Njemačka je prvak svijeta

  Sada već i ptice na grani znaju da je Njemačka ponovno ispala u grupnoj fazi natjecanja na Svjetskom prvenstvu u nogometu. Bez obzira na Njemačka je prvak svijeta jer je njoj u Kataru nešto drugo bio prioritet i u tome je uspjela.

  2 prosinca 2010 godine biva izglasovano da će se Svjetsko nogometno prvenstvo 2018 godine održati u Rusiji, a 2022 u Kataru. Dok izbor Rusije kojoj je glavni protivnik bila zajednička kandidatura Portugala i Španjolske nije izazvao značajne polemike izbor Katara je.

  Razloga za kritiku izbora Katara je bilo stvarno bezbroj. Najvažniji od njih ispadne da će se godišnji raspored nogometnih utakmica u cijelom svijetu promjeniti kako bi se omogućio Svjetski kup u Kataru.

  Druga kritika po pitanju izbora Katara biva da govorimo o daleko najmanjoj državi koja postaje domaćin Svjetskog prvenstva, a treća ispadne da je ovo prva država koja postaje domaćin iako se nikada nije plasirala na Svjetsko prvenstvo. Sve u svemu izbor Katara je bio više nego kontroverzan, a njegov izbor se na korupciji.

  Danas u određenom smislu mi živimo u drugačijem svijetu u odnosu na onaj 2010 godine. Danas živimo u woke ili baizuo zapadnom svijetu gdje se iznimno poštuju pravila migranata i svih manjina počevši od seksualnih.

  Gledajući iz današnje zapadne perspektive Katar je stvarno užasna država. Riječ je o državi u kojoj je tijekom gradnje stadiona za Svjetski kup po službenim podacima poginulo 400-500 migrantskih radnika. Nakon toga red je navesti da su LGBT odnosi u Kataru protuzakoniti i da LGBT osobe završe u zatvoru.

  Reagirajući na katarsku zakonsku zabranu LGBT odnosa, promocije i sličnog dio zapadnoeuropskih reprezentacije je odlučilo protestirati. One su odlučile da će njihovi kapetani nosi vrpcu u duginim bojama koja prezentira LGBT. Te reprezentacije su bile Wales, Nizozemska, Belgija, Danska, Francuska, Njemačka, Švicarska i Engleska. Hrvatska je odbila sudjelovati u toj akciji kojoj se protivi i 90 % njenih stanovnika.

  Ukratko te reprezentacije su se kunule da će bez obzira na sve njihovi kapetani nositi te vrpce, a onda je reagirala FIFA. Ona je rekla da će igrači koji izađu na teren s LGBT oznakama automatski dobiti žuti karton i reprezentacije su odustale od ove ideje. Mi se ne slažemo s tim odlukama reprezentacije jer žuti karton nije kraj svijeta,a ako se boriš za pravu stvar on je nevažan.

  Njemačka i Danska su protestirali ovu odluku, ali Danska se s njom pomirila. Za razliku od nje Njemačka nije pa je napravila show na utakmici protiv Japana. Prvo je ministrica unutrašnjih poslova Njemačke došla na stadion s LGBT trakom oko ruke,a potom su igrači prekrili usta prije utakmice s Japanom (slika). Završni dio tog scenarija su bile dugine trake na tenisicama nogometaša Njemačka na susretu s Japanom.

  Na kraju Njemačka je izgubila taj susret s Japanom 2:1 i potom zbog njega ispala s Svjetskog prvenstva u nogometu. Bez obzira na to Njemačka je ispala svjetski prvak. Ona je postala svjetski prvak u promociji LGBT prava na Svjetskom prvenstvu u nogometu.

  Da je barem pola truda uloženog u promociju LGBT prava Njemačka uložila u nogomet ona bi bila možda i postala svjetski prvak u nogometu. Njoj to očito nije bilo dovoljno važno.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Alec Schroeder
6 mjeseci prije

For the reason that the admin of this site is working, no uncertainty very quickly it will be renowned, due to its quality contents.

เว็บฝาก10รับ100ใหม่

Nice post. I learn something totally new and challenging on websites

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina