Religija i LGBT

  Victor Madrigal-Borloz je neovisni „stručnjak” Ujedinjenih naroda za LGBT. U svom izvještaju on bezobrazno laže o odnosu religija i LGBT pa stoga danas govorimo o njemu i tom odnosu.

  Pitanje odnosa vjere prema LGBT osobama predstavlja u određenom smislu borbu između onih koji se drže svetih knjiga i onih koji žele „modernizirati” religiju. Normalno osobe koje žele modernizirati religiju su iz vjerske perpsektive heretici !?

  Dok papa Franjo u određenom smislu uništava Katoličku crkvu pretvarajući ju organizacijski u pravoslavnu Metodistička se raspala. Ona se konkretno raspala pošto zagovornici LGBT prava nisu prihvatili izbor vjernika da se drže tradicionalnih običaja opisanih u Bibliji.

  Nakon što smo to rekli red je vratiti se na izvještaj Madrigala-Borloza koji je „neovisni stručnjak” Ujedinjenih naroda za zaštitu LGBT osoba. U izvještaju iz lipnja 2023 godine on govori:

Kao nefiksirana paradigma, religija nema bitne ugrađene stavove ili predrasude te je nema smisla karakterizirati kao inherentno ili pretežno pro ili anti-LGBT”.

  u prevodu on bezobrazno laže pošto su svete kršćanske i muslimanske knjige prilično jasne po ovom pitanju.

  Levitski zakon nam govori koje su stvari protivne Božjoj volji. Pored ostalog tu se govori:

  …„Ne lijegaj s muškarcem kako se liježe s ženom”… …”Ničim se od toga nemojte očistiti.Ta svim su se tim onečišćavali narodi koje ja ispred vas tjeram. I zemlja je postala nečista. Zato ću kazniti njezinu opačinu, i zemlja će ispljuvati svoje stanovnike.”

  Nužno nam ovdje biva konstatirati da je to pisano u doba kada su homoseksualni odnosi bili prihvatljivi u na primjer antičkoj Grčkoj. Time želimo reći da je riječ o vjerskoj poziciji iz doba prije Krista koja tada nije bila prihvaćena izvan židovske zajednice.

  Potom se situacija promjenila, a veliku ulogu je u tome sigurno imao i Novi zavjet. U poslanici Rimljanima se govori:

  …„Stoga ih je Bog predao sramotnim strastima: njihove žene zamijeniše naravno općenje protunaravnim, a tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebi primaju zasluženu plaću svoga zastranjenja”…

  Mogli smo citirati i gori dio Biblije, ali smatramo da je sve jasno. Ukratko to nam sveta knjiga Kršćanstva govori o LGBT odnosima.

  Odnos vrlo sličan Kršćanstvu prema LGBT odnosima ima i Islam. Njegova sveta knjiga nam tako u Sura 7 govori:

  „Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!”

  Veliku važnost za muslimane imaju i riječi proroka Muhameda koje se nalaze u svetoj knjigi imena Hadis. Mnogi smatraju Hadis „kičmom” Islama pa tamošnje riječi proroka imaju gotovo istu važnost kao Kuran. Ovdje ćemo samo navesti da u Hadisu postoji veliki broj osuda LGBT odnosa i poziva da se LGBT odnose kazni smrtnom kaznom. Zbog oštrih riječi koje se tamo koriste mi nećemo citirati odgovarajući Hadis.

  Dok je Hinduizam kao vrlo vjerojatno najstarija moderna religija prilično otvorena prema LGBT osobama isto ne vrijedi i za Budizam. Za Budizam homoseksualni odnosi predstavljaju prekršaj i na tom priče završava. Time želimo samo konstatirati da Budizam homoseksualne odnose ne smatra nekim ozbiljnim grijehom kao Kršćanstvo ili Islam, ali ih osuđuje.

  Time u završavamo priču o odnosu vjere prema LGBT osobama i započinjemo kratki komentar o lažljivom „stručnjaku” Ujedinjenih naroda za ovo pitanje. Početkom ove godine Ujedinjeni narodi su dobili službenu pritužbu na Victor Madrigal-Borloz.

  U njoj se pored ostalog govori da on laže, potiskuje istinu i da je prije svega LGBT ekstremist. Kao primjer toga se navodi da je potpisnik Yogyakarta principa + 10 kojim se zahtjeva zabrana upisivanja spola na osobne dokumente, rodni list i puno drugih esktremističkih stvari. Inače pritužbu je napisala britanska udruga za promociju prava LGB osoba.

  Inače Victor Madrigal-Borloz predstavlja još jedan od bezbrojnih primjera zašto treba vjerovati stručnjacima (sarkazam).

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina