Prijatelji Ukrajine

  Navodno, ponovno ćemo reći navodno Rusija planira invaziju Ukrajine. To je barem ono što nam viču svi mediji iako niti jedan ne objašnjava što bi Rusija s tim dobila. Ta vojna histerija je na kraju uspjela pokazati Kijevu tko su pravi prijatelji Ukrajine.

  Želja današnje u realnosti smanjene Ukrajine bez Donbasa i Krima je ulazak u NATO savez i Europsku uniju. Većina Ukrajinaca na teritoriju pod kontrolom vlade neupitno podržava ove ciljeve koje tamošnji političari pokušavaju ostvariti.

  U skladu s tim Ukrajina tijekom proteklih 8 godina usko surađuje s SAD-om, Njemačkom , Velikom Britanijom… Sada kada je nastupila stvarna ili propagandno stvorena kriza Ukrajina ima priliku vidjeti tko joj je prijatelj, a tko nije.

  SAD je neupitno najvažnija članica NATO saveza i nosivi stup zapadnog sigurnosnog sistema. Po pitanju situacije u Ukrajini SAD je upleten još prije druge ukrajinske revolucije, a samo medijska cenzura je spriječila da tamošnja afera ne pokloni drugi mandat predsjedniku Trumpu.

  Od početka ove stvarne ili izmišljenje krize SAD je podržao Ukrajinu informacijama i oružjem. Primjer toga je oružje vrijedno 200 milijuna dolara koje je stiglo u Ukrajinu 23 siječnja 2022 godine. Bez obzira na potpunu podršku Ukrajini američki predsjednik Joseph Biden je izjavio da tamo neće doći američki vojnici. Tu odluku je on obrazložio tvrdeći da će u slučaju ruske invazije i američkih vojnika koji se bore na strani Ukrajine izbiti Treći svjetski rat. Iz tog razloga on se ne usudi poslati vojnike u Ukrajinu !?

  Praktički identičnu situaciju imamo s Velikom Britanijom. Velika Britanija isto kao i SAD šalje oružje Ukrajini, ali ne namjerava sudjelovati u potencijalnom vojnom konfliktu s Rusijom. Zbog toga ona je naredila povlačenje svih britanskih vojnika (slika) iz Ukrajine gdje su služili kao instruktori tamošnjoj vojsci.

  Tako smo polako došli do najproblematičnije europske sile, do Njemačke. Službena politika Njemačke je da ona u potpuno podržava Ukrajini, ali da joj neće niti na jedan način pomoći. Konkretno u slučaju rata Njemačka neće poslati vojsku u pomoć Ukrajini niti joj danas šalje oružje.

  Situacija je u stvarnosti puno gora od toga pošto ne samo da Njemačka odbija pomoći Ukrajini nego aktivno blokira sve koji joj žele pomoći. Za početak nužno je naglasiti da ulaže veto na slanje oružja proizvedenog u Njemačkoj Ukrajini. Primjer za to nam je Estonija koja je htjela poslati takvo oružje Ukrajini na što Njemačka ulaže veto.

  Osim toga Njemačka je zabranila slanje oružja Ukrajini preko svojeg teritorija. U skladu s ovom zabranom svih avioni koji voze oružje u Ukrajinu trebaju zaobilaziti zračni prostor Njemačke !? Zbog ove zabrane britanski transportni avionu su tako 17 siječnja preko Danske i Poljske letjeti u Ukrajinu vozeći oružje. S takvim prijateljem tebi neprijatelj nije potreban.

  Red nam je ovdje među prijateljima Ukrajine navesti Poljsku, Baltičke države i druge manje države koje suosjećaju s njom. Onda nam dolaze države koje su odlučile na svemu zaraditi. Tu su prije svega Turska koja je prodala dronove i Kanada koja je dala Ukrajini 620 milijuna dolara veliki kredit za kupovinu oružja.

  Time završavamo našu priču o prijateljima Ukrajine. Oni su u stvarnosti prijatelji Ukrajine, ali ne žele biti skršeni pod padajućim ruševina SSSR-a (Solženjicin). Sigurno ćemo se svi složiti da svi osim Njemačke drže prilično razumnu poziciji.

  Gledajući pozicije prijatelja Ukrajine red je priznati ispravno pozicije predsjednika Milanovića. On je bio u pravu kada je izjavio da Hrvatska neće slati vojnike u Ukrajinu. Jednostavno izjavio je ono što su izjavili predsjednik SAD-a, premijer Velike Britanije i kancelar Njemačke !?

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina