuje podršku i barem dijela Afroameričke zajednice. Tu podršku će neupitno i dobiti ako na izbore izađe protiv starog bijelca, protiv Bidena.

  Zbog svega ovdje navedenog možemo očekivati da će Tim Scott postati predsjednik. Trenutačno on je najnepopularniji kandidat za republikansku nominaciju, ali iza njega postoji politička mašinerija. Riječ je o mašineriji koja je protiv Trumpa i deSantisa. Da li će se Tim Scott politički projekt probiti na ovim izborima ili će morati čekati sljedeće je otvoreno pitanje, ali on će završiti u Bijeloj kući.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina