Plan integracije

  Kada je krajem prošle godine bilo odlučeno da će Europska komisija imati komesara za europski način života praktički svi multikulturalisti su se digli na zadnje noge. Danas je službeno potvrđena da je sve to bila kazališna predstava u cilju dobivanja nekakvih jadnih PR bodova među autohtonim stanovnicima članica Europske unije.

  Ta potvrda nam je stigla putem Akcijskog plana za integraciju i uključivost 2021-2027 gdje se u prvoj rečenici navodi „Europski način život je uključiv način života”. Potom se dalje navodi „Integracija i uključivost predstavljaju ključ za ljude koji dolaze u Europu, za lokalnu zajednicu, stabilnost i gospodarsku dobrobit naših društava”

  U ovom Akcijskom planu Europska unija nudi veliki broj statističkih podataka koje moramo čitati s zrnom soli. Prvi od tih podataka nam govori da osobe rođene izvan Europske unije čine 8 % stanovnika Unije,a drugi je da 10 % osoba starosti između 15-34 godina imaju jednog roditelja rođenog izvan EU. Tim podacima koji se spominju ćemo dodati i onaj da po EU oko ili iznad 10 % stanovnika Švedske, Njemačke, Austrije, Malte, Estonije, Litve i Hrvatske čine osobe rođene izvan EU.

  Kada gledamo ove podatke za početak možemo slobodno reći da se EU bavi manipulacijama i praktički lažima. Prvu manipulaciju predstavlja stavljanje skupa Hrvatske, Estonije i Litve gdje osobe rođena izvan „EU” predstavljaju nasljedstvo SSSR i Jugoslavije i Njemačke ili Austrije gdje su došle osobe s drugog kraja svijeta. Drugu manipulaciju predstavlja navođenje porjekla onih starih između 15 i 34 godine, a ne onih između 0 i 6 godina. Na kraju imamo čiste neupitne laži kada se na primjer piše da je oko ili iznad 10 % stanovnika Švedske rođeno izvan EU.

  Kako je Švedska odličan primjer tih manipulacija i laži sada ćemo se malo baviti tamošnjim stanjem. Po državnom zavodu za statistiku Švedske 38.47 % rođenih 2018 godine ima jednog ili oba roditelja koji su rođeni izvan EU. Ponoviti ćemo ovdje 38.47 %, a ne 10 % koje EU navodi za stariju generaciju. Gledajući dalje po podacima Švedskog ureda za statistiku osobe migrantskog porjekla čine 25.5 % stanovnika,a ne samo 10 % ili nešto iznad. Osnovni problem predstavlja da ovo čisto, neupitno laganje ukazuje kako je pisan ovaj dokument koji će biti korišten za financiranje integracije u razdoblju 2021-2027.

  Nakon ove manipulacije Akcijski plan za integraciju i uključivost se bavi konkretnim mjerama koje će Europska unija poduzeti za podršku osoba migrantskog porjekla koji žive u njoj. Te mjere su bile dogovorene na dvije konferencije tijekom koje su dužnosnici Europske unije raspravljali s predstavnicima „nevladinih organizacija”. Osnovni problem tih konferencija se nalazi u činjenici da je EU razgovarala s predstavnicima organizacija koje sama financira, znači sama s sobom.

  Cilj akcijskog plana koji je znači Europska unija dogovorila sama s sobom je povećati broj djece migrantskog porjekla u „visokokvalitenoj ranoj edukaciji”, pripremanje učitelja/profesora za rad s migrantskom djecom i lakše potvrde školskih kvalifikacija trećih, afričkih i azijskih država. Ako s školstva pređemo na radnike migrantskog porjekla otkrivamo da je europski cilj poticanje migrantskog poduzetništva, sudjelovanje većeg broja žena migrantskog porjekla u radnoj snazi i povećanje broja migranata u visoko plaćenoj radnoj snazi.

  Govoreći o smještaju migranata Europska unija navodi da stanovi i domovi u kojima oni žive utječu na uspješnost njihove integracije. Po riječima ovog plana „Loši stambeni uvjeti i segregacija dovode do jačanja podjela u društvu i potkopavaju socijalnu koheziju. Povećane cijene stanova/kuća, nedovoljan broj socijalnih domova i diskriminacija na tržištu otežavaju migrantima naći odgovarajući dom. Iako se stambena politika spada pod ovlasti država članica Europska komisija im može pomoći u promociji uključivih domova”. U skladu s svim tim navedenim cilj Europske unije je da migranti i osobe migrantsko porjekla dobiju odgovarajuće i jeftine stanove uključujući i socijalne stanove.

  Sve ovdje navedeno predstavljaju samo maleni dio mjera za integraciju migranata koje Europska unija namjerava financirati s više od 100 milijardi eura tokom sljedećih 6 godina. Taj novac će kao što možemo vidjeti biti korišten za razne projekte kojima je cilj gospodarski povećati životni standard migranata,a kako mi ipak govorimo o zero sum game ili u prevodu da netko mora izgubiti da netko može dobiti prilično je jasno tko je ovdje gubitnik. Da se stvarno želi jačati socijalna kohezija na što poziva Akcijski plan tada bi se na određeno vrijeme prestalo svake godine primati po milijune novih migranata dok se ne provede integracija njih 50 milijuna koji su došli u posljednjih 20 godina.

  Akcijski plan za integraciju i uključenost 2021-2027 koji je već stupio na snagu možete skinuti na sljedećem linku. Dokaz njegovog stupanja na snagu nam dolazi iz poslovnih vijesti kao na primjer ona Carrefoura da će u sljedećoj godini zaposliti 15.000 mladih od kojih polovica moraju biti iz neprivilegiranih kvartova (čitaj migrantskih kvartova) za što će sigurno dobiti EU novac.

4.7 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
3 godine prije

[…] porjekla. Kako službeni europski podaci navode da osobe rođene izvan Europske unije čine 8 % stanovnika, a 10 % stanovnika ima roditelja rođenog izvan EU možemo reći da se podaci iz ovog ispitivanja javnog mijenja više manje poklapaju s tim […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina