Razgovor s Anom Blečić Jelenović

  Poštovana gospođo Blečić Jelenović za početak moramo priznati da ste Vi jedno od iznenađenja izbora. Velika većina drugih kandidata/kandidatkinja je već ranije bila poznata javnosti za razliku od Vas!?

– Hvala Vam lijepa na tome, nadam se pozitivno iznenađenje (smijeh). Šalu na stranu, bila iznenađenje ili ne, to što do sada nisam bila poznata široj javnosti ne vidim da bi bio moj nedostatak, nego upravo suprotno, prednost. Građanima ne trebaju poznati koji zato što su poznati smatraju da mogu biti gradonačelnici. Građani očekuju one sa svježim idejama, ljudskim integritetom i voljom za promjenama da se izvučemo iz ove situacije u koju je Rijeka, nažalost, upala.

  Govoreći na dan žena rekli ste da ste izloženi seksističkim napadima na Facebooku od strane članova SDP-a. Tu optužbu je Marko Filipović, sadašnji zamjenik gradonačelnika i na ovim izborima kandidat za gradonačelnika odbio, dok je drugi kandidat Hrvoje Burić spomenuo da nam ne trebaju manekeni koji će misliti što se o njima piše na društvenim mrežama.

Gospodin Filipović je optužbu odbio ali zapravo ništa nije demantirao. Dovoljno je digitalnih i drugih tragova koji su upućivali na očito, ali ja sam po tom pitanju sve već svoje rekla, nije mi bila namjera skupljati nikakve poene, jer konačno navedeno nisam plasirala ja. Ja sam se s pravom našla uvrijeđenom i osobno i kao žena, pa sam reagirala, kao što bi svaka iole normalna osoba kad je se napadne, reagirala. Po tom pitanju kako rekoh, rekla sam svoje. Što se tiče primjedbe gospodina Burića, nisam je pročitala. Ne znam tko je maneken ni što je pisac htio reći.

 Gledajući rezultate prošlih lokalnih izbora 2017 godine kao i parlamentarnih 2020 godine, teško nam je za očekivati Vaš ulazak u drugi krug. Da li smatrate da Vam šanse uvećava to što ste jedna od samo dvije ili po našim podacima tri žene koje će se natjecati na ovim izborima?

– Ako nisam sudjelovala na lokalnim izborima 2017. godine kao ni na parlamentarnima 2020. godine, kako je onda uopće moguće predviđati moje šanse na ovim izborima a pogotovo tvrditi da je teško očekivati moj ulazak u drugi krug!? Ono što me uvjerava ne samo da imam šanse za drugi krug nego i boriti se za konačnu pobjedu nije, naravno, to što sam žena, nego jednostavna činjenica da je građanima dosta stare politike i neodgovornog ponašanja i obećanja. Traže promjene, i to suštinske promjene u načinu vođenja gradske politike i odgovornosti prema građanima. I to im mogu ponuditi.

  Osim toga za postizanje boljih rezultata sigurno će Vam pomoći Boris Malešević, bivši izborni savjetnik premijera Plenkovića i predsjednika Milanovića. Čitatelje sigurno zanima kako je došlo do suradnje jedne relativno malene lokalne stranke i izbornog savjetnika premijera/predsjednika?

– Bilo je to sasvim slučajno. Nazvala sam ga telefonski, ne poznajući ga prethodno, pa kad smo se upoznali, bilo je jasno da ga nisam morala puno nagovarati da sudjeluje u kreiranju moje kampanje. Pristao je uvjeren da imam što ponuditi biračima. A kada Malešević to prepozna, onda će to prepoznat i građani.

  U svom programu Vi najavljujete rasterećivanje poduzetnika, što na kraju otvara pitanje u kojem ćete savezu sjediti nakon ulaska Liste za Rijeku u gradsko vijeće? Gledajući glasovanja u prošlom gradskom vijeću mnogi Vas svrstavaju u postizbornu koaliciju s SDP-om. S druge gledajući Vaš program Vi nam ispadnete bliži nezavisnom kandidatu Davoru Štimcu kojeg je HDZ optužio da je kandidat krupnog kapitala i interesnih skupina?

– Koliko znam, a i vi ste to konstatirali, nisam do sada sjedila u riječkom Gradskom vijeću.

Lista za Rijeku podržala je one projekte koji su garantirali funkcioniranje grada, inzistirajući pri tome da na neki način “prisile” vladajuću koaliciju na čelu sa SDP-om da glasa i za njene projekte, poput ravnopravnog tretmana gradskih i privatnih vrtića, veće subvencije za poduzetnike, pokretanje programa za prepoznavanje darovite djece u riječkim osnovnim školama, zaštitu riječkog identiteta, a sve za dobrobit građana Rijeke. S druge strane, nije mi jasno zašto bi zagovaranje rasterećenja poduzetnika mene izjednačilo s nezavisnim kandidatom kojeg spominjete. Lista za Rijeku je ovo rasterećenje poduzetnika zagovarala i poticala godinama. Ne bavim se time što se krije iza neke nezavisne liste i time ne želim razbijati glavu.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
5 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] HladnaIstina: Poštovana gospođo Blečić Jelenović za početak moramo priznati da ste Vi jedno od iznenađenja izbora. Velika većina drugih kandidata/kandidatkinja je već ranije bila poznata javnosti za razliku od Vas!? […]

trackback

[…] HladnaIstina: Poštovana gospođo Blečić Jelenović za početak moramo priznati da ste Vi jedno od iznenađenja izbora. Velika većina drugih kandidata/kandidatkinja je već ranije bila poznata javnosti za razliku od Vas!? […]

trackback

[…] HladnaIstina: Poštovana gospođo Blečić Jelenović za početak moramo priznati da ste Vi jedno od iznenađenja izbora. Velika većina drugih kandidata/kandidatkinja je već ranije bila poznata javnosti za razliku od Vas!? […]

trackback

[…] HladnaIstina razgovarao je s kandidatkinjom Liste za Rijeku za riječku gradonačelnicu. Intervju prenosimo […]

trackback

[…] su vidjeli pitanja. Zbog toga mi na Hladna istina pozdravljamo kandidate za gradonačelnika Rijeke Anu Blečić Jelenović, Hrvoja Burića i Josipa Ostrogovića kao i kandidata za župana Emila Marinova koji su odgovorili […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina