Gradnja zidova

  Gradnja zidova se nastavlja u doba kada to više nismo očekivali. Nakon propasti komunističkih režima mislimo smo da je završilo doba zidova kojima su države „štitile” građane od stranog utjecaja !?

  Ove godine se „proslavilo” 60 godina gradnje Berlinskog zida,a uskoro će se proslaviti i 32 godine njegovog rušenja. Službeno govoreći komunistička Istočna Njemačka i Sovjetski savez su izgradili Berlinski zid kako bi spriječili zapadne fašiste da putuju na istok i potkopavaju komunistički režim.

  U stvarnosti zid je izgrađen jer je komunistički režim izgubio ideološki i gospodarski rat s kapitalističkim režimima. Taj poraz se najbolje očitavao  masivnim bježanjem Njemaca iz Istočne u Zapadnu Njemačku. Zid je omogućio komunizmu da nastavi živjeti u stagnaciji sljedećih 28 godina do svog kolapsa. U teoriji taj zid, kao i ostali komunistički zidovi su mogli i danas stajati da Gorbačov nije uništio SSSR kojim je vladao.

  Promatrajući ovogodišnje događaje u Europi mogli bismo zaključiti da je ona postala novi Sovjetski Savez. Današnji zidovi više ne liče na one nekadašnje nego su postali virtualni. Iz toga možemo samo zaključiti da je Europa izgubila ideološki rat pa sada se pokušava zaštiti kao nekad komunisti.

  Početkom ove godine Velika Britanija je podignula prvi veliki virtualni zid zabranom rada kineske televizije na svom teritoriju. Ovo zatvaranje Londona prema kineskom mediju nije došlo iz vedra neba nego je CGTN bio ranije upozoren.

  U svibnju 2020 godine Velika Britanije je bila optužila CGTN za pristanost i najavila mogućnost ukidanja licence. Nakon načina na koji su britanski i zapadni mediji pisali o BLM demonstracijama i Trumpu odustalo se od te optužbe. Ona bi jednostavno bila previše smješna pa je onda licenca oduzeta po drugoj osnovi.

  Sada u rujnu se dogodio skandal s ukidanjem youtube kanala Russia Today na ruskom jeziku. Ta priča je u realnosti započela još u kolovozu ove godine zahtjevom RT u Luksemburgu. Tada je bila zatražena licenca za Russia Today program na njemačkom jeziku koji bi se emitirao u Njemačkoj.

  Taj zahtjev je doveo do susreta diplomata i obavještajnih službi Njemačke i Luksemburga. Na sastanku je bilo zaključeno da se odbije izdavanje licence do čega službeno dolazi 14.08.2021.

  Ova priča se u drugom obliku nastavila 21 rujna 2021 godine. Tada Youtube blokira RT Njemačka kanal na 7 dana zbog navodnih prekršaja. Sigurno smo da će Youtube tvrditi da ova blokada nije imala nikakve veze s njemačkim izborima. Riječ je bila o potpunoj slučajnosti…

  Kako je RT odlučio zaobići ovaj blok koristeći svoj sekundarni kanal Youtube je odlučio oba kanala pobrisati, uništiti. Nužno nam je ovdje naglasiti da je bila riječ o kanalu koji ima 600 tisuća „pretplatnika” i koji je gledan 547 milijuna puta. Ekonomski gledajući riječ je bila o lošoj poslovnoj odluci bez da gledamo dugoročne posljedice.

  Neupitno će doći do dugoročnih posljedica jer Rusija mora odgovoriti na ovaj potez Youtube-a i Njemačke. Kakve će one biti se danas još ne može znati, ali…

  Puno će zapadnih stručnjaka navesti da RT i CGTN propagandno zastupaju gledišta svojih režima. To je istina koju nitko normalan ne može osporiti. Isto tako nitko normalan ne može osporiti da Deutsche Welle i BBC propagandno zastupaju gledišta svojih režima.

  Ono o čemu se trebamo zamisliti je gradnja ovog virtualnog zida oko Europe. Komunisti su izgradili stvarne zidove nakon što su sami sebi priznali gubitak ideološke utakmice s zapadom. Virtualni zidovi koje Europa sada gradi ukazuje da je njena elita zaključila da su isto izgubili ideološku utakmicu. Oni ukazuju da europski liberalno-demokratski režimi znaju da što građani misle o njima.

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina