Specijalni istražitelj

  Uličnim riječnikom govoreći David Weiss je specijalni istražitelj sina američkog predsjednika Bidena. Mi ga danas spominjemo pošto je na ovu poziciju on postavljen protivno američkim zakonima.

  Američka unutrašnja politika je već odavno prestala biti politika, a postala otvoreni rat Demokrata i Republikanaca. Da cinici će reći kako rat predstavlja nastavak politike vođen drugim sredstvima, ali to je u unutrašnjoj politiki netočno.

  Najbolji primjer što se događa u američkoj unutrašnjoj politici predstavlja postavljanje specijalnih istražitelja. U prvih 200 godina postojanja SAD bilo je otkriveno samo 6 „afera” za koje je bilo potrebno postaviti specijalne istražitelje. Tijekom posljednjih manje od 40 godina „otkriveno” je 9 afera koje su dovele do postavljanja specijalnih istražitelja.

  Od tih 9 „afera” njih čak 5 se otvorilo u posljednjih 8 godina pa možemo reći da tamošnje stranke ratuju putem specijalnih istražitelja. Posebnu zanimljivost tim specijalnim istražiteljima daruje da su dva od njih izabrana/postavljena protuzakonito.

  Prvi protuzakonito postavljeni specijalni istražitelj je bio John Durham kojeg postavlja predsjednik Trump. Zadatak Durhama biva otkriti tko se nalazi ili obavještajno-medijske zavjere kojom je bio cilj Trumpa predstaviti kao Putinovog igrača.

  Durham biva protuzakonito postavljen pošto je američki zakon o specijalnim istražiteljima vrlo jasan: „Osoba izabrana za specijalnog istražitelja ne smije u trenutku izbora raditi za Američku vladu”. Kako je predsjednik Trump postavio Durhama za državnog tužitelja Connecticuta 2017 na razdoblje od 4 godine on nije mogao 2020 godine biti zakonito postavljen za specijalnog istražitelja. Bez obzira na to Durham biva postavljen na ovu dužnost čime je jasna njegova navodna neutralnost.

  Možemo slobodno reći da su Demokrati odlučili iskoristiti presedan republikanskog predsjednika i napraviti identičnu stvar. Sve u svemu 2018 godine je predsjednik Trump odlučio postaviti za državnog tužitelja Delawarea Davida Weissa. Bez obzira na to predsjednik Biden je u Weissu vidio svog čovjeka pa mu je 2021 produžio mandat na još 4 godine.

  Sada 2 i pol godine kasnije Bidenova administracija odlučuje postaviti Davida Weissa za specijalnog istražitelja slučaja Hunter Biden. Republikanci su protestirali, ali oni su prvi prekršili zakon pa nemaju pravo na proteste.

  O slučaju Hunter Bidena danas praktički svi sve znaju i o tome kako su mediji ubili i društvene mreže ubile tu aferu u izborno vrijeme. Strogo pojednostavljeno sina sadašnjeg američkog predsjednika se istražuje zbog neplaćanja poreza, protuzakonite kupovine oružja i optužbe da je strani agent.

  Tijekom istrage je bio postignut dogovor između optužbe i Huntera Bidena. Osnovu dogovora su činili priznanje Bidena da je kriv za neplaćanje poreza i kupovinu oružja. U zamjenu za to priznanje on je trebao dobiti imunitet od optužbe da je strani agent. Kada je sudac odbiti potvrditi imunitet Hunter Biden je povukao dogovor s tužiteljem.

  To se bilo dogodilo 26 srpnja 2023 godine, pa 15 dana kasnije Bidenova administracija postavlja Davida Weissa za specijalnog istražitelja slučaja Hunter Biden. Kao što smo ranije rekli to postavljanje je bilo protivno američkom zakonu, ali je isto tako protivno bilo i postavljanje Durhama.

  Glavni dio ove priče nam postaje pitanje o pravnoj državi. Gdje je tu pravna država i zašto nitko ne postavlja to pitanje ?

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina