Prosvjed protiv vlade

  Ovomjesečni prosvjed protiv vlade je potpuno nepotrebno dignuo prašinu. Govorimo potpuno nepotrebno jer on baš ništa u političkom odnosu snaga nije promjenio.

  Prije 8 dana u Zagrebu su pretežno lijeve stranke održale prosvjed protiv vlade HDZ-a. Riječ je po rječima predsjednika SDP-a Peđe Grbina bila o prosvjedu kojim se vladajućima poručivalo Dosta !? On je dan prije prosvjeda pozivao građane da izađu na njega jer ako se ne aktiviraju tada se ništa neće dogoditi. Potom je nastavio riječima: „ako se aktiviraju ovo može biti početak jedne velike promjene koja je Hrvatskoj prijeko potrebna”.

  Drugi koordinator ovog prosvjeda je bila stranka Možemo čija čelnica Sandra Benčić je najavila uspješan prosvjed na koji će stići puno građana. Treća parlamentarna stranka koja sudjeluje na prosvjedu su bili Socijaldemokrati čiji predsjednik Davorko Vidović govori: „prosvjed je primarno motiviran eksplozivnom smjesom Lex AP i izborom Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika”.

  Na prošlosubotnjem prosvjedu su politički lideri ujedno bili i govornici. Tako nam je Sandra Benčić govorila:„Nemojte ići u Irsku ili Njemačku, izađite na izbore. Vi ste oni koji trebaju ostati, a HDZ otići”. Gradonačelnik Splita Ivica Puljak (stranka Centar) je s druge strane rekao da je HDZ pravosudno osuđena stranka koja je proizvela kaos koji se i dalje nije riješio. U skladu s tim on traži da se zabrane sve stranke koje su osuđene za korupciju.

  Katarina Peović iz Radikalne fronte je na skupu vikala „HDZ kvislinzi, izdajice, lopovi !!”. Ranije spomenuti Davorko Vidović je govorio: „boje se koliko nas ima jer znaju da nema tako velikog trga na koji mogu stati oni protiv ustezanja demokracija”.

  Nakon njega je govorio Krešo Beljak iz HSS-a koji izjavljuje: „HDZ, ta kriminalna banda, terorizira Hrvatsku već 30 godina…” Posljednji govornik prosvjeda je bio Peđa Grbin koji izjavljuje: „Dosta je tiranije, dosta je laži i korupcije, dosta je HDZ-a”.

  Prosvjed je imao potporu medija tako da na primjer dnevnik.hr navodi da novinari zbog gužve nisu stigli na njegov početak. Nešto slično nam o prosvjedu govori index, a i dobar dio drugih domaćih medija.

  Normalno premijer Andrej Plenković je osudio ovaj prosvjed i poruke s njega. Po njemu osobe koje su organizirale skup i na njemu govorile bi: „zabranjivali rad političkih stranaka, pretpostavljam da je nekoliko od njih aludiralo na HDZ. To su ljudi koji bi hapsili, uhićivali, i svoju političku volju nametali s najrigidnijim reminiscencijama na nedemokratske režime”. Skraćeno Plenković je to okupljanje nazvao prosvjedom ekstremne ljevice !?

  Sada kada smo položili neupitne činjenice o prosvjednom skupu i reakciji vladajućih red je krenuti dalje. Poruka Plenkovića kojim ove stranke i govornike optužuje da pripadaju ekstremnoj ljevici je bila očekivana. Njegova strategija je svoje protivnike prikazivati kao komuniste jer mu samo ova strategija daruje podrušku vlastitog biračkog tijela.

  Oni koji smatraju protivnike HDZ-a komunistima će stranci opraštati sva sranja. Oni će glasovati za HDZ bez obzira na stotine tisuće migranata, bez obzira na korupciju, bez obzira na… Oni će tako glasovati jer se komunisti moraju zaustaviti !?

  Pretpostavljamo da oporba koja se pojavila na prosvjedu ne cilja na to biračko tijelo. Ona cilja na onome kojima je dosadila korupacija vladajućih i tu se nalaze u problemima. Problem se nalazi u činjenici da korupcija muči samo srednji i viši sloj društva. Niži sloj ne vjeruje da će korupcija nestati ako oporba dođe na vlast i to je njen prvi problem.

  Drugi problem oporbe predstavlja naš broj glasača. 12 % birača u Hrvatskoj su nepostojeće osobe ili ako želite drugačije Hrvatska ima 3.645.340 birača i 3.175.442 punoljetnih državljana. Kada koristimo pojam birači nužno je napomenuti da govorimo o punoljetnim državljanima Hrvatske s prebivalištem u Hrvatskoj !?

  Prosvjednim skupom je oporba neupitno dokazala da ima sposobne PR stratege. To govorimo jer se na njemu okupilo samo 7 000 prosvjednika, a izgledalo je puno više. Bez obzira na tu sposobnost oporba će se teško izboriti protiv razmišljanja najsiromašnih članova našeg društva,a još teže protiv 12 % nepostojećih birača.

4.7 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina