Azilanti u Njemačkoj

Prije nešto više od 4 godine, na vrhuncu migrantske krize Njemačka i zapadni mediji su govorili o migrantima koji su nužni europskoj ekonomiji, koji će joj svojim radom pomoći. Sigmar Gabriel, tadašnji ministar ekonomije Njemačke je govorio kako će dolazak rekordnog broja azilanata riješiti problem nedostatka stručnih radnika.

The Wall Street Journal je u to doba pisao kako su migranti, azilanti baš ono što Njemačka ekonomije treba, dok je Business Insider pisao kako postoje praktični razlozi zašto Njemačka prima toliko neEU migranata. Za one koji su zaboravili takva je bila umjetno stvorena medijska klima na vrhuncu migrantske krize. Pored ostaloga to nam neupitno dokazuje kako realno govoreći u Europskoj uniji ne postaje važniji neovisni mediji.

Povratak u sadašnjost, povratak u realnost nam je prekjučer dao intervju u kojem Hans-Eckhard Sommer, predsjednik njemačke migrantske službe (BAMF) priča o situaciji s azilantima. Govoreći o edukaciji azilanata koji su došli u Njemačku Sommer navodi kako 17 % svih sudionika integracijskog procesa je potpuno nepismeno. Nastavljajući razgovor o nepismenim azilantima Sommer je naveo kako tokom integracije i učenja jezika njih samo 13 % nauči jezik kao dijete od 13 godina. Prevedeno u svakodnevni jezik predsjednik njemačke migrantske službe je izjavio kako će 15 % azilanata koje su došli u Njemačku ostati zauvijek nepismeno i zauvijek na teret tamošnjeg društva.

Druga zanimljivost ovog intervjua biva njegova izjava da je 55 % azilanata potpuno nepoznato državnim organima. Kada se govori potpuno nepoznato želi se reći da po službenim njemačkim podacima osobe su se prijavile kao azilanti u Njemačkoj bez jednog jedinog dokumenta o vlastitom identitetu. Ono što Sommer nije naveo da ta činjenica stvara legalne probleme za sticanja statusa azilanta kada bi se oni pridržavali zakona.

Po Konvenciji o zaštiti izbjeglica iz 1951 godine izbjeglica je osoba koja u strahu za vlastiti život pobjegne u prvu sigurnu državu. Pozivajuće se na humanizam i progresivnost moderne zapadne države su interpretirale Konvenciju o zaštiti izbjeglica tako da svaka osoba koja bježi u strahu za vlastiti život iz svoje rodne države u zapadne države ima pravo na azil. Čak niti ova progresivna interpretacija ne pokriva osobe koje traže azilantski status bez ikakvog dokumenta. Te osobe su puno toga, ali nikako nisu azilanti.

To je ono što smo novoga naučili o stanju s azilantima u Njemačkoj pomoću izjave koje je dao Hans-Eckhard Sommer, predsjednik Njemačke migrantske službe

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina