American rescue plan

  American rescue plan je ime američkog zakona donesenog u ožujku 2021 godine. Ovaj zakon koji je trebao financijski pomoći stotinama tisuća Amerikanaca je zbog rasizma zaglavio na sudu.

   Čitajući izborne najave buduće gospodarske politike Bidena mi smo ju na Hladnoj istini bili podržali. Što se nema za podržati u polici koja zagovara kupuj domaće, obnovu industrijske proizvodnje i slično.

  Problem se pojavio kada je otkriveno da Biden u svojim zakonima dijeli vlastite građane po boji kože. To dijeljenje građana je započelo s American rescue plan, a potom se nastavilo s drugim zakonom.

  Za početak nužno nam je napomenuti kako je ovaj zakon donesen po strogo stranačkim linijama. Znači gotovo svi Demokrati su glasovali za zakon,a svi Republikanci su bili protiv.

  Republikanci su bili protiv jer smatraju da će on povećati državni dug. S tim komentarom oni su bili potpuno u pravu i potpuno u krivu. U pravu su bili jer su rekli istinu,a u krivu jer je to potpuno nevažno.

  Govoreći o javnosti nužno nam je spomenuti da je više od 60 % Amerikanaca podržalo ovaj zakon. Tko zna možda zbog toga Republikanci nisu previše vikali, ali to nam zvuči previše čudno. Realnije nam zvuči da su njihovi lideri nesposobni ili su se prodali.

  U ovom zakonu jasno stoji da će vlada isplatiti novac farmerima ili rančerima koji su članovi „društvene skupine u nepovoljnom položaju”. Potom se dalje govori da su pripadnici društvene skupine u nepovoljnom polažaju oni koji trpe predrasude. Za kraj imamo jasnu definiciju tko spada u ove društvene skupine. Po zakonu to su: „Crnci, Indijanci u SAD, Hispanci, Azijati i stanovnici Pacifičkih otoka”.

  Kao što vidimo po američkom zakonu donesenom u ožujku 2021 svi imaju pravo na novac osim Bijelaca. Oni su povlaštena skupina pa na novac nemaju pravo !?

  Dok su Republikanci u Kongresu i Senatu prešutjeli ovaj očiti rasizam, farmeri to nisu učinili. Oni su se počeli sudskim tužbama boriti protiv ovog rasizma Bidenove administracije.

  Lice ove kampanje je postao farmer Adam Faust. Riječ je o teškom invalidu koji bez obzira na svoja fizička ograničenja održava vlastitu „malenu” farmu.

  Njegov slučaj je samo jedan od velikog broja onih koji su se pobunili protiv ovog zakona. Od trenutka kada se ovaj slučaj pojavio na sudu praktički svi su znali da će zakon zbog rasizma biti oboren. Približno 3 mjeseca nakon što je zakon izglasan sud u Floridi je zabranio vladi da isplaćuje novac.

  Nakon ove zabrane američkoj vladi je bilo dano vrijeme da uloži žalbu na odluku suda što bi doveli cijeli slučaj na Vrhovni sud. Kako bi se izbjeglo suđenje na Vrhovnom sudu gdje bi Bidenova administracija izgubila s 8:1 ona nije uložila žalbu.

  Po riječima Bidenove administracije cilj ovog zakona je bio „isplatiti povijesni dug” farmerima, pripadnicima manjina. U toj svojoj objavi oni su zaboravili da je taj dug bio isplaćen 1999 godine kada su crni farmeri dobili milijardu dolara. Onda je on ponovno isplaćen 2010 kada su dobili 1.2 milijarde dolara, a sada je trebao biti i treći put plaćen. Da se nisu pobunili bijeli farmeri to bi se i dogodilo. Oni bi ili bankrotirali ili se mučili s dugovima dok bi crnim farmerima bio oprošten dug.

  Bilo bi dobro da Republikanci objasne zašto se nisu u Kongresu tako suprostavili ovom rasističkom zakonu ? Što možemo reći danas o Bidenovoj administraciji ? Što reći o vladi koja dijeli svoje građane po krvnim zrncima i boji kože ? Samo ono najgore moguće !

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina