Cijepljenje protiv gripe

  Cijepljenje protiv gripe je jedna od marketinških akcije koja malo kome od nas danas nedostaje. Normalno kao i u većini drugih slučajeva „lijek”, u ovom slučaju korona je gori od prvobitne bolesti.

  Priča o cijepljenju protiv gripe počinje kod nas prije negdje 20 godina. Tako ovdje nalazimo jedan tekst iz 2003 koji nam govori što je gripa i kako se od nje možemo zaštiti.

  Tekstovi koji su nas obavještavali, nagovarali na cijepljenje protiv gripe su prije bili marketinški nego stručni. Oni su nam govorili o velikoj navali na cijepljenje protiv gripe, ali da nestašica neće biti. Potom smo imali tekstove koji tvrde da struka zagovara redovito provođenje cijepljenja i slično…

  U to vrijeme naše ajmo to tako reći naivnosti znalo se još više manje pošteno primjetiti da cjepivo protiv gripe djeluje u 30-90 % slučajeva. Ta njegova efikasnost je ovisili o sojevima gripe koji su se pojavili određene godine čime završavamo ovaj dio priče.

  Bez obzira na sve reklame o nužnosti cijepljenja protiv gripe njemu je u sezoni 2016/17 pristupilo samo 7 % stanovnika. Čak 79.2 % Hrvata se tome jasno i neupitno protivilo navodeći razne razloge, objašnjenja kao da su ona potrebna.

  Govoreći o konkretnim brojevima Hrvata koji su se cijepili protiv gripe ispadne da je marketinška kampanja bila uspješna. Brojčano gledajući najviše cijepljenje protiv gripe smo imali prije pojave „svinjske gripe”. Ona je kod nas ubila povjerenja u cijepljenje koje je potom ponovno građeno između 2010 i 2019 godine.

  Konkretni brojevi nam tako govore da je u sezoni 2014/15 nabavljeno 230 tisuća doza cjepiva. Potom je taj broj svake godine rastao pa je za sezonu 2019/20 bilo nabavljeno 360 tisuća doza.

  Ova domaća konstantna kampanja u smjeru što većeg cjepljenja protiv gripe nije bila vođena samostalno. Ona je bila vođena u skladu s smjernicama Europske unije i Svjetske zdravstvene organizacije. Te organizacije su kao svoj cilj naveli da 75 % starijih od 65 godina bude cijepljeno protiv gripe.

  Nužno nam je ovdje navesti kako po podacima iz 2020 godine niti jedna Europska država nije ispunila ovaj cilj (slika). Najbliže njemu je bila došla Velika Britanija s 72.6 % starijih od 65 godina cijepljenih protiv gripe. U Francuskoj, Švedskoj, Finskoj, Danskoj cjepilo se manje od 50 % osoba iz ove starosne skupine,a u Njemačkoj manje od 40 %.

  Ovi statistički podaci na pored ostalog ukazuju da je marketinška kampanja za cijepljenje protiv gripe u Hrvatskoj bila uspješna. Hrvatska je po postotku cijepljenih koji su stariji od 65 godina bila druga u istočnoj Europi. Kod nas se tako cjepilo 23 % starijih osoba, a u Sloveniji samo njih 11.8 %.

  Govoreći općenito o cijepljenju protiv gripe nužno nam je sada navesti njenu stvarnu efikasnost. Najčešće korištena cjepiva protiv gripe štite 60 % cijepljenih s tim da postoje godine kada štite samo 10 %. To je dovelo do pada povjerenja u ova cjepiva. Zanimljiva priča po ovom pitanju nam govori da je efikasnost cjepiva protiv gripe u razdoblju 1940-69 bila 70-90%. Današnja znanost nam govori da su ovi podaci za to razdoblje u stvarnosti bili netočni !?

  Ova cjelokupna priča o cjepljenju protiv gripe se danas nalazi u davnoj, poluzaboravljenoj prošlosti. Pfizer je krajem rujna izašao s najavom svog cjepiva protiv gripe koje će se temeljiti na glasničkoj RNK tehnologiji. U pravom smislu te riječi govorimo o cjepivu napravljenoj na tehnologiji zapadnih korona cjepiva.

  Iz toga nam samo slijedi zaključak da je korona virus iskorišten za potpuno promjenu u našem odnosu prema zdravlju i GMO tehnologiji. Cjepiva protiv korone su napravljeno zahvaljujući genetski modificiranim organizmima, a tako će biti izgrađena i sva buduća na zapadu. To znači da govorimo o drugom najvećem eksperimentu u povijesti čovječanstva. Čisto za informaciju najveći eksperimentu u povijesti čovječanstva su mobiteli !?

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina