Danska u EU

  Prije par dana održan je referendum u Danskoj povezan s statusom ove države u Europskoj uniji. Taj referendum je povezan s onim od prije 30 godina i njegovim poništavanjem. Zbog toga je Danska u EU priča o instuticionalnom nasilju nad demokracijom.

  Jedna od malenog broja država koje su prepustile vlastitim građanima da 1992 godine na referendumu odluče o ulasku u Europsku uniju je bila Danska. Danci su tada na referendumu rekli mi ne želimo u EU bez obzira što su praktički sve stranke navijale za DA.

  Zbog tog Danskog NE, cijela „Europska unija” se našla u problemima pošto su sve članice morale reći DA. Kako to Danci nisu dopustili Europska unija nije formirana 1992 nego 1993 godine.

  Do njenog formiranja dolazi nakon ponavljanja danskog referenduma 1993 godine. Taj referendum je obilježilo policijsko ispaljivanje 113 hitaca u protuEU demonstrante i 4 Danske posebnosti. Kako bi vladajući opravdali ponavljanje referenduma oni su naveli:

  Danska neće ući u eurozonu

  Danska neće sudjelovati u europskoj obrambenoj politici

  Danska neće sudjelovati u europskoj pravosudnoj politici

  Državljani Danske neće imati Europsko „državljanstvo”.

Zahvaljujući ta 4 obećanja Danci su na ponovljenom referendumu prihvatili stvaranje Europske unije i njen ulazak u nju.

  Sedam godina nakon što je na po nama antidemokratskom ponovljenom referendumu Danska ušla u Europsku uniju održan je novi referendum. Na tom referendumu vlada je zatražila da građani izglasuju ulazak u eurozonu iz koje je Danska isključena 1993. Glasači su ponovno rekli NE pa Danska i dan danas ima vlastitu valutu.

  Odgovor političara na ovu odluku je bila odluka da se danska kruna čelično veže za euro. Time su postigli da Danska ima svoju valutu,a kao da je niti nema !?

  Nakon ovog šoka tamošnji političari su se malo primirili čekajući novu priliku. Po njima ta nova prilika se pojavila 2015 godine pa je stoga vlada raspisala novi referendum Riječ je bila o referendumu kojemu je cilj ukidanje odluke iz 1993 godine da Danska neće sudjelovati u europskoj pravosudnoj politici. Danci su na tom referendumu jasno i glasno rekli da ne vjeruju europskom pravosuđu pa su stoga glasovali protiv.

  Prije kojeg dana ili preciznije 01 lipnja 2022 u Danskoj je održan novi referendum. Do njegovog održavanja dolazi jer je Danska elita procjenila da mogu iskoristiti Rusku invaziju Ukrajine. Njen cilj je iskoristiti strah od Rusije da bi ukinuli stavku koja govori da Danska neće sudjelovati u europskoj obrambenoj politici !?

  Taj plan danske liberalne elite je na kraju uspio pošto su tamošnji birači uvjerljivo izglasovali ulazak u sistem europske obrambene politike. Za je glasovalo 66.9 % birača,a protiv 33.1 %.

  Priča o Danskoj posljednjih 30 godina je priča o eliti koja želi po svaku cijenu dovesti Dansku u Europsku uniji. Kako bi to postigli oni su poništili referendum pa napisali novi s posebnim obećanjima koje potom pokušavaju poništiti. Riječ je o eliti koja traži nove i nove referendume o ukidanju Danskih povlastica u EU, ali joj ne pada na pamet tražiti ponavljanje referenduma u članstvu.

  Posljednji dio ove priče koje ne smijemo nikada zaboraviti bi bio da je Europska unija rođena u krvi. Ona je rođena u krvi pošto Europska unija nije mogla biti formirana do trenutka ponavljanja Danskog krvavog referenduma.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina