Fanta

  Svi znamo da je Coca Cola poslala svoje američke bijele djelatnike na edukaciju da postanu manje bijeli mi ćemo nastaviti njihov slijed misli s zahtjevom da Coca Cola postane manje bijela, zahtjevom da prestane prodavati Fantu.

  Priča o Coca Cola Njemačka je priča o Ray Rivington Powersu i Max Keithu. Tu Coca Colu je osnovao Powers 1929 godine izgradnjom prve tamošnje punionice. Već 1933 godine on je prodao 100 tisuća kašeta Coca Cole, ali Američko sjedište je bilo nezadovoljno Powersom pa je na 1936 godine poziciju Geschaftsfuhrera postavila Max Keitha.

  To je ujedno bila godina kada se Njemačka naoružavala za Drugi svjetski rat i putem ograničavanja uvoza stranih proizvoda. Kako je Coca Cola Njemačka uvozila sirovine za proizvodnju iz SAD-a to je dovelo njen business model u opasnost iz kojeg je izašla uz pomoć specijalnog dopuštenja za uvoz sirovina dobivenog od Hermana Goeringa.

  Izbijanje Drugog svjetskog rata 1939 je dovelo u opasnost samo postojanje Coca Cola Njemačka pošto je bilo jasno da će ona prije ili kasnije biti nacionalizirana. Kako bi sačuvao svoj položaj Max Keith je sredio da bude zaposlen u Uredu za upravljanju neprijateljskom imovinom kako bi tim putem zadržao kontrolu nad Coca Cola Njemačka. Kako je tijekom Drugog svjetskog rata Njemačka anektirala Benelux, Francusku i Italiju tamošnje Coca Cola podružnice su bile anektirane od strane Coca Cola Njemačka kojom je i dalje upravljao Keith.

  Time je on bio riješio jedan problem, ali ne i drugi. Taj drugi problem je bio nedostatak sastojaka za proizvodnju Coca Cole. Kako se taj problem nije mogao riješiti Coca Cola Njemačka, Coca Cola Treći Reich je 1940 godine proizvela novo bezalkoholno piće kojemu dava ime Fanta.

  Po završetku rata Max Keith će prvo biti, ostati na čelu Coca Cola Njemačka i potom Coca Cola Europe, a piće Fanta izmišljeno u doba Drugog svjetskog rata za teritorije pod kontrolom Nacističke Njemačke će se nastaviti proizvoditi.

  Time smo završili s pričom o piću Fanta kojeg proizvoditi Coca Cola i pretpostavljam da su svi skužili zašto se za ovo piće često govorilo da su ga izmislili nacisti. U pisanju ovog dijela o poslovanju Coca Cola Njemačka i stvaranju Fanta pića koristili smo knjigu „For Good, Country & Coca Cola”.

  Tako smo polako stigli do današnjeg doba kada Coca Cola educira svoje bijele zaposlenika da budu manje bijeli. U slučaju ako Coca Cola korporacija stvarno smatra da trebamo postati manje bijeli onda bi to i ona sama trebala to postati. Mi na Hladna istina smatramo sramotnim da Coca Cola korporacija proizvodi i prodaje piće stvoreno za područje Trećeg Reich-a koji je izvršio Holocaust i koji je pobio 30 milijuna ljudi.

  U skladu s tim smatramo kako bi jedino moralno bilo da Coca Cola prestane proizvoditi i prodavati ovo piće,a ako ona to ne želi, ako je ona licemjerna u svom cilju da postanemo manje bijeli onda mi trebamo prestati kupovati Fantu. Tim potezom mi sami ćemo postati malo manje bijeli čime ćemo ispuniti ciljeve Coca Cola edukacijske kampanje

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina