Mentalne sposobnosti

  Nakon što je američki predsjednik Joe Biden zbog izborne kampanje bio prisiljen izaći iz Bijele kuće pojavila su se pitanja o njemu. Konkretno pojavilo se pitanje da li su njegove mentalne sposobnosti dovoljne za obavljati dužnost predsjednika.

  Za početak red nam je odmah priznati kako na osnovu presedana smatramo da je predsjednik Biden sposoban biti predsjednik. Njegova jedina nesreća je da živi u dobu kada svatko ima kamera i svaka izjava se nađe u medijima.

  Nakon što smo to rekli red nam je sada spomenuti blago govoreći čudne proljetne izjave predsjednika Bidena. Kada govorimo proljetne ciljamo na to da ih je bubnuo  to tijekom ožujka i travnja. Moguće je da smo nešto propustili, ali smatramo da je i ovo dovoljno za ukazati zašto neki smatraju da Biden nije sposoban biti predsjednik.

  Čini nam se da 09. ožujka 2024. predsjednik nije uzeo označeno lijekove pa je izbacio dvije sulude izjave. Njih je izrekao na predizbornom okupljanju u saveznoj državi Pennsylvaniji. Prvo je na okupljanju simpatizere pozvao da ga izaberu u Kongres. Konkretno bio je izjavio: „Imam poruku za Vas:Pošaljite me u Kongres”,a potom se sjetio da je predsjednik i izbacio drugi suludu poruku.

  Ta poruka je bila: „Mi smo smanjili proračunski deficit i povećali javni dug više nego ijedan drugi predsjednik u 4 godine. Više i od Donalda Trumpa”. Normalno Republikanci su uživali nakon tih izjava pošto smatraju da ih on vode u Bijelu kuću.

  Drugi veći incident koji ovdje spominjemo se dogodio polovicom travnja 2024. Tada je on iz čistog mira opalio da su mu ujaka pojeli kanibali na Novoj Gvineji. Konkretno Biden je rekao:

Moj ujak je tijekom Drugog svjetskog rata oboren nad Novom Gvinejom i nikada nisu našli njegovo tijelo. Nikada ga nisu našli jer je tamo stvarno bilo puno kanibala, u tom dijelu Nove Gvineje”.

  Nakon tih riječi Bijela kuća samo izlazi s službenom izjavom da je ujak predsjednika poginuo na Pacifiku u Drugom svjetskom ratu.

  Papua Nova Gvineja oko koje se sada geopolitički bore SAD i Kina je najoštrije osudila izjavu predsjednika. Ona je izjavila kako ne zaslužuje da joj se postavljaju takve naljepnice i da ona nije ušla u Drugi svjetski rat svojom voljom.

  Samo par dana nakon ovog incidenta Biden posjećuje obitelj Kennedy kako bi dobio njihovu službenu potporu. Nakon što ju je dobio on simpatizerima drži govor u kojem pored ostalog govori:

Da li ste spremni izabrati jedinstvo nad podjelama ? Dostojanstvo nad uništavanjem ? Istinu iznad laži ? Da li ste spremni izabrati slobodu nad demokracijom ? Jer to je Amerika !?”

  Ta izjava da se vrši izbor između slobode i demokracije je dignula tucet obrva iako se mi s njome slažemo. Mi se s njom slažemo pošto je znano da se može imati ili slobode ili demokraciju o čemu je Mounk ranije pisao. Najsimpatičniji komentar te predsjedničke izjave nam je bio:”Demokrati trebaju izvršiti upgrade Bidenovog operativnog sustava”.

  Nakon što smo naveli ove verbalne incidente red nam je navesti zašto smatramo da je Biden sposoban biti predsjednik. Mi to smatramo zbog predsjednika Reagana koji je isto kao danas Biden bio nesposoban vršiti dužnost predsjednika, ali ju je vršio.

  Tijekom predsjedničke debate 1984. predsjednik Ronald Reagan koji se borio za drugi mandat se potpuno izgubio. On nije znao gdje se nalazi niti koja je godina, a tijekom drugog predsjedničkog mandata je često bio izgubljen.

  Naša poanta bi bila ako je Republikanac Ronald Reagan u takvom stanju mogao biti predsjednik tada to može i Demokrat Joe Biden.

3 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina