Demografija i klimatske promjene

  Danas u zapadnom svijetu postoje tri vrsta znanosti. Prvi predstavlja poticana znanost, druga znanost koju režimi trpe dok je treća zabranjena znanost. Zanimljivost predstavlja da demografija i klimatske promjene predstavlja istovremeno poticanu i zabranjenu znanost.

  Moderni znanstveni konsenzus nam govori da je za globalno zagrijavanje tijekom posljednjih pola stoljeća odgovoran čovjek. Preciznije bi bilo reći da su za to globalno zagrijavanje prije svega odgovorni stanovnici zapadnog svijeta, a sada već i Kine.

  Ono oko čega ne postoji konsenzus biva pitanje broja stanovnika i njihovog utjecaja na klimatske promjene. Zavisno iz koje perspektive gledate propagiranje ideje ne imati djecu je istovremeno poželjno i rasističko.

  Službena politika zapadnih režima je slanje poruke: „najbolja stvar koju možete imati za klimu je nemati djecu”. To je poruka koju srećemo u gotovo svakom važnijem mediju pa možemo reći da govorimo o koordiniranoj akciji režima.

  Obilazak zapadnih medija po ovom pitanju počinjemo s ABC news. Po ovom mediju 23 % Amerikanaca razmišlja o odustajanju od djece zbog klimatskih promjena. Potom navodimo The Guardian koji tvrdi „sve više ljudi nema djecu zbog klimatskih promjena”. Isto navodi i CNN citirajući učiteljicu koja govori:”odbijam donijeti djecu u ovaj goreći pakao koji nazivamo planetom”.

  Ovo što smo naveli predstavlja samo slučajni izbor tekstova u glavnim zapadnim medijima tijekom posljednjih 12 mjeseci. Mogli smo naći stotine, tisuće sličnih kao na primjer New York Timesa, ali to nije imalo smisla.

  Ta pozicija zapadnih režima da je najbolje za klimu nemati djecu se temelji na znanstvenim podacima. Ti podaci nam govore da porast stanovnika od 1 % dovodi do porasta stakleničkih plinova od 1.28 %. Riječ je o starim podacima Svjetske banke pa sumnjamo da će ih itko osporavati.

  Nešto slično su u današnje vrijeme rekli Ujedinjeni narodi. Skrivajući se iza dobitnika Nobelove nagrade oni su naveli da porast stanovništva i uništenje okoliša predstavlja najveće pretnju za čovječanstvo.

  Prije približno godine dana časopis Time je pišući o ovoj tematici izašao s kontroverznim zaključcima. U njemu se govori da treba pokrenuti raspravu o utjecaju demografske eksplozije siromašnih država na globalno zagrijavanje. Taj ekstremno hrabri tekst nam govori da borba protiv klimatskih promjena, ispuštanja ugljika u atmosferu nema smisla bez borbe protiv demografske eksplozije. Ujedno on govori da je to tematika koju su izbjegava spominjati, a mi bi rekli zabranjena.

  Praktički istovremeno s tim tekstom Euronews navodi drugu vrlo različitu priču. „Stručnjaci” koje citira ovaj kanal govore da ima nešto u povezanosti demografije i ispuštanja stakleničkih plinova, ali da je stvar komplicirana. Dalje potom oni spominju povjesna ispuštanja stakleničkih plinova izbjegavajući spomenuti buduća novih stanovnika.

  Za kraj ćemo ovdje samo spomenuti britanskog prijestolonasljednika princa Williama. Prije približno godinu dana on izjavljuje da demografska eksplozija u Africi uništava okoliš. Ta neupitno točna izjava biva napadnuta kao primjer eko-fašizma i europskog rasizma: „riječ je o demonizaciji crnih i smeđih beba. Postoji duga povijest tijekom koje su crnkinje proglašene krivima jer imaju previše djece”.

  Da za kraj pojednostavimo priču. Govori da bijelci nemaju djecu kako bi se zaštitila klima je poželjno dok govoriti isto za nebijelce predstavlja rasizam.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Free Temp Mail
5 mjeseci prije

I do not even understand how I ended up here, but I assumed this publish used to be great

Fake Temp Mail
5 mjeseci prije

Awesome! Its genuinely remarkable post, I have got much clear idea regarding from this post

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina