Tišina

  Dok Francuska možemo to slobodno reći danas medijski ratuje kako bi zaštitila sekularne vrijednosti Europske unije dok svi drugi šute. Neupitna ovogodišnja ratobornost predsjednika Macrona u cilju zaštite europskih interesa biva od svih nagrađena tišinom.

  Kao što smo već ranije govorili Macron je praktički javno pozvao na obaranje Erdogana riječima „Europljani trebaju biti jasni i čvrsti s vladom predsjednika Erdogana. Turci zaslužuju bolje”.. Taj poziv je prošao u europskoj političkoj tišini, a slično se događa i danas kada je Francuska izložena kritikama, napadima islamskog svijeta.

  Nakon terorističkih napada prvo u Francuskoj, a potom i u Austriji Francuska je osudila islamski ekstremizam i najavila potrebu gradnje tolerantne europske verzije islamizma s imamima educiranim u Europi i bez stranog financiranja. Rasprava o islamističkim terorističkim napadima će na kraju doći na red i u Europskoj uniji koja u zajedničkoj izjavi osuđuje općeniti terorizam potpuno izbjegavajući spomenuti tko je odgovoran za njega.

  Zbog takvih nepostojećih reakcija takozvanih prijatelja Francuske ona se našla na brisanom prostoru vlada islamskih država koje se natječu kako će koja što vatrenije osuditi navodnu francusku islamofobiju. Bez obzira na Emmanuel Macron nije odustao s svog smjera pa je krajem listopada dao intervju Al Jazeeri.

  U tom intervju on je pored ostalog rekao da po principu slobode govora građani Francuske imaju pravo na blasfemiju, a potom je spomenuo i one koji navodno u ime Islama kojeg po vlastitim riječima brane ubijaju. Po riječima Macrona „danas u svijetu postoje ekstremistički pokreti i pojedinci koji prakticiraju nasilje u ime Islama”.

  Taj inverju je on inače dao u doba kada su već muslimanski svijet potresle demonstracije protiv Francuske. Te demonstracije su se održale u Bangladešu, Pakistanu, Afganistanu, Pakistanskim teritorijima…..dok je Europa šutjela.

  S druge strane na stranu Francuske su stali jedino Ujedinjeni Arapski Emirati i koliko toliko Egipat. Ministar vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirati je tako pozdravio pozive Macrona na veću, na jaču integraciju muslimana u Francuskoj. Istovremeno on je osudio Erdogana koji po mišljenju UAE manipulira vjerskim osjećajima muslimana za ostvarivanje vlastite političke dobiti. Egipatska podrška nije bila niti približno toliko jasna, ali je bila očita u riječima ministra za religiju koji je javno osudio nasilje vezano s karikaturama Muhameda.

  Dok se to događalo, dok su „prijatelji” Francuske šutjeli Turska, Pakistan i druge islamske države su započele bojkot francuskih proizvoda. U određenom smislu razlozi za bojkot i sve drugo vezano s njim su prije politički nego religiozni pošto dva vodeća lidera koja stoje iza ovog bojkota sebe smatraju mogućim vođama muslimanskog svijeta. Prvi je naravno predsjednik Turske Erdogan, a drugi je premijer Pakistana Imran Khan (na slici).

  Posebnu zanimljivost u ovome predstavlja činjenica da ove obje države imaju vrlo dobre gospodarske odnose s Europskom unijom. Prva Turska je u carinskoj uniji s Europskom unijom, a druga Pakistan je dobila 603 milijuna eura pomoći od Unije između 2014 i 2020 godine. Bez obzira na sav taj novac i u teoriji europski utjecaj pakistanski ministri su počeli javno govoriti svojim građanima rasističke laži o stanju u Francuskoj vrlo dobro znajući da zbog njih neće imati nikakve posljedice.

  Bez obzira na to nitko nije poduzeo nikakve konkretne mjere protiv ovih država s ciljem podrške Francuske. Danas Francuska sigurno razmišlja o Martin Luther Kingu koji je bio rekao „Na kraju mi nećemo pamtiti riječi naših neprijatelja nego tišinu naših prijatelja”. Te riječi su danas sigurno danas u glavama predstavnika Francuske vlade kada njihovo gospodarstvo oštećeno korona virus pandemijom mora trpiti islamske bojkote proizvoda bez da ih itko od zapadnih država barem riječima podrži.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina