Zapadni fertilitet

  Sada već možemo slobodno reći desetljećima se govori i govori i govori o izumiranju Europe bez da se išta po tom pitanju poduzme. Govor o izumiranju je u tipično neoliberalnom pogledu na svijet postao sam sebi smisao s ciljem da se ništa ne promjeni, s ciljem da se izumiranje ne zaustavi.

  Bez potrebe da li danas pratimo hrvatske, njemačke, britanske, irske ili američke medije svi govore u izumiranju Europe iako se u svim tim spominjanjima nitko ne usudi navesti stvarne razloge ovog izumiranja pošto se to ne smatra društveno ili politički ispravnim. Ti razlozi su kompleksni pošto svaki od njih samo jednim dijelom utječe na pad fertiliteta, ali kada ih sve stavimo skupa dobijemo današnju situaciju.

  Prvi od tih razloga koje ovdje navodimo je promocija LGBT prava i zajednice. Ako povjesno gledamo uvijek su postojale LGBT osobe, ali one su bile pod pritiskom društva da formiraju tradicionalne obitelji i tako imaju djece. Dovoljno nam je za to sjetiti se primjera kralja Engleske i Škotske James II koji je imao 7 djece iako je bio homoseksualac. Englezi su u doba života ovog kralja, u 17 stoljeću govorili „Elizabeta je bila kralj,a James je kraljica”. On je samo jedan od bezbroj sličnih primjera LGBT osoba kroz povijest ili danas u neEuropskim društvima.

  Drugi primjer indoktrinacije za ne imati djecu nam dolazi iz televizijskih filmova i serija. U modernim televizijskim serijama roditelji su redovno osobe bez novca, seksualno frustrirani ili rastavljeni, neispavani čime se direktno uvjerava gledatelje da je loše imati djecu. Negativni utjecaj ovakvih televizijskih programa na fertilitet je nemoguće osporiti,a sama ideja da na primjer države ne mogu svojom politikom utjecati na ideološki smjer programa je smješan. Onima koji se ne slažu s ovom tezom predlažemo da pokušaju naći veće medijske projekte u zapadnoj Europi ili SAD koji imaju pozitivan pogled na službeno proglašene neprijatelje zapadnog svijeta.

  Treći razlog za pad fertiliteta je onaj gospodarski. Još prije 20 godina gospodarsko-demografske studije su ukazale da ugovori na određeno vrijeme i općenito nesigurni poslovi utječu na pad fertiliteta. Jednostavno rođenje i potom odgoj djeteta predstavljaju značajnu dugoročnu investiciju pa se na nju teže odlučuju žene i obitelji koje rade na nesigurnim radnim mjestima. To nam sada već govore studije iz Španjolske, Finske, Njemačke i praktički svih drugih članica Europske unije. Te sve studije koje ukazuju na negativnu vezu nesigurnih radnih mjesta i nataliteta nitko više niti ne osporava ali ih istovremeno Europska unija odlučuje ignorirati promovirajući nesigurna radna mjesta pošto ona donose veće kratkoročne profite korporacijama. Dugoročno ili ne daj Bože nacionalno, domoljubno više nitko niti ne gleda.

  Za kraj ćemo ovdje navesti i četvrti razlog za pad fertiliteta, a on se zove multikulturalizam. Multikulturalizam i s njim vezano slavljenje običaja drugih kultura, a istovremeno potiskivanje vlastite rezultira padom samopouzdanja autohtonog stanovništva što dovodi i do pada fertiliteta. Sigurni smo da se mnogi neće složiti s ovom intepretacijom, ali podaci za Italiju i Hrvatsku nam ih potvrđuju. Jedina regija ili preciznije provincija s pozitivnim demografskim podacima u Italiji je Alto Adige, je provincija Njemačke manjine u kojoj se slave nacionalne vrijednosti lokalnih stanovnika. S druge strane takozvani jadranski multikulturalni gradovi Rijeka i Pula imaju katastrofalne demografske podatke dok u jadranski nacionalno nastrojeni gradovi kao na primjer Zadar se nalaze blizu demografske ravnoteže.

  Danas smo ovdje naveli četiri osnovna razloga za demografski kolaps Europe koje smo uzeli iz knjige 25 godina Europske unije.

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina