Svjetska demografija

  Danas u svijetu živi više od 8 milijardi stanovnika, a taj broj se nastavlja povećavati. Kako bi vidjeli gdje se on povećava pogledali smo podatke Ujedinjenih naroda o svjetskoj demografiji.

  Jako puno toga se može reći o svjetskoj, europskoj i hrvatskoj demografiji, ali to trebamo skratiti za današnji tekst. Zbog toga ćemo pogledati samo službene podatke o dva srodna parametra. Prvi od tih podataka nam govori svakih koliko godina se udvostručuje broj stanovnika neke države,a drugi je postotak djece u ukupnom stanovništvu.

  U skladu s tim prvo ćemo početi s podatkom koliko je potrebno godina da se udvostruči broj stanovnika neke države. Po očekivanju ovdje vode afričke države pošto većina njih udvostručava broj stanovnika svakih 28 godina !?

  Zbog toga ćemo sada navesti države koje udvostručuju broj stanovnika svakih 30 ili manje godina. Na prvom mjestu tu nalazimo Niger gdje se broj stanovnika udvostručava svakih 19 godina. Nakon njega po abecednom redu dolaze Angola (23), Benin (26), Burkina Faso (28), Burundi (26), Centralnoafrička republika (24), Čad (23), Etiopija (28), Gambija (28)…

  Pretpostavljam da ste skužili da stvarno nema smisla dalje nabrajati, jer ćemo navesti praktički sve afričke države. Izvan Afrike je teško naći države u kojima se stanovništvo udvostručava svakih 30 godina ili manje. Tu nalazimo samo Afganistan (26), navodno Siriju (14) i navodno Ukrajinu (19). Govorimo navodno jer nam je u to teško vjerovati !?

  Red je ovdje navesti i osnovne podatke za Arapske države pošto se one često spominju u raspravama. Te države u prosjeku udvostručuju svoje stanovništvo svakih 38 godina, a međusobno se vrlo razlikuju. Dovoljno je usporediti Siriju u kojoj se stanovništvo navodno udvostručuje svakih 14 godina i Kuvajt gdje se udvostručuje svake 74 godine i Libanon koji ima pad broja stanovnika.

  Nakon što smo spomenuli ove osnovne podatke red je sada prijeći na podatke o udjelu djece u sveukupnom broju stanovnika. Po ovim podacima Hrvatska se nalazi u skupini država s Austrijom, Bugarskom, Grčkom, Njemačkom i Mađarskom.

  Konkretno u postotcima u svim navedenim državama djeca, osoba mlađe od 15 godina čine 14 % stanovnika. Države koje imaju niži postotak djece u svekupnom stanovništvu su: Italija (12%), Japan (11), Malta (13), Portugal (13), Južna Koreja (11), San Marino (12), Singapur (12) i Španjolska (13).

  Pesimisti će ovdje ukazati da su podaci o našoj demografiji stvarno užasni. Nacionalisti će s druge strane izjaviti da su podaci loši, ali da mu u stvarnosti ne stojimo tako loše na svjetskoj razini. Oni će to konstatirati uz tvrdnju da na primjer Francuska, Švedska i Velika Britanija imaju bolje podatke od nas samo zahvaljujući migrantima.

  Na kraju u cijeloj ovoj priči ti sami migranti ukazuju na nelogičnost zapadne ideologije. Ona nam govori da je najbolja stvar koju možemo napraviti za planetu je ne imati djecu. Istovremeno dok oni nas tako educiraju istovremeno tvrde da moramo primati migrante iz država s puno djece.

  Kada bi se ideologija koja sada upravlja zapadom držala neke logike onda bi države koje udvostručavaju broj stanovnika bile kažnjene. Kako one nisu kažnjene za to nego nagrađene naseljavanjem stanovnika na nova područja na vidjelo izlaze neugodno pitanje. Riječ je o pitanju koji je finalni cilj te ideologije, te politike, koji je end game scenario ?

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] jer su stanovnici Europe redovno bombardirani propagandnim porukama. Na Zapadu mediji viču „najbolja stvar koju možete učiniti za planetu je ne imati djecu” i praktički istovremeno „jedite insekte,a ne […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina