Korona u Rusiji

  Korona u Rusiji bi ako vjerujemo nekim medija trebala biti poražena, ali realnost je potpuno drugačija. Ne samo da korona u Rusiji nije poražena nego je Rusija postala primjer onoga što Plenković želi u Hrvatskoj.

  Rusija je još prošle godine najavila da je našla cjepivo protiv korona virusa kojemu je dala ime Sputnjik V. Prvobitno je najavljeno da će proizvesti 30 milijuna doza u 2020, ali je to potom smanjeno na samo 2 milijuna.

  To je svima u svijetu ukazalo na probleme u proizvodnji cjepiva koji su više vezani s zaostalošću Rusije nego ičim drugim. Kako Rusija nema nužne industrijske kapacitete za proizvesti cjepivo ona je proizvodnju ustupila drugima. Najbolji primjer te ruske zaostalosti nam daruje ugovor o proizvodnji cjepiva s Južnom Korejom. Tim ugovorom je regulirano da će tamo proizvedene doze cjepiva biti poslane u Rusiju. Ukratko Rusija ima znanje, ali je tehnološki zaostala država o čemu smo već govorili.

  Gledajući takvo stanje kao i sve što se događalo u Rusiji posljednjih 30 godina možemo razumjeti skeptičnost Rusa. Ta skeptičnost je danas u korona doba rezultirala masovnim odbijanjem cijepljenja. Kako se ljudi ne žele cijepiti, a vlada ih službeno ne želi forsirati onda se sve svelo na regije.

  Najvažnija od tih regija je neupitno Moskva koja je donijela odluku o prisilnom cijepljenju stanovnika. Krajem lipnja 2021 godine Moskovska oblast je odlučila da se minimalno 60 % zaposlenih u uslužnom sektoru mora cijepiti. Kako ta odluka ne bi ostala mrtvo slovo na papiru u njoj se navode konkretni rokovi za cijepljenje.

  Prvi rok za cijepljenje završava 15 srpnja 2021. Do tog datuma 60 % zaposlenih u uslužnom sektoru mora dobiti prvu dozu cjepiva. Potom dolazi 15 kolovoz 2021 do kada 60 % ovih istih radnika mora dobiti drugu dozu cjepiva. Procjene grada Moskve nam govore da između 3.5 i 4 milijuna radnika rade u ovom sektoru. U skladu s tim grad očekuje da će prisilno biti cijepljeno između 2,1 i 2,4 milijuna stanovnika.

  Službena pozicija ruske vlade je da u Rusiji nema prisilnog cijepljenja. Nakon toga slijedi čuveno ali koje govori da poslodavci imaju pravo otpustiti necijepljene radnike. Tehnički Rusija ne govori o otpuštanju nego o slanju radnika na odmor bez plaće.

  Iako znači ruska vlada tvrdi da kod njih nema prisilnog cijepljenja tome se ne može pretjerano vjerovati. Ne može se vjerovati i pošto je ruski ministar industrije izrazio službenu podršku prisilnog cijepljenja !?

  Općenito govoreći sve ove odluke ukazuju na pravo stanje pandemije korona virusa u Rusiji. Početkom srpnja 2021 godine se svakog dana u Rusiji registrira 22 tisuće novooboljelih od korona virusa. S druge strane do dana 10 srpnja 2021 bilo je cijepljeno 19.34 % stanovnika Rusije. To predstavljalo samo 40 % ruskog plana cijepljenja pa nam postaje jasno zašto se prešlo na prisilna cijepljenja.

  Politički gledajući nešto slično se danas događa u Hrvatskoj gdje vlada namjerava progurati prisilna cijepljenja. Glavni problem za vladu nije što kopira autokratski sustav, nego što živimo u kvazi demokraciji. To znači da će prisilno cijepljenje vjerovatno kod nas rezultirati uspješnim sudskim tužbama. Te sudske tužbe bi bile nezamislive u Rusiji pa tamošnja vlada za razliku od naše može raditi po svome.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
1 mjesec prije

[…] Europska unija postoje i ona druga cjepiva koja se često spominju. Tu je prije svega rusko cjepivo Sputnjik V koje se proizvodi u Južnoj Koreji, a potom dolaze kineska cjepiva. Riječ je o Sinopharm i Sinovac cjepivima. Posljednje cjepivo koje […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina