Ministarstvo istine

  Tijekom veljače 2022 godine Bidenova administracija je osnovala Ministarstvo istine pod imenom Disinformation Governance Board. To ministarstvo je nakon kritike Amerikanaca formalno ukinuto približno 4 mjeseca kasnije.

  Američko ministarstvo istine je tajno započelo s radom u veljači 2022 godine. Do otkrića njegovog postojanja dolazi u travnju kada je vlada zatražila njegovo financiranje za 2023 godinu. Otkriće postojanja ovog “ureda” u SAD je opravdano izazvalo političku oluju.

   Uspoređivanje ovog ministarstva s onom iz knjige 1984 godina nije nikoga iznenadila, ali je trebamo spomenuti i naivni način davanja imena. Skraćenica ovog ministarstva je bila DGB što su protivnici ocjenili vrlo sličnim skraćenici KGB.

   Za šefa ovog ministarstva je Bidenova administracija postavila osobu koja radi za sve prozapadne države. Riječ je o Amerikanki Nini Jankowicz koju jedino obilježava njena mržnja prema Rusiji. Time želimo konstatirati da je ona s 28 godina zaposlena u ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine, pa 4 godine postaje Velika sestra, da bi poslije radila u paradržavnoj britanskoj nevladinoj organizaciji.

   Službena priča govori da je Ministarstvo istine osnovano kako bi građane i društvo u cjelini zaštitilo od lažnih vijesti. U razgovoru za medije Nina Jankowicz je govorila koje su bile namjere tog ministarstva i kako su ga desničari uništili.

  Po njenim riječima cilj ministarstva je bio boriti se protiv lažnih i zavaravajućih vijesti koje imaju cilj naštetiti Amerikancima. Na kraju ovo ministarstvo po Jankowicz biva ukinuto iz dva razloga. Prvi biva da nisu očekivali „narodnu bunu” protiv njega, a drugi da su postali žrtva lažnih i zavaravajućih vijesti.

  Protivnici ministarstva su osim napada na njega direktno napali njenu šeficu koju su prozvali ekstremno lijevom luđakinjom. Za to je ona sama kriva zbog svojih izjava kao izraženom zabrinutošću da će osoba koja bez ograničenja vjeruje u slobodni govor kupiti Twitter. To ona nije izjavila kao privatna osoba nego u travnju 2022 kada je već bila šefica ministarstva istine.

  Zbog svih tih kritika ovo ministarstvo biva suspendirano već u svibnju, a službeno je ukinuto u kolovozu. Najvažniji dio te rečenice je službeno pošto je riječ o laži jer ministarstvo nije ukinuto nego transformirano. Drugu laž predstavlja izjava glavne odgovorne osobe da Ministarstvo do svibnja nije niti bilo počelo raditi.

  Mi danas znamo da je sve to laž pošto je netko pustio dokumente ovog ministarstva u javnost. Zahvaljujući dokumentima puštenim u javnost znamo predstavnici koji organizacija su sjedili na zasjedanjima vezanima s ovim ministarstvom.

  Prvo što nam upada u oči je da na sastanku održanom 12 travnja 2022 sjedi predstavnik banke JPMorgan Chase. Isto nam neobično izgleda da je na svim sastancima prisutan i predstavnik University of Washington dok predstavnik Twittera nikoga ne iznenađuje. Puno rjeđe na sastancima se pojavljuje predstavnik tvrtke Arcfield, a češće tvrtke TekSynap.

  Zanimljivo je još konstatirati da se na popisu kontaktiranih korporacija Facebook spominje jako rijetko dok je Google bio češće kontaktiran. Po dostupnim podacima vidljivo je da su oni izašli s američke državne agencija CISA servera dok ostali podaci o porjeklu nisu jasni.

  Inače ovdje prikazani podaci ne ukazuju na niti približno potpunu istinu koja je puno, puno gora. Ta prava hladna istina nam govori da su se u pripremi predsjedničkih izbora 2020 godine Twitter, Facebook, Reddit, Discord, Wikipedia, Microsoft, LinkedIn i Verizon Media redovno sretali s predstavnicima američkih sigurnosnih službi kako bi se zajedno borili protiv „lažnih” vijesti.

  Za kraj ovu priču o Ministarstvu istine završavamo njegovom „posljednjom” laži. Jer je o laži koja govori da je ministarstvo ukinuto, a to se u stvarnosti nije dogodilo. Disinformation Governance Board je stvarno ukinut u kolovozu, ali je odmah ponovno osnovan pod imenom Misinformation, Disinformation and Malinformation” tim. Zadatak ovog tima je borba protiv svih lažnih vijesti !?

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
gateio
1 godina prije

I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me? https://www.gate.io/id/signup/XwNAU

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina