Izvanredno stanje

  Prije sada već 2 godine zdravstvena udruženja SAD-a su proglasila izvanredno stanje po pitanju psihičkog zdravlja mladih. Normalno oni ga nisu bili proglasili po pitanju njihovog fizičkog nego psihičkog stanja,a od tada se priča samo nastavlja.

  Kao što svi znamo 2020 godina je bila godina korone. Riječ je bila o godini histeričnih poziva i restriktivnih mjera koji se nastavljaju tijekom 2021 godine koja postaje godina korona cjepiva. Sljedeće godine se taj korona sistem počeo raspadati da bi se 2023 konačno urušio.

  U određenom smislu 2022 i 2023 godina su ujedno postale godine borbe s nuspojavama korone. Kako tijekom korona pandemije ljudi nisu provodili nužne zdravstvene kontrole ili zahvate posljedice nam nije teško zamisliti.

  Riječ je prije svega o posljedicama kod punoljetnih osoba, dok su djeca i tinejdžeri pretrpjeli psihičke posljedice. Kućna karantena, korona histerija, a dodajmo tome i histeriju globalnih klimatskih promjena u imali posljedice koje nije teško za zamisliti. Ako tome dodamo da je i prije korone bilo nemoguće usporediti psihičko stanje djece rođene u 21 stoljeću s onim iz polovine 20 sve postaje jasno.

  U skladu s svim navedenim American Academy of Pediatrics, American Academy of Child and Adolescent Psychiatry i Children’s Hospital Association su 19.10.2021. proglasili izvanredno stanje. U svojoj objavi su pored ostalog izjavili:

Mi zdravstveni radnici specijalizirani za njegu djece i tinejdžera smo svjedoci enormnog porasta mentalnih problema među djecom, tinejdžerima i njihovim obiteljima tijekom korona pandemije čime je dodatno pogoršano već ranije loše stanje.”

  Normalno na kraju svoje objave ove organizacije koje zastupaju privatne poduzetnike su zatražili državni novac za pomoć djeci. Kako bi dokazali važnost tog zahtjeva oni istovremeno navode da je od 2018 godine glavni razlog smrti djece u SAD samoubojstvo.

  Tek kada se maknemo od te objave i pogledamo stvarne podatke možemo vidjeti posljedice društveno-političkih odluka na djecu. Između 2007 i 2021 broj samoubojstava djece i mlađih punoljetnika u SAD skače 62 %. Istovremeno, ali u puno kraćem razdoblju (2014-21) je za 60 % porast i broj njihovih ubojstva što ukazuje na tamošnju stvarnu situaciju.

  Ako ćete vjerovati stručnjacima za tu depresiju mladih su dobrim djelom odgovorne društvene mreže. U tome sigurno ima nešto, ali ne smijemo zaboraviti niti korona efekat niti histeriju globalnog zagrijavanja. Medijske priče kako će globalno zagrijavanje uništiti svijet imaju užasan efekat na psihičko zdravlje mladih. Navodno je čak 57 % djece i tinejdžera u Engleskoj zabrinuto, depresivno zbog klimatskih promjena.

  Kako su zapadne države i zdravstvene organizacije reagirale na tu psihičku krizu mladih nije teško zamisliti. One su reagirale pozivom na borbu protiv posljedica, a ne razloga ove krize. Drugim riječima oni su reagirali povećanjem financiranja za dijagnozu i psihološka lječenja (tablete i slično) potpuno ignorirajući ono što ima najveći učinak na djecu.

  Taj najveći učinak na djecu su uvijek imali roditelji. Psiholozi ili barem oni koji stvarno razumiju dječju psihologiju s papirima ili bez njih su uvijek znali jedno osnovno pravilo. To pravilo biva da su najbolji roditelji oni koji svojoj djecu daruju ljubav, odgovaraju na njihove poteze, nameću im pravila ponašanja i u slučaju potrebe ih kažnjavaju. Njihova djeca su psihički najzdravija i to ne može ispraviti niti jedan moderni lijek.

  Ukratko SAD je proglasio izvanredno stanje po pitanju mlade smatrajući da se sve krive Drine mogu ispraviti redovnim razgovorima s psihologom i tabletama. Riječ je o tipičnoj odluci režima koji živi u svojoj ideologiji potpuno ignorirajući stvarnost. Konkretno u ovom pogledu on potpuno ignorira da odnos roditelja prema djeci i negativnu histeričnu propagandu (korona, zagrijavanje…) kojoj su ona izložena.

  Za kraj ćemo još dodati da nas je u istraživanju tematike i pisanju teksta izuzetno iritiralo da „stručnjaci” više ne koriste pojam roditelji. Na njegovom mjestu koriste pojam njegovatelji.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina