Pukotine u sistemu

  Pukotine u sistemu borbe protiv korona virusa se počinju pojavljivati u velikom broju zapadnih država. Te pokutine nam predstavljaju nadu da će se stanje poboljšati, da ćemo brzo ponovno voditi normalne živote.

  Prije nego što počinje razgovarati o pukotinama u sistemu borbe protiv korone red je ponovno napomenuti njenu smrtnost. Prošle 2021 godine u Hrvatskoj je više umirovljenika preminulo nego što je osoba otišlo u mirovinu !? To predstavlja jedan stvarno užasan podatak o tome što se događa s najslabijim članovima našeg društva u pandemiji.

  Službeni podaci nam govore da je u srpnju 2021 godine bilo 7.189 manje umirovljenika nego prije godine dana. Kada gledamo podatke zaključno s studenim 2021 otkrivamo da se sveukupni broj umirovljenika smanjio za 6.000 u prošloj godini.

 Ti podaci nam govore da je korona iznimno smrtonosna bolest. Istovremeno nam govore da nešto ne funkcionira pošto je naših 66 % starijih osoba cijepljeno. To bi nam trebalo dati matirjala za razmišljanje o borbi naše države protiv korone.

  Kao primjer pukotina u zidu na području Hrvatske osim podatka o preminulim umirovljenicima je javno izrečeno mišljenje manjine sudaca Ustavnog suda. Oni su jednostavno izjavili da trenutačne mjere i pritisak na cijepljenje stanovništva nemaju smisla. Riječ je o manjini ustavnih sudaca, ali nužno je naglasiti da ih se ne može proglasiti nevažnim.

  Druga pukotina u zidu pri borbi protiv korona virusa nam se pojavila u Izraelu. Tamo je njihova zdravstvena komisija 13 prosinca 2021 glasovala protiv četvrte doze cjepiva. Oni su naveli kako nije jasan pozitivan zdravstveni efekt nove doze cjepiva.

  Izgleda nam da su se nakon ove odluke tamošnji zdravstveni stručnjaci našli pod raznim pritiscima. Rezultat svega toga je bila potpuna izmjena odluke ovih stručnjaka koji 23 prosinca glasuju za cijepljenje četvrtom dozom. Jedan od tamošnjih šefova imunologije je to komentirao riječima: „Odluka je donesena o davanju četvrte doze kada mi nemamo niti podatke o efikasnosti treće doze protiv Omicrona. Jednostavno ne postoji dovoljno znanstvenih podataka Za ili Protiv za donijeti odluku”.

  Kao posljednji primjer pukotine u današnjem sustavu navodimo ovdje Francusku. Tamošnji predsjednik Emmanuel Macron je javno izjavio da želi maksimalno moguće zagorčiti život onima koji nisu cijepljeni. Ta njegova izjava nedostojna predsjednika je „zapalila” Francusku koja se nalazi u izbornoj kampanji.

  Njegovi politički protivnici su udarili po predsjedniku koji je odlučio „mučiti” osobe koje se odbijaju cijepiti. To predstavlja političku borbu pa je stoga nevažno za našu priču dok je važno ono što se dogodilo u parlamentu.

  Macronovi lojalisti su na posljednjim izborima za parlament osvojili 358 od 577 mjesta pa imaju više nego ugodnu većinu. Dodatni dokaz za to nam daruje glasovanje o povjerenje kada kada je ona dobila 370 glasova parlamenta dok ju nije podržalo 196 zastupnika.

  Odmah nakon Nove godine Macron je poslao u parlament Zakon po kojemu se ukida potvrda da osoba nema virus. Po novom zakonu Francuzi će moći dobivati korona potvrde samo nakon cijepljenja ili preboljenja bolesti. Na kraju je Macron koji ima većinu od gotovo 200 zastupnika u parlamentu izgubio glasovanje.

  Vlada je najavila da će bez obzira na ovaj kratkotrajni poraz provesti izmjene zakona tako da bi on stupio na snagu 15 siječnja. Mi smo uvjereni da će to Macron provesti koristeći različite možda i upitne načine. Bez obzira na to u Francuskoj se pojavila otvorena pukotina u dosadašnjem sistemu.

  Mi smo ovdje naveli samo tri primjera pukotina u dosadašnjem sistemu borbe protiv korone. Naveli smo „pobunu” dijela Ustavnih sudaca Hrvatske, zdravstvenih stručnjaka Izraela i na kraju parlamenta Francuske. Mogli smo navesti i druge primjere, ali nije bilo potrebe za to. U državama kojima vladaju demokratski izabrani lideri su nastale ove pukotine dok one druge udaraju glavom o zid u nadi da će ga probiti.

  Te pukotine nam ukazuju da se dogma počela urušavati. One nam ukazuju da se počela pojavljivati svijetlost na kraju tunela. Na žalost u određenom smislu ona se počela pojavljivati prekasno za mnoge starije članove našeg društva. Bez obzira na to red nam je početi gledati s optimizmom u budućnost.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Pukotine u sistemu […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina