Cjepiva

  Trenutačno Europska komisija priprema petu nadopunu ugovora o kupovini korona cjepiva. Blago govoreći pregovori po ovom pitanju ne idu u skladu s planovima Europske komisije…

  Cilj Europske komisije i eurokrata je uvijek bio isti. Taj cilj je uvijek bio centralizirana Europska unija kojom vlada neizabrana Europska komisija i u kojoj su države svedene na status provincija. Financijska kriza je bila iskorištena za nametanje sada već nezakonitog fiskalnog pakta, a korona kriza da napokon oživi zajednička nabava lijekova.

  Na Hladna istina smo bili prvi u Hrvatskoj pisali o problematičnoj europskoj nabavi korona cjepiva i uništenju dokumenata vezanim s tom kupovinom. Ono što još uvijek mediji nisu prenijeli biva da je taj ugovor o nabavi cjepiva imao 4 nadopune, a trenutačno se radi na petoj. Protiv ove pete nadopune su se pobunile 4 istočnoeuropske članice jer nemaju novaca da ih „bacaju” na nepotrebna cjepiva.

  Prije nego što bacimo pogleda na dokument koji su zajedno napisale Bugarska, Litva, Mađarska i Poljska red je vidjeti podatke o cijepljenjima.

  Na području Europske unije se protiv korone bilo cjepilo 337 683 829 stanovnika. Riječ je o 75.6 % stanovnika Europske unije koji su primili barem jednu dozu cjepiva. Gledajući dalje podatke otkrivamo da je minimalno dvije doze cjepiva je primilo 73.0 % stanovnika. Treći dozu je bilo primilo 54.8 % stanovnika, četvrtu 14.2 %, a onda su i najuvjereniji u cijepljenje odustali. Time želimo reći da je petu dozu cjepiva primilo samo 1.9 % stanovnika. Sveukupno Europska unija je potrošila gotovo milijardu doza cjepiva !?

  Kada govorimo konkretno o Hrvatskoj otkrivamo da smo iskoristili 5 358 528 doza cjepiva (slika). Sveukupno 2 244 954 Hrvata je primio dvije doze cjepiva, a nas 954 875 je primilo booster, treću dozu. Četvrtu dozu cjepiva je primilo samo 40 415 stanovnika Hrvatske i tada je cijepljenje potpuno stalo.

  Bez obzira na to što se više nitko ne želi cjepiti protiv korone države su i dalje dužne kupovati cjepiva. Razlog za to je ugovor koji je Europska komisija sklopila u ime svih članica Unije. Naša tehnokratska vlada, naša vlada stručnjaka nije bila potpisala ugovor koji završava završetkom zdravstvene krize nego na točno određeni broj godina.

  To u određenom smislu nije neočekivano jer nigdje ne piše da je vlada stručnjaka ujedno i vlada poštenih ljudi. Sve u svemu članice Europske unije sada ne žele plaćati doze cjepiva na koje ih je obvezala Europska komisija.

  U skladu s tim stvoren je novi „briljantni plan”. Taj plan govori da će Pfizer odustati od ugovorenog broja doza i isporučiti manji broj njih u zamjenu za višu cijenu po dozi. To je plan kojeg podržava Europska komisija i kojemu su se usprotivile siromašnije članice.

  One su se usprotivile riječima:

Mi ministri zdravstva ukazujemo da treba respektirati naše zdravstvene potrebe i proračunske kapacitete svih članica Europske unije…

…Mi pozivamo Komisiju da ispregovara s Pfizerom pošteniji dogovor koji će biti u javnom interesu. To zahtjeva značajno smanjenje dogovorenih doza cjepiva što se treba temeljiti na broju doza koji je potreban članicama. Mi se ne slažemo s brojem doza koji je veći od potrebnih i mi se ne slažemo s forsiranjem dodatnog cijepljenja. Također želimo ukazati da „fleksibilna cijena” predstavlja financijski teret i pravne probleme.”

  Cijeli tekst ove izjave koju su potpisali ministri zdravlja Bugarske, Poljske, Litve i Mađarske možete pročitati ovdje.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina