Reakcionarna sila

  U 19 stoljeću su Rusija, Austrija i Prusija činile svetu alijansu čiji cilj je bila borba protiv revolucija i demokracije. Riječ je bila o reakcionarnoj alijansi koja se svugdje u Europi borila protiv revolucionarnih kretanja. Danas 200 godina kasnije Rusija je jedina kršćanska reakcionarna sila.

  Nakon uspjeha druge Ukrajinske revolucije, Euromajdana posramljena Rusija, posramljeni Kremlj je rekao „nikad više”. Rusija priznaje da nema financijske i organizacijske snage organizirati revoluciju, ali ima snage pomoći ugušiti revolucije, pučeve u drugim državama. U skladu s tim njen strateški cilj postaje kraj revolucionarnog doba u neutralnim i prijateljskim državama.

  Prva javno znana proturevolucionarna operacija Rusije nakon Euromajdana postaje Sirija. Tamo Rusija vojno intervenira 2015 godine protiv islamskih fundamentalista koji uz pomoć NATO saveza i Zaljevskih država pokušavaju osvojiti vlast. Zahvaljujući toj intervenciji Bashar al Assad ostaje na vlasti pa ju stoga možemo proglasiti uspješnom.

  Druga navodna ruska proturevolucionarna intervencija biva spašavanje Erdogana 2016 godine. Neslužbena priča koju navodi Iran,a koju potom potvrđuje predstavnik turskog ministra vanjskih poslova govori da je Putin upozorio turskog predsjednika Erdogana o pokušaju puča. To je bila priča koja izlazi u javnost u doba nakon pokušaja puča, a koja kasnije biva proglašena neistinitom. Nova službena priča glasi da je Erdogana spasio rođak koji ga obavještava o puču.

  Sljedeći pokušaj puča, revolucije koji navodimo je onaj u Kazahstanu. Tamo je u mirnom prenosu vlasti 2019. novi diktator postao Kasim Džomart Tokajev koji se ne snalazi na svojoj poziciji. To dovodi na Novu 2022 godinu do pokušaja puča u Kazahstanu koji na kraju biva ugušen uz pomoć ruskih vojnika. Normalno njima je pomoglo i isključivanje mobilnih i internet mreža u Kazahstanu čime je ukinuta koordinacija revolucionara.

  Trenutačno vremenski posljednji pokušaj revolucije koji navodimo je onaj u Srbiji. Nakon parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji oporba je pozivajući se na izborne prevare pokušala izvesti “narodnu” revoluciju. Riječ je bila o „pokušaju novog Majdana” koji nije uspio jer je Rusija upozorila Srbiju na pokušaj puča. O tamošnjim događajima je srpska premijerka Ana Brnabić 24.12.2023. govorila:

  „Imali smo podatke od službi koje su upozoravale na ovo. Pre svega i ruska bezbednosna služba nam je dostavila te podatke, međutim optužili su nas da širimo dezinformacije i da su to sve gluposti”.

  Dodatnu zanimljivost ovom puču daruje podrška zapadnih tehnoloških korporacija. Kada smo 25.12. upisali u google riječi Ane Brnabić nismo dobili linkove, a kada smo upisali na Yandexu ih dobivamo.

  Sve u svemu Rusija je tijekom posljednjih 8 godina učestvovala u gušenju minimalno 4 revolucije/puča u svijetu. Zbog toga ona zaslužuje titulu moderne reakcionalne sile.

5 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mail Tm
1 mjesec prije

I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.

Tree Mail
1 mjesec prije

Thanks I have recently been looking for info about this subject for a while and yours is the greatest I have discovered so far However what in regards to the bottom line Are you certain in regards to the supply

diet apps for weight loss 2024

I’m not exactly sure how I got here, but I thought this post was fantastic. I don’t know who you are, but if you’re not already, you’re going to be a well-known blogger. Cheers.

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina