Važnost državljanstva

  Za modernu zapadnu elitu važnost državljanstva je nepostojeća, državljanstvo je prljavi pojam bez ikakve važnosti. Jednostavno oni su po riječima Waltera Scota mrtve duše, osobe koje nikada nisu rekle ovo je moja rodna zemlja.

  Bez obzira na to oni su naša elita, oni upravljaju našim državama i medijima ignorirajući potpuno želje stanovništva. Jedan od primjera toga nam je primanje ilegalnih migranata čemu se protivi između 77 i 94 % stanovnika, ali države ih i dalje primaju. Drugi primjer toga je samo državljanstvo koje Zapad dijeli kapom i šapom stranim državljanima.

  Evo ove godine je Njemačka donijela novi zakon zahvaljujući kojemu će stranci dobivati njeno državljanstvo nakon samo 5 godina. Ukratko Njemačka i ostatak Europe je u 35 godina prošao put od zabrane davanja državljanstva strancima do praktički automatskog davanja.

  Tako je današnja situacija u Njemačkoj praktički identična s onom u SAD gdje stranci dobivaju državljanstvo nakon 5 godina. Tehnički oni ga mogu dobiti i nakon samo 6 mjeseci pod uvjetom da se prijave u američku vojsku, ali to je sada već druga priča.

  Priča koju danas navodimo je ona o američkom državljanstvu i tamošnjim promjenama od 1940. U doba početka Drugog svjetskog rata u Europi SAD je odlučio donijeti svoj prvi pravi zakon o državljanstvu. Riječ je o zakonu koji nakon dugih rasprava stupa na snagu 14.10.1940 godine. Iz moderne perspektive posebnu zanimljivost tom zakonu dava mogućnost da ga Amerikanci izgube na dva različita načina.

  Prvi je onaj klasični po kojemu Amerikanac potpisuje dokument kojim se odriče državljanstva, a drugi je puno neobičniji. On je govorio da Amerikanac ne može u isto vrijeme biti lojalan SAD-u i nekoj drugoj državi. Konkretno po tom zakonu Amerikanac automatski gubi državljanstvo kada glasuje na izborima u nekoj drugoj državi.

  Već tijekom 50tih godina dvadesetog stoljeća ta odredba se našla pod pravnim napadima. U prvom slučaju koji je došao do Vrhovnog suda Amerikanac koji živi u Meksiku i glasa na tamošnjim izborima je osporio oduzimanje državljanstva. Po ovom pitanju Vrhovni sud je 1958. presudio da je oduzimanje državljanstva bilo zakonito, ali 1967. u drugom slučaju on će drugačije presuditi i ukinuti oduzimanje državljanstva.

  Sada više od pola stoljeća kasnije stranci dobivaju američko državljanstvo nakon 5 godina i kasnije ga je praktički nemoguće izgubiti. Bez obzira na tako relaksirajući zakon on iz perspektive tamošnje elite previše ograničava pa na scenu stupa Kalifornija.

  Tamo je San Francisco promjenio svoje izborne zakone po kojemu su članovi izborne komisije trebali biti državljani SAD-a i registrirani glasači. Po novom zakonu svaka osoba koja živi u San Franciscu može biti član izborne komisije bez obzira na svoje državljanstvo.

  U skladu s tim novim zakonom San Francisco je u izbornu komisiju koja će upravljati izborima 2024. postavio Kelly Wong. Riječ je o kineskoj državljanki bez američkog državljanstva koja se doselila 2019 godine. Od 2022. ona je radila za promigrantsku organizaciju,a sada će „upravljati” tamošnjim izborima.

  Kako Wong nije naturalizirani državljanin SAD-a ona nikada nije polagala zakletvu koja pored ostalog govori: „Dajem zakletvu da se odričem lojalnosti bilo kojoj drugoj državi… …da ću braniti Ustav i zakone Sjedinjenih Američkih država…” Konkretno to znači da ona kao član izborne komisije može potpuno zakonito zagovarati interese Kine.

  Ukratko po mišljenju američke elite državljanstvo je postalo toliko nevažno da ono nije potrebno niti za kontrolirati izbore. Ono je za ljude bez duše postalo ništa više od običaja kojeg treba ukinuti i koji se ne razlikuje od davnih plemenskih običaja.

4.3 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
khaleejuae
1 mjesec prije

Usually I do not read article on blogs however I would like to say that this writeup very compelled me to take a look at and do so Your writing taste has been amazed me Thanks quite nice post

tempmail
1 mjesec prije

Fantastic rhythm, please let me know when you make adjustments to your website so I may learn from you. How can I register with a blog website? I found the account to be really helpful. Although your broadcast gave me a clear and crisp knowledge of it, I was already partly aware of this.

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina