Aleksandar Veliki

  Nova serija imena Aleksandar Veliki ili ako želite službeno Aleksandar: Pravljenje Boga je dignula prašinu. Preciznije bi bilo reći da je serija ponovno dignula prašinu kao i slični projekti proteklih godina.

  Riječ je o seriji koja se potpuno podržava današnje zapadne vladajuće ideologije. To znači da imamo jaku žensku osobu potom LGBT lik, a za kraj i borbu prosvjećenog multikulturaliste protiv zaostalih nacionalista.

  Prije nego što počnemo govoriti o seriji red je spomenuti sam lik Aleksandra Velikog. On je s 20 godina naslijedio oca postavši kralj Makedonije i vladar Grčke. Prije iznenadne smrti njegov otac je pretvorio svoju armiju u najbolju vojnu mašinu IV stoljeća prije Krista.

  Postavši kraljem Aleksandar Veliki prvo guši grčku pobunu, a potom kreće u osvajanje Velikog Perzijskog kraljevstva. On je napao i osvojio državu koja je 50 ili više puta veća od njegove što predstavlja uspjeh koji niti jedan vladar u povijesti nije ponovio.

  Nekoliko godina potom u 32 godini života on iznenada umire bez da je rješio pitanje nasljeđivanja što dovodi do velikih građanskih ratova koji traju 22 godine. Tako rana smrt Aleksandra je bila tragedija pošto do nje dolazi u doba kada bogate osobe žive 80 godina (Ptolomej 85, Seleuk 77, Antigon 81…). Riječ je inače bila o dobu globalnog zagrijavanja !?

  To je u najkraćim crtama bio život i smrt Aleksandra Velikog, a sada dolazi na red nova dokumentarno-igrana serija. Prva poanta ove serije ispadne da je prije svega Aleksandar bio homoseksualac. To navodimo kao prvu poantu serije jer ga se u 8 minuti serije prikazuje kao člana LGBT zajednice. Riječ je o neistini jer Aleksandar to nije bio nego bi ga se danas definiralo kao biseksualca. Tehnički govoreći biseksualnost je tada bila široko prihvaćena u grčkom društvu.

  U drugoj epizodi serije se Aleksandra Velikog prikazuje kao masovnog ubojicu koji naređuje Ptolomeju da spali grad. Riječ je o gradu Halicarnassusu koji je bio glavna maloazijska baza Perzijanaca. To je inače bila jedina bitka koju je realno gledajući Aleksandar izgubio. On je na gradu izgubio previše vremena, a perzijska vojska se mirno pomorskim putem evakuirala. Tijekom evakuacije Perzijanci su spalili grad kako ne bi mogao postati vojna baza Makedonaca. Konkretno Perzijanci,a ne Aleksandar su spalili ovaj grad.

  Potom nakon Aleksandrovih pobjeda serija prikazuje kako je ovaj veliki osvajač bio multikulturalan. On je bio otvoren prema drugim kulturama i ujedno svjestan da ne može nametati Makedonsku osvojenim područjima. Za razliku od njega „needucirani” Makedonci su bili nacionalisti kojima je smetao Aleksandrov multikulturalizam.

  Ovo što smo naveli su 3 najvažnija, ali ne i jedina woke elementa u seriji koja niti ne pokušava predstaviti stvarni život Aleksandra. Netflix sam priznaje da je riječ o seriji koja prikazuje Aleksandra na novi način. Riječ je o seriji koja istražuje njegova prijateljstva i seksualnost pri čemu se naglašava da je ljubav Aleksandrova života bio Hephaestion.

  Stručni savjetnici serijala su bili arheologinja Calliope Limneos-Papkosta i Jeanne Reames. Nužno nam je ovdje posebno navesti Reames čije romane koji predstavljaju potpunu fikciju je Netflix koristio za prikaz „ljubavi” Aleksandra i Hephaestiona.

  Sve u svemu kao što je poručila Grčka vlada ova serija predstavlja ekstremno niskokvalitetnu fikciju. U tome su oni u pravu, a slično misle i gledatelji pa rotten tomatoes serija ima ocjenu sranje.

  Autori ovog serijala se ipak mogu tješiti. Oni se mogu tješiti jer im je ocjena puno bolja od serije Kleopatra koji je najgore ocjenjen serijal u povijesti !?

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
4 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
puravive supplement reviews

This platform is phenomenal. The brilliant information reveals the publisher’s interest. I’m awestruck and envision further such extraordinary material.

Fitspresso Reviews
1 mjesec prije

Hi Neat post Theres an issue together with your web site in internet explorer may test this IE still is the marketplace chief and a good component of people will pass over your fantastic writing due to this problem

alpilean reviews
26 dani prije

Your writing is a breath of fresh air It’s clear that you put a lot of thought and effort into each and every post

ikaria lean belly juice
22 dani prije

Your blog always puts a smile on my face and makes me feel better about the world Thank you for being a source of light and positivity

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina