Stanje Kršćanstva

  Uskrs je za Kršćane prva, najvažnija velika Istina. Kao što su ljudski grijesi očišćeni Kristovom smrću na Križu tako je vječni život darovan ljudima njegovim uskrsnućem. Zbog toga je Uskrs ujedno pravo vrijeme za komentirati stanje Kršćanstva u Europi.

  Crkva u Europi izumire i to se danas baš više nitko ne osudi osporavati. Razlozi za njeno izumiranje su beskrajni, ali sve se na kraju svodi na svjesnu odluku naših vlada da ju uguši. One ciljano guše religiju još od 1950tih godina držeći se teorije modernizacije koja govori da tehnološki razvoj i ekonomska modernizacija dovode smanjivanja vjerovanja stanovnika.

  Riječ je o pogrešnoj teoriji koja svoje temelja nalazi u Marksizmu i koja je postala državna dogma u Europi. Ta dogma nam govori da Europa predstavlja avangardu sekularizacije koju će potom pratiti ostatak svijeta. Sadašnjost nam ukazuje da je ova dogma kao i mnoge druge pogrešna pošto utjecaj vjere u svijetu raste pa govorimo o desekularizaciji. To što smo naveli nije naše mišljenje nego uvod u dokument Europske unije o utjecaju religije na međudržavne odnose !?

  Europske države to kao što vidite znaju,ali one i njihovi mediji nastavljaju po svome. Kao primjer toga možemo se sjetiti Kate Forbes kojoj je zbog kršćanskih uvjerenja zabranjeno biti premijer. Njoj je to zabranjeno jer se protivi LGBT vjenčanjima, rodnoj samoidentifikaciji i vanbračnom seksu. Zbog toga je ona proglašena kršćanskim fundamentalistom, a sličnu sudbinu je u Hrvatskoj bio doživio predsjednik biskupske konferencije. Njega su mediji iz sličnih razloga proglasili katoličkim talibanom.

  Ako pitate te iste medije crkva izumire zbog protivljenja LGBT osobama, pedofilije i sličnog. Ta interpretacija je blago govoreći problematična jer je pozicija kršćanske svete knjige, Biblije o LGBT osobama jasna.

  U osnovi riječ je o laži kojoj je cilj transformirati Kršćanstvo da prestane biti vjera koja se temelji na vjerskim učenjima, a postane moralni kodeks. Najbolji dokaz toga nam stiže iz Njemačke čija biskupska konferencija već godinama otvoreno podržava LGBT osobe. Riječ je o toliko otvorenoj podršci da su stvorili čak poziciju biskupa specijaliziranog za LGBT osobe. To što ih Biblija osuđuje oni ignoriraju.

  Uzeli smo primjer Njemačke jer ona vodi potpuno evidenciju vjernika, a rezultat je poražavajući. Tijekom 2022. tu “liberalnu” crkvu u Njemačkoj je napustilo 520 000 vjernika, što znači da liberalizacija crkve jednostavno nije rješenje. To nam govori i onaj europski izvještaj koji smo ranije citirali pošto spominje da vjere koje se drže tradicionalnih postavki napreduju, a modernizirane propadaju.

  Kada govorimo o stanju Kršćanstva na kraju krajeva ne trebamo gledati dalje od nas samih. U trećem po veličinu našem gradu, Rijeci za vjernike, molitelje je otvorena samo jedna Katolička crkva. Sve ostale su otvoreno po nekakvom misnom rasporedu,a ne kada vjernik osjeti volju za moliti se. Po ovom pitanju je stanje u manjim mjestima puno gore pošto se tamo jedan svećenik brine za tucet crkava. 

  Danas u još uvijek navodno Katoličkoj Hrvatskoj crkve su za vjernike prije svega zatvorene. To bolje od svega ukazuje stanje Kršćanstva kod nas i odnos crkve prema vlastitim vjernicima.

  Današnja situacija Kršćanstva u Europi ne znači da će ono nestati u svijetu. Ona samo označava da je potrebna mentalna promjena kod vladajućih i u Vatikanu, da je potrebno vratiti se tradicionalnoj vjeri.

  Kao što je Isus na današnji dan uskrsnuo tako se i vjera u Njega, stvarna vjera u Njega može vratiti u naš život i naše duše. Sretan Uskrs.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
qweqtttt
19 dani prije

I was suggested this web site by my cousin Im not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble You are incredible Thanks

khaleejuae
11 dani prije

Fantastic site Lots of helpful information here I am sending it to some friends ans additionally sharing in delicious And of course thanks for your effort

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina