Razgovor s Josipom Ostrogovićem

  Poštovani gospodine Ostrogović u određenom smislu Vašim izborom za predsjednika riječkog HDZ-a u studenom 2020 završava unutarstranačka kriza koja je bila započela još 2013 ?

  Ne bih baš govorio o unutarstranačkoj krizi. HDZ je najveća i najsnažnija hrvatska politička stranka i na svim smo izborima do sada ostvarili zapažen rezultat. Evo recimo na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima osvojili smo rekordna četiri saborska mandata u 8. Izbornoj jedinici. Rekao bih da je to rezultat rada u stranci i na terenu. Riječki HDZ ima vrlo snažnu bazu i zahvaljujući bazi ostvarujemo tako dobre rezultate. Za predsjednika gradske organizacije HDZ-a izabran sam od strane naših članica i članova i taj izbor definitivno predstavlja volju baze. Zato sam siguran u uspjeh na sljedećim izborima.

  Nakon unutarstranačke izborne pobjede najavili ste da ćete raditi na stvaranju proeuropskog, progresivnog HDZ-a. U riječkom kontekstu te Vaše riječi zvuče politički ispravno, ali gledajući iz perspektive glasača i simpatizera HDZ one mogu biti problematične ?

  Zašto mislite da je nešto problematično? Pa živimo u 21. stoljeću, a Rijeka je ostala zarobljena u nekim prošlim vremenima. Vrijeme je da novi, progresivni i proeuropski HDZ preuzme odgovornost i da Rijeka bude ne samo na ponos Hrvatske već i cijele Europe.

  Polovicom veljače riječki HDZ Vas je izabrao za stranačkog kandidata na izborima za gradonačelnika Rijeke. Mediji su javili da taj izbor nije prošao tako glatko pošto je do posljednjeg trenutka Vaš protukandidat bio Denis Vukorepa ?

  Dobio sam jednoglasnu podršku članova gradskog odbora HDZ-a, a o Denisu Vukorepi se uopće nije raspravljalo jer ga nitko nije predložio niti je on do sada bio aktivan u gradskoj organizaciji. Da se razumijemo, radi se o vrlo kvalitetnom pojedincu i uspješnom ravnatelju Lučke uprave. No, on nije bio „u igri“ kao kandidat za ikakvu funkciju.

  Govoreći s Riječanima stječe se dojam da niste tipični salonski političar HDZ-a. Drugim riječima govori se da ste najpristupačniji riječki dužnosnik stranke pa bi pitanje glasilo da li je to dovoljno za dobar rezultat ?

  Svakodnevni razgovor i komunikacija s ljudima i predstavnicima medija je moja misao vodilja. Bez suradnje svih institucija i političara nema napretka. Nastavit ću biti stalno među ljudima i osluškivati stanje na terenu. Tako se upoznajem s problemima koji muče naše građane. O tome hoće li to biti dovoljno razgovarat ćemo nakon izbora.

  Tijekom posljednjih mjesec dana puno prašine je digao incident s kafićem 3 majmuna. Iz perspektive kafića to je bio fantastičan PR dok je iz perspektive središnjica HDZ-a i SDP-a to bio vrlo dobar PR jer je potencirao ideološke podjele. S druge strane mi smatramo da potenciranje ideoloških podjela nanosi izbornu štetu riječkom HDZ-u ?

  Bila mi je dužnost reagirati na neprimjeren istup vlasnika spomenutog kafića. I predsjednik Vlade i ja rekli smo da se tu radi o očitoj diskriminaciji, a ne PR potezu.

  Jedna od priča koje kruže po gradu bi bila da je neovisni kandidat Davor Štimac u stvarnosti kandidat HDZ-a koji ima više izborne šanse od službenog kandidata, od Vas ?

Jedini kandidat HDZ-a je Josip Ostrogović, a Davor Štimac je kandidat krupnog kapitala i raznih interesnih skupina. Nipošto HDZ-a.

  U slučaju izborne pobjede koji će Vam biti prioriteti tijekom mandata gradonačelnika Rijeke ?

  Potpuna promjena u načinu funkcioniranja grada i modernizacija gradske uprave bit će moj prioritet. Bitno je riješiti sve projekte koje SDP-ova vlast nije uspjela poput autobusnog kolodvora na Žabici i drugih da ne budem dosadan. U suradnji s Vladom realizirati projekte uređenja Luke Baroš i izgradnje ceste D-403 koja će potpuno izmijeniti vizuru grada. Problem zbrinjavanja otpada i sanacija Marišćine je svakako u fokusu. Ne znam što ne treba izdvojiti. Čeka me jako puno posla.

4.4 7 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…]   U svom programu Vi najavljujete rasterećivanje poduzetnika, što na kraju otvara pitanje u kojem ćete savezu sjediti nakon ulaska Liste za Rijeku u gradsko vijeće? Gledajući glasovanja u prošlom gradskom vijeću mnogi Vas svrstavaju u postizbornu koaliciju s SDP-om. S druge gledajući Vaš program Vi nam ispadnete bliži nezavisnom kandidatu Davoru Štimcu kojeg je HDZ optužio da je kandidat krupnog kapitala i interesnih skupina? […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina