Španjolska gripa

Španjolska gripa

  Španjolska gripa je bila prva svjetska pandemija modernog doba. Službena priča nam govori da je ona trajala između veljače 1918 i travnja 1920 iako je ona započela godinu dana ranije.

  Predsjednik Trump je govoreći o korona virusu tvrdio da se španjolska gripa dogodila 1917 godine zbog čega biva napadnut o novinara. Novinari su tvrdili da on laže pošto je ta pandemija startala 1918 godine.

  Dok je Trump bio vjerojatno počinio nenamjernu grešku ili možda čak i ne ako gledamo podatke za SAD novinari su bili lagali. Oni su najvjerojatnije nenamjerno lagali zbog svog amaterizma. Uzeli su tekst s wikipedije i godinu koja tamo piše bez ikakvog istraživanja tematike. To im je bilo dovoljno da napadnu predsjednika kojeg mrze.

  U stvarnosti prvi znani slučajevi nam dolaze iz britanske vojne baze tijekom između prosinca 1916 i ožujka 1917. Tu vojnu bazu u kojoj se nalazilo 100 tisuća vojnika je bila pogodila epidemija s vrlo visokom smrtnošću.

  Na drugoj strani Atlantika, u SAD prva pojava španjolske gripe je isto zabilježena u vojnim bazama. Riječ je bila o 14 vojnih baza u kojima se pojavila ova pandemija tijekom 1917 godine.

  Kada govorimo o korona virusu i njegovoj usporedbi s španjolskom gripom iznimno važno je naći prvu masivnu pojavu ranije pandemije. Time možemo analitički doći do doba kada je virus španjolske gripe prestao predstavljati opasnost i kada će se s koronom isto dogoditi.

  Ako ignoriramo događaje iz britanske vojne baze doći ćemo do otkrića postojanja sljedećih valova španjolske gripe. Prvi val bi tada bio „zima” 1917/18, drugi 1918/19, i treći val pandemije 1919/20. Nakon zime 1919/20 godina virus španjolske gripe je dovoljno evoluirao da prestane prestavljati epidemijsku opasnost za čovjeka.

  Sada ako gledamo situaciju iz ove perspektive možemo zaključiti da se nalazimo u posljednjim mjesecima korone. Prva zima korone je bila 2019/20, potom smo imali 2020/21 i sada smo u 2021/22. U određenom smislu verzija korone imena omikron bi trebala predstavljati pretposljednju ili posljednju opasnu verziju korone.

  Omikron je 4 puta manje smrtonosan nego ranije verzije, valovi korona virusa što znači da sve ide svojim putem. Sljedeća varijanta virusa bi trebala biti još manje smrtonosna ako se stvari nastave razvijati kao 1920 godine. Tada bi korona mogla prestati predstavljati zdravstvenu opasnost za naša društva, ali time priča neće završiti.

  Razlog da priča neće završiti ima više, ali prije svega su financijski. Dovoljno je sjetiti se izjave zdravstvene komisije Izraela koji je odobrio 4 dozu cijepljenja s komentarom: „mi ne znamo da li postoji korist od nje”.

  Jednostavno previše novaca i utjecaja se dobilo zahvaljujući koroni i tu nastaje osnovni problem. Što će se dogoditi ako sljedeća verzija korone ne bude značajnije smrtonosnija od obične gripe kao što je bilo s španjolskom gripom tijekom zime 1920/21 ? Da li to znači da će se prestati s cijepljenjem ili ne ? Mi smatramo da je odgovor na ovom pitanje negativan i već pretpostavljamo kako će se voditi propagandna kampanja.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Španjolska gripa […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina