5G opasnost

  O 5G mreži smo malo prije nego što se ona počela instalirati u Hrvatskoj već govorili na Hladna istina. Od tada pa do kraja 2020 godine ona je aktivirana u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Samoboru i Svetog Nedelji pa je red ponovno pogledati što nam znanstvenici govore o njoj

  John Frank profesor fakulteta u Edinburghu je kritizirao postavljanje 5G mreže zbog njene moguće opasnosti. Kako nije riječ o „čudaku” koji napada modernu tehnologiju nego o profesoru zaduženom za zdravstvena istraživanje red nam je obratiti pažnju na njegove riječi.

  Prije nego što ga ovdje citiramo trebamo biti svjesni posljedica koje će on vjerojatno zbog njih pretrpiti. Nassim Nicholas Taleb tvorac pojma crni labud je o britanskim naučnicima bio izjavio: “Tipični britanski akademik radi na osnovu petogodišnjeg radnog ugovora koji se obnavlja pa kao ostali članovi srednje klase živi u konstantnom strahu da će biti uhvaćen kršeći pravila. On je ranjiv na na najmanju optužbu tako da imamo izgrađen cijeli sustav koji terorizira njegov naučni rad”.

  Sada kada smo svjesni pravila zapadne akademske zajednice red je pogledati izjavu profesora Johna Franka koja je izašla u znanstvenim publikacijama:

  “Pojava 5G tehnologije je bila pozdravljena od strane vlade i poslovnih interesa kao tehnologija koja će transformirati društvo, dovesti do čistog životnog stila i jasnih gospodarskih beneficija putem masivnog povećanja wireless povezanosti u kući, na poslu u školi i zajednici.

  Bez obzira na tu podršku tehnologija je postala predmet kontroverzi vezanih za 4 znanstvena područja. Najvažnija pitanja o 5G tehnologija na koja još nismo dobili odgovor bi bila jasnoća po pitanju tehnologije uključene u nju pošto veliki broj medicinskih istraživanja ukazuje na negativan utjecaj elektromagnetskih polja na živa bića.

  Do sada nije provedeno niti jedina visokokvalitetna epidemiološka studija utjecaja 5G elektromagnetskih polja na ljudsko zdravlje.

  5G za svoj rad koristi radiovalove puno viših frekvencija od ranijih mreža. Te više frekvencije se postižu putem novih i gledajući iz sigurnosne, zdravstvene perspektive neispitanih tehnologija.

  Dodatni problem pričinjava što je 5G tehnologija prilično širok pojam koji obuhvaća prilično razlike komponente i tehnologije s mogućnošću da svaka od njih drugačije utječe na tijelo.

  Pregled naučnih podataka o utjecaju elektromagnetskog polja na zdravlje nam ukazuje da ono može imati puno implikacija krećući od utjecaja na fertilitet, preko razvoja fetusa sve do imunološkog sustava i razvoja tumora. S druge strane ne postoje baš nikakve veze između 5G tehnologije i korona virusa što mnoge teorije zavjere danas tvrde.

  Zbog svega navedenog trebalo bi zaustaviti postavljanje 5G mreža dok se ne ispita njihov utjecaj na ljudskog zdravlje. Postoji više nego dovoljno zdravstvenih pitanja o utjecaju 5G mreža na ljudsko zdravlje na koja trebamo dobiti odgovor prije nego što ljude izložimo njegovim elektromagnetskim poljima.”

  Kako smatramo da zabrinutost Johna Franka trebamo dodatno objasniti ovdje ćemo samo navesti kako je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) još 2011 godine proglasila elektromagnetska polja koja se koriste u tehnologijama za mobitele potencijalno kancerogenima. Ta odluka WHO je bila donesena u doba 3G i početka 4G tehnologije. Profesor Frank u svom zahtjevu za moratorij na uvođenje 5G tehnologije s druge strane navodi povećava brzinu mreže 10 puta, broj uređaja koji se mogu spojiti po kvadratnom kilometru 250 puta, a količine prenesenih podataka tisuću puta.

  Možemo li gledajući ove podatke tada skužiti koliko je pojačan utjecaj elektromagnetskih polja na čovjeka iz doba kada je WHO ovu tehnologiju proglasio potencijalno kancerogenom ?

3.8 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…]   To se u ovom slučaju nije dogodilo iako svi znamo da sve antene i naši mobiteli puštaju zračenje. Da ne bi mi ovdje za neke ispali čudaci red je sjetiti se odluke Svjetske zdravstvene organizacije iz 2011. Ona je u doba 3G tehnologije bila izjavila da su elektromagnetska polja koja se koriste za mobitele potencijalno kancerogena. […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina