Antisemitizam u Njemačkoj

  Kako je njemački vicekancelar i ministar gospodarstva Robert Habeck bezobrazno lagao današnja tematika je antisemitizam u Njemačkoj. Riječ je kako se ono voli reći o kompleksnom problemu po pitanju kojega Njemačka već desetljećima laže.

  Govoriti o antisemitizmu u Njemačkoj između dva svjetska rata i tijekom Drugog svjetskog rata jednostavno nema smisla. Svi baš svi u Njemačkoj, Hrvatskoj i drugim državama znamo o Hitlerovom širenju mržnje prema Židovima i Holokaustu.

  Nakon Drugog svjetskog rata prvo okupacione sile, a potom i Savezna Republika Njemačka su vodili edukacionu kampanju u cilju iskorjenjavanja antisemitizma. U određenom smislu riječ je bila o kampanji iskorjenjivanja nacističke propagande. Ta kampanja se provodi već 75 godina i ona je neupitno polučila uspjehe.

Time želimo konstatirati da 95 ili više posto autohtonih Njemaca ne misli ništa negativno o Židovima. Oni uopće nemaju antisemitske pomisli.

  S druge strane migranti iz muslimanskih država su bili potpuno obratno educirani. Njihove države su ih educirale da mrze Izrael i Židove „koji su ukrali njihovu zemlju”. Riječ je o generacijskoj mržnji i propagandnoj kampanji protiv Židova koja u njihovim državama također traje već 75 godina.

Tako polako dolazimo u 2023 godinu, napada Hamasa/Gaze na Izrael i njegov odgovor. Dok su novi Europljani otvoreno podržali Hamas osuđujući Izrael i Židove autohtoni stanovnici i vlade su stali na stranu Izraela.

  Ta situacija navijanja za jednu ili drugu stranu u sukobu nije zadovoljila neke od novih Europljana. Ona ih nije zadovoljila pa su odlučili dokazati svoje junaštvo ne odlaskom na Bliski istok u rat nego napadanjem ni krivih ni dužnih europskih Židova.

  Povodom toga je vicekancelar Robert Habeck izašao s videom, s svojom izjavom. U njoj govori da je paljenje zastave Izraela kazneno djelo isto kao i slavljenje Hamasovih postupaka; „Svatko tko je Nijemac morat će odgovarati za ovo na sudu; svatko tko nije Nijemac također će riskirati svoj status boravka. Svatko tko još nema boravišnu dozvolu daje razlog da bude deportiran.”

  Nakon tih i sličnih riječi on je odlučio napasti i njemačku desnicu, tamošnje ekstremiste. Po ovom pitanju on izjavljuje: „Esktremisti krajnje desnice se sada suzdržavaju iz taktičkih razloga kako bi potaknuli huškanje protiv muslimana”.

  To je bila njegova laž, možemo slobodno reći propagandna laž Njemačke koju institicije šire već desetljećima. Riječ je o laži da daleko najviše napada na Židove, sinagoge i slično provodi desnica, a ne novi Njemci. U određenom smislu riječ je o identičnoj laži koju je desetljećima u drugom obliku provodila Italija. Službena politika Italije je bila da se za pljačke optužuju Balkanci i prije svega Romeni (Rumunji) dok je istovremeno narod govorio da su krivi Magrebini (doseljenici iz sjeverne Afrike).

  Pošto govorimo o Njemačkoj, a ne Italiji red je sada navesti kako Njemačka policija krivotvori podatke o antisemitskim napadima. Za početak budimo iskreni pa priznajmo da policija rijetko uhiti odgovorne za antisemitske napade. U velikoj većini slučajeva odgovorni za ove napade nisu uhićeni i to predstavlja odgovor kako se krivotvore podaci.

  Njemačkoj policiji je naređeno da svaki put kada nikoga ne uhiti ili otkrije po pitanju antisemitskih napada za njih optuži pripadnike desnice. To je u svibnju 2021 godine direktno priznala Barbara Havilza tadašnja ministrica pravosuđa. Ona je upozorila da se u policijskim statistikama pogrešno identificiraju osobe odgovorne za antisemitske napade.

  Sada u listopadu 2023 godine to potvrđuje i ministrica unutrašnjih poslova Njemačke Nancy Faeser (slika). Ona je pozvala, naredila da se antisemitski napadi više automatski ne stavljaju u kategoriju desničarskih napada kada je napadač nepoznat.

  Ukratko Njemačka vlada je službeno priznala da su lažirali podatke o antisemitskim napadima. Mi ćemo ovdje dodati da su lažirali podatke kako bi se Njemci manje odapirali primanju migranata. 

3.7 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina